Ontdek Locarno en omgeving, in het prachtige Zwitserland

Gepubliceerd: 02 aug 2016 | Foto: Omgeving Locarno in Zwitserland!

Met regen rijden we Zwitserland binnen bij Schaffhausen, op de Gotthardpas komt er een heel voorzichtig eerste zonnetje tevoorschijn, maar bij Locarno is de lucht blauw en is het heerlijk warm! De terrassen aan het Lago Maggiore lonken, het gladde water weerspiegelt de blauwe lucht en een verfrissend drankje gaat er goed in!

Hoewel we nog in Zwitserland zitten, is alles hier Italiaanstalig. Ook de architectuur is allesbehalve Zwitsers en doet vooral aan de Mediterraanse badplaatsen Nice en Cannes denken. De omgeving is schitterend: Locarno bevindt zich aan de uitlopers van de Zwitserse Alpen, ligt aan het prachtige Lago Maggiore èn is de warmste plaats van Zwitserland! Wat is hier te zien en te doen?

Een terrasje pakken op het Piazza Grande

Locarno heeft duidelijk de uitstraling van een mondaine badplaats van vroeger. De straten worden geflankeerd door talloze bloembakken met fleurige bloemen. Het Piazza Grande is een mooi, driehoekig plein, waar de terrassen en winkels de grote toeristentrekkers zijn. Daar achter liggen de smallere winkelstraatjes.

Piazza Grande
Piazza Grande

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het centrum van Locarno mij een beetje tegen viel. Toegegeven, het was op een zondag dat we door het centrum liepen en alle winkels waren gesloten, maar het oogde niet als een bijzonder sprankelende plaats. Op het Piazza kun je echter wel leuk op een terrasje zitten en dat vinden we dan wèl weer de moeite waard!

Watersporten op het Lago Maggiore

Grote trekpleister van Locarno is natuurlijk het meer. Vanaf Locarno gaan er diverse veerboten naar de verschillende plaatsen aan het meer, zoals een boottocht naar Stresa of Magadino. Verder zijn er ook genoeg watersporten te beoefenen op het meer en beschikt Locarno over een jachthaven.

Lago Maggiore
Lago Maggiore

Wandelen bij Cimetta

Vanuit Locarno gaat er een gondel naar de Cardada (1340 m.), vanaf waar je met een stoeltjeslift nog verder omhoog kunt naar Cimetta (1671 m.). Een prachtig panorama ontvouwt zich hier: aan de ene kant het grote Lago Maggiore, aan de andere kant de puntige Zwitserse Alpen. We hebben hier fantastisch gewandeld naar het kruis op de Cima della Trosa (een uur klimmen vanaf de Cimetta) en zijn vervolgens via een lange afdaling naar de Cardada gelopen. Aanrader! Houd er wel rekening mee dat de liften een “Zwitsers” prijskaartje hebben: 36 CHF (ca. € 33,00) voor een combiticket is niet goedkoop!

Cima della Trosa
Cima della Trosa

De Chiesa Santa Maria Assunta bezoeken

Wie dit prijskaartje te duur vindt of wie geen tijd heeft om te wandelen, nodigen we tóch uit om in ieder geval naar het begin van de gondel te gaan. Daar vind je namelijk de schitterende Chiesa Santa Maria Assunta: een mooie kerk met ook nog eens een schitterend uitzicht op het Lago Maggiore. Dit mag je niet missen! Er gaat een klein treintje vanuit het centrum van Locarno naar de gondel, maar je kunt ook te voet omhoog (ca. 30 minuten) of met de auto.

Chiesa Santa Maria Assunta
Chiesa Santa Maria Assunta

De Verzasca vallei bezoeken

Vlakbij Locarno vind je de Verzasca vallei met de grote Verzasca-dam. Deze dam is bekend van de James Bond-film ‘Golden Eye’ en waaghalzen kunnen hier net als James Bond zelf bungeejumpen vanaf de 220 meter hoge dam! Ook de natuur in deze vallei is erg mooi en dan ook zeker een bezoek waard!

Prijskaartje

We lieten net het woord ‘prijskaartje’ al vallen en komen daar toch nog even op terug. Locarno is een prachtige plaats maar realiseer je wel dat het écht heel prijzig is. Het begint al met de overnachting: voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer betaal je al snel € 100,00 of meer.

Eten op een terrasje is ook flink aan de prijs: we hebben één avond in het naastgelegen Ascona gegeten en de goedkoopste pizza Margherita die we konden vinden was € 19,00!

Wat je ook doet: alles is hier duur. Boottrips, kabelbanen, eten, drinken, overnachten….het is behoorlijk aan de prijs!

Desondanks is Locarno een heel mooi plekje aan het blauwe water van Lago Maggiore: geniet van het Zuid-Europese sfeertje en laat je betoveren door dit mooie stukje Zwitserland!

Meer leuke blogs van Anne Treur? 

Volg Anne ook op haar persoonlijke (reis)blog Ditisanne.nl

In Zwitserland is nog veel meer te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Via Alpina. Tijdens deze langeafstandswandelroutes zie je de mooiste landschappen en plekken.

Auteur:

Ik ben Anne Treur, 36 jaar en woon in Hoofddorp. Reizen is mijn favoriete tijdsbesteding; ik werk fulltime als directiesecretaresse, maar al mijn verlofdagen gaan op aan leuke trips binnen Europa! Ierland is daarin mijn favoriete bestemming, maar ook andere Europese bestemmingen bezoek ik graag! Ik vind veel aspecten van het reizen leuk: een zware wandeltocht op een verlaten eiland in Ierland is fantastisch maar ik kan evengoed genieten van een dag slenteren door de straatjes en steegjes van Rome of van een relaxte boottrip vanaf een zonnig Grieks eiland! Naast mijn artikelen op Liefde voor Reizen houd ik een blog bij over Ierland (Ditisierland.nl) en blog ik verder nog op mijn persoonlijke (reis)blog: Ditisanne.nl.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy