Inspirerend interview met Marian Tims

Gepubliceerd: 28 dec 2017 | Foto: Migratie van de zebra's en gnoes

Migratie van de zebra's en gnoes
Reisblog Liefde voor Reizen

Inspirerende interviews met reizigers, wij zijn er gek op. Vandaag delen wij het interview met reiziger Marian Tims. Wanneer is haar liefde voor reizen begonnen en welk land kan ze iedereen aanraden. Veel leesplezier!

Even voorstellen, wie is Marian?

Ik ben Marian Tims, 69 en alleenstaand (weduwe) en heb altijd al veel interesse voor reizen gehad. Ik wilde overal heen waar ik mooie plaatjes van zag. 

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Al op de lagere school. Ik had een album gekregen van allerlei plaatsen in Europa. Ik geloof dat het album van Bolletje was en ik vond de Bobbies in Engeland mooi. Maar er stonden ook foto’s in van een Oostzee eiland met krijtrotsen en ik wilde overal heen, maar ja de jaren 60, mijn ouders vonden het prima maar er was geen geld in die tijd.

Marian Tims
Marian Tims

Wat wordt de volgende reisbestemming?

In januari Noorwegen. Met de Hurtigruten, de Trollfjord, op jacht naar het noorderlicht. Mijn eerste reis die ik alleen gemaakt heb was in mei 2013, ook met de Trollfjord toen ook door de fjorden naar het noorden geweest en terug, schitterende ervaring. Waarom de Trollfjord weer? Deze boot heeft een heel groot promenade dek met enorm mooi uitzicht.

Wat is jouw favoriete plek in het buitenland?

Tanzania en daar de Ngorongoro krater. Waarom? Vroeger had je de serie Daktari op tv en vanaf toen droomde ik eens daar te lopen. De schele leeuw Clarence, het aapje Judy en dit met eigen ogen zien. We zijn gaan sparen om een aantal reizen te gaan maken, waarbij dit mijn favoriete bestemming was. Ik ben er geweest, meerdere keren (3x in de Ngorongoro) 4 x in Tanzania en als het meezit eind 2018 weer. Ik heb er vrienden gekregen en ben met hen samen op reis geweest. Niet altijd de gebruikelijke lodges, maar ook gewoon bij mensen thuis. Je leert dan het land echt kennen.

Wildlife
Wildlife

Wat is jouw favoriete plek in Nederland?

Daarvoor hoef ik niet ver weg te gaan. Met de hond over de Ginkelse hei bij Ede lopen. Maar ook Zuid-Limburg, buitenland in Nederland, is prachtig. 

Welke reis wil je nog ooit maken? En waarom juist die reis?

Haha Tanzania is 40x Nederland en ik wil graag naar de zuidelijke parken, gewoon omdat die heel anders zijn dan de Serengeti en Ngorongoro en weer met de vrienden die ik er heb en dus het echte land zien, niet alleen de lodges.

Olifant
Olifant

Welk land kan je iedereen aanraden?

Haha 1x raden. Tanzania!

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Voldoende geheugenkaarten voor mijn camera.

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Wat voor mij het heftigste was, ik vond het gewoon eng, was door een rivier heen rijden, vol stenen en ik had Joseph mijn gids gevraagd ‘is er geen brug?’ Hij lachen, en zijn commentaar was, kijk jij maar naar de olifanten daar. En midden in het water zette hij de motor uit. Ik schrikken en kijk naast me en zit ie breeduit te lachen en start de motor weer. Alleen door de angst, haha, geen foto van de olifanten die toch echt dichtbij stonden.

Leeuw ligt lekker in het zonnetje
Leeuw ligt lekker in het zonnetje

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

In Maasai Mara, Kenya, waar ik was toen de gnoes en zebra’s bezig waren aan de migratie en ik het gevoel had in een documentaire van de BBC te zitten. We waren er net aangekomen en mijn gids stelde voor om even langs de Mara te gaan om me de plekken te laten zien waar ze vaak overstaken. We zijn er net en hij wijst een zwarte plek aan de andere kant van de rivier aan en het is, ZE KOMEN! Op dat moment waren wij de enige auto daar en als je dan bij struiken staat, zodat je de dieren niet in de weg staat en ze aan beide kanten langs je heen rennen…………..niet te beschrijven. Weer terug in de lodge, de vraag van de mensen daar, ‘en heb je wat gezien’ en ik zeg ‘ja ik heb ze gezien, zo indrukwekkend!’ Personeel daar, ‘jij hebt geluk, er zijn hier mensen al dagen en jij bent er 2 uur…………….’ Maar de foto’s waren overtuigend.

Voor welk gerecht kunnen ze jou wakker maken?

Nergens voor.

Welke muziek staat er in je playlist tijdens het reizen?

Geen, heb dan geen behoefte aan muziek. Er is zoveel te zien, ongeacht waar je bent. In Frankrijk in de champagnestreek, ergens in Duitsland, Noorwegen, Engeland of Equador.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

De foto’s van de migratie van de zebra’s en gnoes.

Migratie van de zebra's en gnoes
Migratie van de zebra’s en gnoes

Aan welke song heb je de mooiste reisherinnering?

My land is Kenya van Rodger Withacker. Ik ben ook in Kenya geweest en er is een video met beelden van Kenya waar hij dit zingt. Hij is in Kenya geboren namelijk.

Naar welke landen ben je dit jaar geweest?

Uganda en Tanzania in september/oktober. Ik ben ook gek op kunstrijden, dus in maart naar het WK kunstrijden in Helsinki Finland.

Wat zijn de reisplannen voor 2018?

Januari Noorwegen, noorderlicht en we zijn aan het denken aan een combinatie Zuid Tanzania/Malawi rond oktober. Met de mensen die ik er heb leren kennen en goede vrienden zijn geworden, (Ik kom ook bij ze thuis en ken de families) Ik draag ideeën aan en zij weten of dit mogelijk is (ik loop slecht en met kruk) en ze komen ook zelf met voorstellen en via mail heen en weer zijn we er altijd uitgekomen en heb ik reizen gehad waarvan sommigen zeggen, hoe kun je daar komen? Door vrienden daar die me kennen en weten dat ik niet op de gebaande paden wil lopen.

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Wijk eens af van de gebaande paden! Mijn eerste reis was een reis uit de reisgids, heel mooi niets op tegen. Maar de tweede keer wilde ik iets veranderen in de reis en dat kon in Nederland niet. Ik heb toen met de uitvoerende organisatie in Tanzania contact opgenomen waarom het niet kon en ze zeiden dat het wel kon en vanaf dat moment heb ik rechtstreeks via hen geboekt. Ik gaf wensen aan en zij maakten er een reis omheen. Ik heb een keer gehad dat ik door ziekte niet kon lopen en een scootmobiel moest gebruiken en dacht te moeten annuleren. Het was, stuur eens een foto, we gaan kijken.Ja, je kunt gewoon komen, we moeten wel paar dingen aanpassen, maar je krijgt de hulp die nodig is.

Prachtige zonsondergang
Prachtige zonsondergang

Ook bij KLM toen assistentie aangevraagd en met de gids, die ik iedere keer, op mijn verzoek, had heb ik een meer dan mooie tijd gehad. De lodges wisten wat er loos was en ook daar kreeg ik alle hulp. Ook met een beperking is het heel goed mogelijk , om alleen op reis te gaan, maar geef het van te voren aan. Ik heb in Tanzania met SIMBA SAFARIS gereisd en kan alleen maar zeggen: TOP! In Uganda heb ik met CANYON SAFARIS UGANDA gereisd en in Kenya met een organisatie waar Simba mee samenwerkt CENTURION TRAVEL NAIROBI en ik kan niets negatiefs van allen noemen. 

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden? 

Neem dan contact op!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Reismaatje gezocht en gevonden
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy