Interview met Mario, de man achter Vakantaseren

Gepubliceerd: 06 nov 2017 | Foto: Interview met Mario van Vakantaseren

Interview met Mario van Vakantaseren
Reisblog Liefde voor Reizen

Elke maand delen wij inspirerende interviews met reizigers. Vandaag delen wij het interview met Mario, de man achter Vakantaseren. Wat wordt zijn volgende reisbestemming, hoe komt hij aan de naam Vakantaseren en wanneer is zijn liefde voor reizen begonnen? 

Even voorstellen, wie is Mario?

Ik ben Mario. In het dagelijks leven werk ik als beleidsadviseur bij een goede doelen organisatie. Ik heb een gezin, vrouw en 3 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik actief als influencer onder de naam Vakantaseren.

Mario

Mario –  Bij de bron van de Nijl, Jinja in Uganda

Je deelt jouw reiservaringen op je reisblog Vakantaseren, hoe lang blog je al?

Ik ben ongeveer 3 jaar geleden begonnen met een wekelijks blog. Aanvankelijk op een blogspot site en sinds 2 jaar op mijn eigen WordPress site vakantaseren.nl

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ongeveer 5 jaar geleden bedacht ik het woord #vakantaseren en gebruikte dit op twitter. Toenmalig directeur van Landal GreenParks, Bas Hoogland, zag dit en wilde er samen met mij iets mee doen. We hebben toen samen een leuke actie gelanceerd en het woord wereldkundig gemaakt. Het was die dag trending topic. Ik heb er daarna een apart Twitter account voor aangemaakt en ontdekte dat dit concept aansloeg. Daarop heb ik na een tijdje bedacht om er meer mee te gaan doen en ben ik ook gaan bloggen en Instagrammen via Vakantaseren. Sinds januari 2015 heb ik mezelf ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Hoe ben je aan de naam Vakantaseren gekomen?

Zie boven. Ik ben gek op woordspelingen. Vakantaseren is inmiddels meer dan een woordspeling. Het staat voor een gevoel. Vakantaseren is voorpret, fantaseren over je vakantie en daar al van kunnen genieten. Het kan zelfs zo zijn dat die reis zelf nooit plaatsvindt… Met vakantaseren kom je overal!

Giant's Causeway tijdens de Causeway Coastal Route

Giant’s Causeway tijdens de Causeway Coastal Route

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Als kleine jongen was ik al dol op de boeken van Jules Verne. Tijdens mijn studie, kreeg ik de kans voor het eerst buiten Europa op pad te gaan. Ik ging naar Egypte, een land waar ik altijd van droomde vanwege de piramides en de historie. Dit smaakte naar meer. Na mijn studie heb ik samen met mijn vriendin een half jaar door Azië gereisd. In de tijd dat er nog geen internet en telefoons waren. Weg was toen ook echt weg. Ook daarna bleef het reizen trekken. 20 jaar geleden heb ik een sabbatical van mijn werk opgenomen en 4 maanden door Zuidelijk Afrika rondgetrokken. Daarna kregen we kinderen maar met hen maken we ook mooie trips en hebben we ook af en wat langere periodes gereisd.

Hoe vaak reis je ongeveer per jaar?

Ik ben vaak op pad in Nederland en een paar keer per jaar ga ik wat verder weg. Voor mijn werk moet ik ook af en toe op reis maar dat is natuurlijk anders. Dit jaar ben ik ongeveer 12 keer op pad geweest voor Vakantaseren. Daarvan 2 a 3 keer naar het buitenland en de rest in het binnenland. Afgelopen jaar ben ik voor mijn werk naar Zuid-Afrika en Uganda geweest. Voor Vakantaseren ben ik naar Marokko, Duitsland, België en Noord-Ierland geweest. De zomervakantie bracht ik door in Italië maar dat was ook echt een vakantie.

Welk land kan je iedereen aanraden?

Lastige vraag. Eigenlijk zijn er weinig landen die ik mensen zou willen ontraden. Wel heb ik 20 jaar na mijn reis door Zuidelijk Afrika nog erg goede en dierbare herinneringen aan Namibië en Madagascar. De overweldigende natuur in beide landen is onvergetelijk.

De Merzouga woestijn in Marokko

De Merzouga woestijn in Marokko

Wat wordt de volgende reisbestemming?

Waarschijnlijk een binnenlandse bestemming. Ik heb op dit moment nog geen concrete nieuwe reisplannen voor het buitenland . Ik kom net terug van een roadtrip in Noord-Ierland. Maar misschien ga ik deze winter nog wel het Noorderlicht achterna.

Over welke landen ben je aan het Vakantaseren? En waarom juist deze landen?

Mensen die mij volgen op social media weten dat ik over diverse plekken zit te vakantaseren. Een paar plekken waar ik al langer over fantaseer zijn: Noord-Scandinavië, met name ook om het Noorderlicht te zien. Sinds de laatste serie van Wie is de Mol, gooit Oregon ook erg hoge ogen bij mij. Costa Rica staat al een paar jaar in mijn top 3. Last but not least, Bora Bora. Begin dit jaar ben ik begonnen met een speciale actie ‘van WakaWaka tot Bora Bora’. Al ruilend probeer ik van een WakaWaka Light uit te komen bij een droomreis a la Bora Bora. Uiteraard besteed ik hier op mijn site aandacht aan. Op dit moment heb ik weer een mooie ruil in de aanbieding….

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Niet origineel, wel onmisbaar: mijn camera’s. Ik heb altijd minimaal 2 camera’s mee als ik op pad ga. Een andere gadget die altijd mee gaat, is mijn WakaWaka oplader en lamp. Je komt vaak op plekken waar geen stroom is en met behulp van mijn WakaWaka kan ik altijd mijn telefoon opladen en heb ik bovendien een handige lamp.

Interview met Mario van Vakantaseren

Skye, Schotland

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Ik ben af en toe wel in hachelijke situaties terecht gekomen, vooral tijdens mijn langere reizen in Azië en Afrika. Een van de spannendste momenten is toch wel toen ik op een zinkende vissersboot in Thailand zat. Gelukkig werden we op tijd gered maar dit had net zo goed daar en toen kunnen eindigen. Ik heb daar nog wel een tijdje last van gehad.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Weer zo’n lastige vraag. Ik heb zoveel mooie reismomenten meegemaakt. Onderdeel van reizen is het verzamelen van dit soort herinneringen. Ik denk met veel warmte terug aan een paar bijzondere zonsopkomsten, bijv. in de Sossusvlei in Namibië of op Poon Hill bij de Annapurna’s in de Himalaya. In iedere reis zit wel zo’n moment dat me later dierbaar wordt.

Niet iedereen durft (verre) reizen te maken. Heb je nog tips voor de twijfelaars?

Tja iedereen moet zelf kiezen natuurlijk. Ik kan wel zeggen dat ik nog nooit spijt heb gehad van een reis die ik heb gemaakt. Reizen verrijkt enorm. Het creëert prachtige ontmoetingen en momenten die je levenlang bijblijven. Als je dat ook wil, zul je er op uit moeten trekken.

Interview met Mario van Vakantaseren

De Alde Feanen, Friesland

Voor welk gerecht kunnen ze jou wakker maken?

De Thaise en Indiase keuken zijn favoriet bij mij. Een lekkere curry is bijna altijd goed.

Welke muziek staat er in je playlist tijdens het reizen?

Ik ben een liefhebber van wereldmuziek. Vooral muziek uit West-Afrika. Daarnaast luister ik graag naar Radiohead en Coldplay. Ook Keltische muziek vind ik mooi. Eerder dit jaar zag ik een optreden van een harpiste uit Wales (Catrin Finch) samen met een Kora speler uit Senegal (Afrikaanse Harpspeler Seckou Keita). Onbeschrijflijk mooi. Een prachtige muzikale reis. Zoek dit maar eens op bij Spotify: Clychau Dibon.

Wat is jouw favoriete plek in het buitenland?

De afgelopen paar jaren ben ik een aantal keer naar Italïe geweest, Toscane, Umbrië , Le Marche. Moet zeggen dat dit me erg goed bevallen is. Daarnaast vind ik Schotland ook geweldig. Ik heb hier vorig jaar in de herfst een roadtrip gemaakt en mijn artikel hierover heeft veel mensen aan het vakantaseren gebracht. Maar ik denk dat mijn favoriete plek een bestemming is waar ik nog heen wil, over zit te vakantaseren.

Interview met Mario van Vakantaseren

De Breek, Noord-Holland

Wat is jouw favoriete plek in Nederland?

Ik heb afgelopen 3 jaar veel en leuke trips in Nederland gemaakt. Ik heb heel veel mooie nieuwe bestemmingen leren kennen. Vlieland, De Alde Feanen en het gebied rond Schoorl zijn 3 regio’s die ik iedereen van harte aan kan bevelen.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Deze foto maakte ik een aantal jaren geleden tijdens een rondreis in Zweden. Voor mij klopt deze foto gewoon. De kleuren, de compositie, de bijzondere ontmoeting tussen mens en dier. Het was een uniek moment en ik ben erg blij dat ik dit heb weten vast te leggen. Er zijn wel meer foto’s die ik geslaagd vind, die kun je terugvinden op www.instagram.com/vakantaseren

Rendiersafari in Finland

Idre, Zweden

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Laat je verrassen. Natuurlijk is een goede voorbereiding belangrijk maar de mooiste herinneringen kun je niet plannen. Probeer daarom ook eens af en toe van de gebaande paden af te wijken. Verdwalen is soms ook een nieuwe weg ontdekken.

@vakantaseren
www.facebook.com/vakantaseren
www.instagram.com/vakantaseren
www.vakantaseren.nl

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Interview met gastblogger Johanna - Liefde voor Reizen
Openkoffer interviews

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge en Pompeii. Reizen is haar lust en haar leven, zo’n jaar niet kunnen reizen viel haar dan ook zwaar. Maar wat heeft deze pandemie met Johanna gedaan? Heeft ze een andere kijk op reizen gekregen? ‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy