Interview met blogger Anne van Ditisierland

Gepubliceerd: 10 aug 2015 | Foto: Blogger Anne van Ditisierland.nl

Blogger Anne van Ditisierland.nl
Reisblog Liefde voor Reizen

Wij van Liefde Voor Reizen houden heel erg van Ierland. Bijna net zoveel als Anne Treur van Ditisierland.nl. Anne blogt met veel passie over haar favoriete land Ierland. Op de website bundelt ze haar reiservaringen en reisverhalen over dit prachtige land. Het interview met Anne is nu te lezen op onze website.

1. Je bent helemaal gek van Ierland, wat maakt Ierland nou zo bijzonder?

De combinatie van een fantastisch landschap, de ruige en verlaten schiereilanden met kleurrijke dorpjes, de intrigerende geschiedenis, de ontzettend aardige mensen en uiteraard de unieke muziekcultuur van Ierland! Dat is geloof ik redelijk samengevat wat het zo speciaal maakt! Wie één keer een pubsessie meegemaakt heeft (en dan bij voorkeur in een afgelegen dorp met veel locals in de pub) weet wat ik bedoel! Het rijden over verlaten landweggetjes, waarbij je onverwachts op een kudde schapen op de weg stuit, is een hele bijzondere ervaring. Veel landen zijn prachtig maar bezoek je vooral vanwege de bezienswaardigheden en de natuur. Ierland belééf je veel meer: het is niet alleen het bekijken van de mooie kliffen en leuke steden maar het is juist de Ierse cultuur die je vakantie af maakt en die er voor zorgt dat je nog een keertje terug wilt!

2. Welke bestemmingen staan er dit jaar op de planning?

Komend weekend een paar dagen Oostende (België) en in september een lang weekend Dublin. In het najaar heb ik nog niets gepland, ik wil eigenlijk nog een keertje naar Londen en nog een paar dagen naar een andere stad, die ik nog niet ken: Barcelona of Lissabon bijvoorbeeld.

3. Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Ik vond de beklimming van de Ben Nevis in Schotland heel gaaf, ongelofelijk afzien maar wel heel leuk om gedaan te hebben! In Ierland ben ik nog steeds enthousiast over de fietstocht rond het Beara Schiereiland, een onvergetelijke trip!

4. Welke 3 landen staan bovenaan jouw ‘bucket list’?

Hoewel ik tot nu toe vooral Europa bezocht heb, staan voor de toekomst wat langere trips op de lijst! Met stip bovenaan staat Tanzania en/of Kenia; het lijkt me zo bijzonder om daar rond te reizen! Op nummer twee komt Zuid-Amerika: Argentinië en Chili. Mijn vriendinnetje reist momenteel rond in Zuid-Amerika en als ik die foto’s zie….!! Last but not least staat de Verenigde Staten en Canada, waar ik vooral voor de natuur graag heen zou willen!

5. Wat maakt Ditisierland.nl anders dan andere reisblogs over Ierland?

Tja, dat is moeilijk te zeggen omdat we het enige, serieuze, reisblog over Ierland zijn! 🙂 Er zijn wel wat blogs maar die bevatten vooral reisverslagen of blogs over emigreren naar Ierland. Bij DitisIerland.nl probeer ik mijn eigen ‘point of view’ aan de reeds beschikbare informatie toe te voegen. De website van het Iers toeristenbureau is ontzettend compleet, dus daar kunnen Ierlandreizigers al veel concrete informatie vandaan halen. Wat de meerwaarde van Ditisierland.nl is, is een persoonlijk tintje: “Als je daar bent, bezoek dan dat ook, neem dan dit weggetje en daar en daar is een leuk cafeetje’. Fietsroutes die niet alleen de route aangeven maar ook alvast vertellen wat je onderweg ziet, met een fotootje erbij.

6. Als je iemand moet overhalen om naar Ierland te gaan, wat zou je dan zeggen?

Laat je niet tegenhouden door het idee dat het er altijd regent! Neem gewoon een regenpak mee, een positieve instelling én ook je zonnebrandcreme want echt, de zon schijnt er ook heel vaak! Wat je er voor terugkrijgt is een land dat ontdekt kan worden, stille weggetjes die ineens tot prachtige kliffen leiden, leuke kleine dorpjes met fleurige huizen, een gezellige stad als Dublin… Tip: Ga in het voorjaar naar Ierland en boek alvast een zonvakantie voor het najaar! Allereerst is het in juni vaak mooi weer en mocht je onverhoopt toch een buitje krijgen, dan weet je dat je de zon in het najaar nog genoeg zult zien!

7. Wat is het raarste wat je ooit hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Om het bij Ierland te houden: vooral de kletsgrage Ieren die je aanklampen en eindeloos tegen je beginnen te ratelen; iets wat we in Nederland niet zijn gewend! Of wanneer je ineens tussen een enorme groep suf kijkende koeien belandt! En buiten Ierland herinner ik me nog mijn eerste avond in Schotland, in een pub op een heel afgelegen Hebrideneiland. Ook daar was een pubsessie aan de gang (maar dan met de Schotse doedelzak!) en ik raakte aan de ‘praat’ met een groep Schotten, die nauwelijks Engels spraken. Het was heel gezellig maar tot op de dag van vandaag heb ik geen idee waar het over ging, zó afschuwelijk onverstaanbaar was hun dialect! Ik heb maar op goed geluk af en toe ja en nee geknikt!

8. Heb je nog een leuke reistip voor onze volgers?

Ga goed voorbereid op reis en zorg dat je vooral ruimte in je schema plant voor ‘hidden gems’, de verborgen juweeltjes van een land! Of dat nu Ierland is of een ander land; loop niet alleen de platgetreden paden, achter de horde toeristen aan, maar bezoek ook eens dingen die misschien iets minder spectaculair zijn, maar waar je dan wel de enige toerist bent! En bovenal: geniet van alles wat je ziet en doet!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Reismaatje gezocht en gevonden

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy