Het Noorderlicht in Finland

Interview met Jenny van Ikreis

Gepubliceerd: 03 nov 2017 | Foto: Het Noorderlicht in Finland

Regelmatig delen wij inspirerende interviews met bekende en onbekende reizigers. Vandaag is het de beurt aan Jenny van IkReis. Wanneer is haar liefde voor reizen begonnen, wat is haar favoriete plek in het buitenland en welk land kan zij iedereen aanraden. Veel leesplezier!

Wie is Jenny?

Ik ben Jenny, een eigenwijze blogger en fotograaf. Ik houd van reizen buiten de gebaande paden, maar ik sla ook de bekende plekjes niet over. Na ruim 70 landen is Indonesië nog altijd mijn grote liefde.


Biak, Indonesië

Biak, Indonesië

Je deelt jouw reiservaringen op je eigen reisblog IkReis, hoe lang blog je al? 

Ik ben in 2003 begonnen met IkReis. Het werkwoord ‘bloggen’ bestond toen nog niet eens! Ik wilde mijn verhalen delen en mensen inspireren. Mijn bezoekers vonden mijn site via diverse startpagina’s en fora voor reizigers, zo ging dat nog in die tijd.

Ik had toen nooit kunnen vermoeden hoe IkReis zich zou ontwikkelen. Maar ik houd van ontwikkelingen. Naast ‘gewone’ fotografie vind je op IkReis ook 360-graden beeld en soms korte video’s. 


Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen? 

Mijn liefde voor reizen is begonnen in 1999. Ik kocht een paarse backpack en een vliegticket en vloog naar Bulgarije. Bulgarije is prachtig. Ik sliep bij mensen thuis en ik rolde van de ene verbazing in de andere. Een glas water was goedkoper dan een toiletbezoek, en wodka was goedkoper dan cola.

De verbazing en verwondering op reis vind ik fantastisch. Ik houd van het onverwachte.


Argentijns landschap

Argentijns landschap


Hoe vaak reis je ongeveer per jaar? 

Ik werk in het onderwijs. Het werk is niet altijd makkelijk te combineren met een succesvolle blog, maar ik heb wél veel vakanties. Ik ga elke schoolvakantie op stap, en daarnaast af en toe een weekendje weg.


Als je alles bij elkaar optelt, kom je op meer dan tien trips per jaar.

Bangladesh

Bangladesh

Welk land kan je iedereen aanraden? 

Indonesië is mijn favoriete reisbestemming. Ik bezocht het land meer dan tien keer.


Veel reizigers komen niet verder dan Java of Bali. Zonde, Indonesië heeft zo veel meer te bieden! Combineer de bekende hoogtepunten van Indonesië eens met authentieke dorpen op Flores, de onderwaterwereld van Raja Ampat of inheemse stammen in de Baliemvallei in West-Papua.


Wat wordt de volgende reisbestemming? 

Mijn volgende reis wordt een uitwisseling met school naar Spanje. Ik hoop dat ik de tijd heb om wat van de omgeving te zien.

 Met kerst ga ik naar Israël.


Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat? 

Ik ga nooit op stap zonder camera en lenzen. Ik word intens gelukkig als ik al het moois om me heen kan vastleggen. Ik kom dan echt helemaal tot rust.


Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen? 

Ik ben ooit beroofd op reis, dat was heftig. Gelukkig heb ik niet al te veel nare dingen meegemaakt tijdens mijn reizen.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest? 

Lastig, ik heb de laatste jaren veel mooie momenten en herinneringen verzameld. Ik heb een aantal keer het noorderlicht gezien. Dat is magisch! Het sprookjesachtige groen en roze wat danst boven je hoofd. Ook mijn ontmoeting met een wilde orang-oetan en haar jong op Sumatra was geweldig. Ik lag op mijn rug in de jungle en hoog boven me in een boom bouwde de moeder haar naast. Af en toe ving ik een glimp op – wilde orang-oetans zijn schuchter.

Het Noorderlicht in Finland

Het Noorderlicht in Finland

Niet iedereen durft (verre) reizen te maken. Heb je nog tips voor de twijfelaars? 

Gewoon gaan!

Voor welk gerecht kunnen ze jou wakker maken? 

Ik heb niet echt een favoriet gerecht, ik houd van ontzetten veel locale gerechten. In Indonesië ben ik dol op bakso (soort soep met grote ballen) en rujak (groene mango met spicy kecap), dat zijn gerechten die je elders niet makkelijk kan krijgen.

Favoriete gerecht: Indonesische Bakso

Favoriete gerecht: Indonesische Bakso

Wat is jouw favoriete plek in het buitenland? 

Mijn favoriete plek in het buitenland is het dorp Tajen op Bali waar ik gewoond heb. Vlakbij liggen de uitgestrekte rijstvelden van Jatiluwih, echt heel mooi! En helemaal niet toeristisch.

 Wat is jouw favoriete plek in Nederland? 

Mijn favoriete plek in Nederland is het mooie Zeeland. Ik vind het heerlijk om daar te duiken. De Amsterdamse Waterleidingduinen vind ik ook erg mooi.

Op welke reisfoto ben je het meest trots? 

Een aantal jaar geleden stond een van mijn foto’s de National Geographic. Dat vond ik zo stoer! Het is sowieso gaaf om foto’s geprint te zien. Zelf maak ik regelmatig fotoboeken, heerlijk om daar doorheen te bladeren en even weg te dromen.

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Laat je niet gek maken door mooie foto’s in blogs en op Instagram. Je hoeft niet alles tot in de puntjes te plannen. (Al vind ik het leuk als je eens een kijkje neemt op IkReis.) Volg niet alleen maar de massa en ga je eigen weg. De zon kan niet altijd schijnen.

Vergeet niet te genieten!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy