Inspirerend interview met Natascha

Gepubliceerd: 17 aug 2017 | Foto: Trezona in Flinders Ranges NP

Er is niets leuker dan geïnspireerd te kunnen worden door andere reizigers. Vandaag hebben wij een inspirerend interview met Natascha die momenteel in het mooie Groningen woont en graag in Australië te vinden is. 

Even voorstellen, wie is Natascha?

Natascha is een vrouw van 47 die na omzwervingen langs Sydney, Rotterdam en Amersfoort weer terug is in haar geboortestad Groningen. Tijdens die omzwervingen heeft ze haar hart verloren aan Australië

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Zolang ik mij kan herinneren was ik geïnteresseerd in voor mij onbekende plekken op de wereld. Ik was een groot fan van de reisprogramma’s van Boudewijn Buch en de boeken over de ontdekkingsreizigers in de 17e en 18e eeuw. Al snel concentreerde zich dit op Australië en de eilanden eromheen.

Ballonvaart Wilpena Pound Flinders Ranges
Ballonvaart Wilpena Pound Flinders Ranges – Foto: Natascha

Wat was de eerste reis die je gemaakt hebt?

Helaas was de situatie bij ons thuis niet zo dat we verre reizen konden maken. Mijn eerste vlucht was op mijn 18e van mijn eigen gespaarde geld naar Australië.

Hoe vaak reis je ongeveer per jaar?

Eigenlijk erg weinig omdat ik regelmatig naar Australië ga. De afgelopen 5 jaar vier keer in totaal negen maanden. Tussendoor ga ik graag naar Vlieland of Schiermonnikoog. Ik ben dol op eilanden. Ook als ik in Australië ben verblijf ik graag op eilanden zoals Norfolk Island, Thursday Island en afgelopen jaar Tasmanië en Bruny Island.

Welke landen staan hoog op je bucketlist? En waarom juist deze landen?

Australië staat ondanks dat ik daar bijna vijftien keer ben geweest nog steeds bovenaan. Het land is groter dan Europa, dus eigenlijk is elk gebied een nieuw land. Ik zou nog graag door Arnhemland rijden met mijn landcruiser of ten noorden van de Gibb River Road. Maar ook de Cook Islanden, Christmas Island en Pitcairn zou ik graag willen bezoek. Buiten Australië hou ik het ook bij eilanden. Mauritius bijvoorbeeld zou nog wel eens mooi zijn.

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Boeken, maar die koop ik vaak op mijn eerste dag in Adelaide. Een goed fototoestel en een mooi boekje en fijne pen om mijn verhalen in op te schrijven. In 2001 heb ik mijn eerste boek met verhalen uitgegeven en eind dit jaar komt mijn nieuwe boek uit met ruim dertig verhalen van de afgelopen vijftien jaar.

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

We hebben een keer in de middle of nowhere een aanrijding met een kangoeroe gehad. Zelf ben ik een paar jaar geleden bijna over de kop geslagen met mijn auto op een track. Na een spin van 540 graden stond de auto even op twee wielen. Of toen ik sliep bij een roadhouse langs de Central Road, er voor mij extra beveiliging was en ik het advies kreeg om mijn mes bij de hand te houden. Maar eigenlijk maakte dat allemaal weinig indruk. Heftig was ook de laatste vakantie met mijn man toen hij terminaal ziek was en we toch dwars door de outback van Adelaide via Innamincka naar Port Douglas reden. En het jaar daarop de reis in mijn eentje.

Menindee Lake NSW
Menindee Lake NSW – Foto: Natascha

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Ook de laatste twee momenten en de reis die ik in 2015 met mijn ouders maakte langs alle voor mij bijzondere plekken in Australië. Van mijn dorp in South Australië waar ik een stukje grond heb via Sydney om het huis te laten zien waar ik in 1988 woonde tot aan het vieren van oud en nieuw en mijn verjaardag op Fraser Island.

Niet iedereen durft (verre) reizen te maken. Heb je nog tips voor de twijfelaars?

Gewoon doen. De kans dat het ergste wat je kan overkomen ook echt gebeurt is maar heel klein. Zonde om daarom zo’n prachtige ervaring te missen.
In Australië verblijf ik meestal in de outback en reis en slaap in mijn landcruiser. Ik rij over tracks en zie soms dagen geen of heel weinig mensen. Vaak wordt mij gevraagd: is dat niet gevaarlijk? Mijn antwoord: de kans op aanrijdingen is kleiner dan in Nederland. Bovendien worden vrouwen over het algemeen aangerand of erger door mannen die ze kennen. Ik ken niemand in de outback dus dat maakt de kans heel klein. Verder zorgen dat je goed bent voorbereid. Dus voldoende water (100 liter), goed gereedschap en weten hoe je ermee moet werken, een up to date ehbo kit en brandblusser, extra reservebanden, je auto goed kennen (doe een halfdaagse cursus dan leer je al veel) en bij je auto blijven bij pech of erger.

Parachilna Gorge Flinders Ranges
Parachilna Gorge Flinders Ranges – Foto: Natascha

Welk land kan je iedereen aanraden?

Dat is makkelijk raden: Australië.

Waarom is dit land zo speciaal voor je?

Daar ben ik thuis, in Nederland heb ik heimwee. Het buitenleven, de natuur, de simpelheid van de outback waar het vol is met het prachtige niets. Het is dus grotendeels een gevoel. Van tevredenheid, van geluk, van op mijn plek zijn. Of zoals mijn vriendin uit Melbourne (ontmoet tijdens mijn eerste reis in 1988) zei toen ze voor het eerst in Flinders Ranges Nationaal Park was: als jij hier tussen de bomen zou staan, dan zou je niet opvallen. Het is alsof je hier uit de grond bent getrokken.

Voor welk gerecht kunnen ze jou wakker maken?

Eggs Benedict van Emily’s Bistro bij mij in het dorp (Quorn).

Kangoeroe met jong
Kangoeroe met jong – Foto: Natascha

Welke muziek staat er in je playlist tijdens het reizen?

Veel golden oldies die ik al jaren daar beluister waardoor er inmiddels veel herinneringen aan kleven. Varierend van de Doobie Brothers, Guns and Roses, Steve Winwood en alles wat je kunt bedenken. Elke keer komt er ook wel een nieuw actueel nummer bij dat de keer daarop weer terugkomt.

Wat is jouw favoriete plek in het buitenland?

Australië en dan in het bijzonder de Flinders Ranges. Je vindt daar alles wat Australië bijzonder maakt: rode woestijn, volle eucalyptus bossen, uitgestrekte vlaktes, hoge bergen, verlaten dorpjes, dorpjes met fantastische pubs, voelbare Aboriginal cultuur en alle wildlife die je maar wilt. En wil je zee? Dan is Port Augusta relatief dichtbij.

Trezona in Flinders Ranges NP
Trezona in Flinders Ranges NP – Foto: Natascha

Wat is jouw favoriete plek in Nederland?

Vlieland en mijn plekje aan het Paterswoldsemeer bij Groningen.

Wat wordt de volgende reisbestemming?

Eind augustus een paar dagen Londen. Ook een stad op een eiland. En een stad waar je veel terugziet van de Europese geschiedenis van Australië. In 2018 hoop ik weer naar Australië te reizen. Ik zou dan graag het spoor van de ontdekkingsreizigers Burke en Wills volgen. Ik ben op veel van die plekken al geweest, maar niet in hun volgorde. Daarnaast dus Arnhemland en het noord-westen.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Ik zou het niet zo kunnen noemen. Ik geniet van ze allemaal. Die van de Flinders hebben een warme plek in mijn hart. Tijdens de eerste keer in dat gebied in 1997 maakte ik een foto van een prachtig uitzicht tussen twee eucalyptusbomen door. In 2013 dacht ik de plek weer te herkennen en maakte weer een foto. Dat bleek bij thuiskomst ook zo te zijn. Dat ik die plek terugvond een zo’n groot gebied met tracks vond ik wel erg bijzonder en veelzeggend.

Flinders Ranges South Australia
Flinders Ranges South Australia – Foto: Natascha

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Laat je leiden door oprechte nieuwsgierigheid in plaats van angst. Samen met een dosis respect voor wat je ervaart, de mensen die je ontmoet, de plek waar je bent wordt het een onvergetelijk kraal aan de prachtige ketting van je leven.

Meereizen met Natascha? 

Neem dan een kijkje op haar Facebook pagina!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy