Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interview met Gabriëlle van Globegirl

Interview met Gabrielle van Globegirl

Interview met Gabriëlle van Globegirl

Interview met Gabrielle van Globegirl

Inhoudsopgave

Elke maand delen wij inspirerende interviews met reizigers. Vandaag is het de beurt aan Gabriëlle van Globegirl. Waarom deelt zij haar reiservaringen, wanneer is haar liefde voor reizen begonnen en wat is het meest heftige wat zij heeft meegemaakt tijdens het reizen. Veel leesplezier!

Even voorstellen, wie is Gabriëlle?

Ik ben Gabrielle en ben 22 jaar en woon in Schiedam. Naast mijn blog studeer ik voor Docent Aardrijkskunde en daaruit is mijn liefde voor de wereld ontstaan. Het liefst ga ik ieder weekend op pad, maar dat is helaas met mijn studentenleven niet mogelijk.

Interview met Gabriëlle
Interview met Gabriëlle van Globegirl

Je deelt jouw reiservaringen op je eigen reisblog Globegirl, hoe lang blog je al?

Ik blog nu bijna 2 jaar (15 november), dit doe ik met alle liefde twee keer per week. De meeste blogs schrijf ik zelf, maar ik heb ook een aantal gastbloggers en vaste bloggers die hun ervaringen af en toe delen.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Doordat ik vaak op pad was en veel tips en ervaring op deed, vroegen mensen vaak ‘Weet je een leuk hotel in Praag?’, ‘Hoe kun je het beste naar Berlijn?’, en toen dacht ik, dat moet ik gaan delen. Zo ben ik mijn blog begonnen en nu kan ik makkelijk antwoorden op deze vragen met een blog 😉

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Dat kan ik mij niet heel goed herinneren, mijn ouders zijn ook gek op reizen dus het is er eigenlijk met de paplepel ingegoten. Maar toen ik 12 jaar was gingen wij naar Kos en vanaf dat moment wilde ik eigenlijk meer. Het liefst iedere vakantie weg en het liefst zo ver mogelijk.

Hoe vaak reis je ongeveer per jaar?

Pfff een lastige vraag, omdat ik aan het onderwijs vast zit meestal iedere schoolvakantie. Dus sowieso 5 keer per jaar, maar tussendoor ga ik vaak nog weekendjes of dagjes weg dus totaal wel meer dan 10 keer per jaar denk ik.

Welk land kan je iedereen aanraden?

IJsland, mensen hebben de waan dat IJsland koud is en saai. Maar het land heeft zoveel te bieden en is zo mooi. Ik heb daar echt mijn ogen uitgekeken. En dat op nog niet eens 4 uur vliegen, echt helemaal te gek.

Wat wordt de volgende reisbestemming?

Spitsbergen en daar heb ik zin in! Ik heb het noorderlicht (helaas) nog nooit gezien en dat hoop ik in Spitsbergen wel te gaan treffen. Het lijkt mij sowieso een gave ervaring om op zo’n afgelegen plek te zijn en de sfeer te proeven.

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Mijn camera, het liefst neem ik drie verschillende camera’s mee maar ik beperk mezelf de laatste tijd tot één. Ik kan niet begrijpen dat er mensen zijn die maar 100 foto’s nemen op een reis, ik kom meestal met 1.000+ foto’s weer thuis.

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

We waren in Thailand en besloten de zonsopgang te bekijken vanaf een tempel. Rond 05.00 gingen we op pad en hadden bedacht na de zonsopgang te gaan ontbijten in het hotel. De tempel lag zo’n 600 meter hoog en was te bereiken met 1.200 treden! Halverwege was ik zo licht in mijn hoofd dat ik bang was om naar beneden te vallen. Gelukkig heb ik doorgezet (en niet gevallen) en waren we op tijd boven voor de zonsopgang. Ik zou het niet aanraden, want het was echt verschrikkelijk.

Interview met Gabriëlle
Zeeland, Nieuwvliet-Bad

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Het voorgaande moment is eigenlijk ook het mooiste moment. Toen we daar boven zaten en de zon kwam op, er was niemand anders en het was zo magisch. Ik kon zover kijken dat het echt bizar was, dat is echt een moment dat ik nooit vergeet.

Niet iedereen durft (verre) reizen te maken. Heb je nog tips voor de twijfelaars?

Just do it! Er kan niks mis gaan, je kunt hoogstens fouten maken en daar kun je weer van leren. Het enige wat je wordt is slimmer en rijker in ervaringen! Thuis zitten kan altijd nog 😛

Voor welk gerecht kunnen ze jou wakker maken?

Saté, ik ben dol op saté! Iedereen die mij kent weet dat je mij daar altijd voor wakker kunt maken.

Welke muziek staat er in je playlist tijdens het reizen?

Meestal top 40 en ik heb een tik om in het vliegtuig altijd 5 Seconds of Summer te luisteren, een Australische boyband. Als ik iets anders luister in het vliegtuig dan voelt het niet goed, raar he?

Wat is jouw favoriete plek in het buitenland?

Zweden, ik heb daar zelf een half jaar gewoon en ik ben er het liefst iedere week. Vlakbij Göteborg in een klein dorpje, wonen mijn ouders en dat is eigenlijk mijn tweede huis. Zweden is echt geweldig!

Wat is jouw favoriete plek in Nederland?

Maasland, mijn geboortedorp. Het is zo authentiek, zo mooi en heerlijk rustig. Het liefst ga ik daar nog lekker wandelen en genieten van de mooie natuur. Het is echt een rustpunt binnen in de Randstad.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Op IJsland maakte ik een prachtige foto van een bloem met gletsjers op de achtergrond, die foto blijf ik zo mooi vinden. Ik heb er wel even voor op de grond moeten liggen maar de kleuren zijn mooi en het is echt typisch IJsland.

Op IJsland maakte ik een prachtige foto van een bloem met gletsjers op de achtergrond, die foto blijf ik zo mooi vinden. Ik heb er wel even voor op de grond moeten liggen maar de kleuren zijn mooi en het is echt typisch IJsland.
Foto gemaakt op IJsland

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Ik heb genoeg tips hmmm, reis het liefst alleen met handbagage, boek je tickets altijd op dinsdag en ga vooral lekker op pad. Al is het in Nederland, ga lekker op pad. De wereld is te mooi om thuis te blijven!

 

Meer weten over Gabriëlle? 

Neem dan een kijkje op haar eigen reisblog Globegirl.nl 

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis