Favoriete foto van Kevin Brouwer

Interview met Kevin Brouwer


15 okt 2014 |
Foto: Favoriete foto van Kevin Brouwer

Welkom bij Liefde Voor reizen, stel jezelf even voor…
Ik ben Kevin Brouwer (31) en afkomstig uit Rotterdam. Ben televisiemaker, presentator en een echte levensgenieter.


Wij kennen je van onder andere het RTL4 programma Trips & Travel.

Ja klopt. Ik heb in de afgelopen jaren meerdere programma’s mogen doen voor regionale en landelijke zenders. Trips & Travel ben ik 1,5 jaar geleden zelf gestart met mijn eigen bedrijf uit voorliefde voor reizen en op pad gaan. Een reisprogramma in eigen land maar stiekem zijn we inmiddels ook al een aantal keer naar het buitenland geweest.


Wat is je favoriete stad in Nederland? Waarom?

Ik woon in Rotterdam en ben daar inmiddels bijna 10 jaar gelukkig en happy. Wat ik echter een hele leuke omgeving vind is Terherne/Sneek in Friesland. Je kunt daar zo prachtig varen en daardoor vanaf het water genieten van de omgeving. Ik ben absoluut fan (geworden) van Friesland.


Waar ben je dit jaar op vakantie geweest?

Paar dagen Ibiza, weekje Gran Canaria, weekje Curaçao voor werk, weekje Portugal, weekje Turkije (Belek) en een Stedentrip naar Wenen.


Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Jeetje mina, dat is echt een hele lastige vraag maar de mooiste bestemming die ik 3x heb aangedaan en waar ik de mooiste herinneringen aan heb waren mijn reizen naar Sri Lanka. De eerste keer kreeg ik echt een cultuur shock maar het voelde al heel snel als ‘thuis’. “The Island with a smile” wordt het weleens genoemd, en dat klopt want de mensen lachen daar allemaal. Zo vriendelijke, lieve hardwerkende mensen en het eten daar is heerlijk. Ik verbleef (wel heel erg luxe *schaam schaam*) in het Royal Palms Beach Hotel. Aanrader voor de zon & strand aanbidder trouwens.

Even over je koffer… Wat neem je echt elke vakantie mee in je koffer?
Er zit in mijn koffer een zijvakje en daarin zit altijd standaard aspirines, een kaartspel, een ooglapje (voor het slapen) en zonnebrandcrème.

Ben je wel eens iets belangrijks vergeten mee te nemen op vakantie?
Nou, ik pak mijn koffer meestal een paar uur voordat ik weg moet in, en dat gaat wonder boven wonder eigenlijk altijd wel goed. Moet wel eerlijk zijn in het feit dat ik dan weleens tot de conclusie kom dat ik een oplader van de telefoon of oordopjes voor mijn ipod ben vergeten. Tja, dat wordt dan aanschaffen op de luchthaven 🙂

Wat staat er nog op je vakantielijstje?
Kaapstad. Nooit geweest en wil ik echt graag eens naartoe.


Als je in het buitenland bent wat zijn dan je favoriete gerechten?

Ik ben sowieso dol op eten proberen, ook al ken ik het niet. Juist dat vind ik leuk aan reizen. Nieuwe dingen proeven en leren kennen.


Ben je een avonturier of een zonaanbidder?

Beide. Ik heb dan ook 2 categorieën reizen: ‘actieve vakanties’ en ‘luie vakanties’. Ik heb een druk leven dus die laatste is af en toe heel belangrijk.


Wat is je meest bizarre situatie die je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Dat was een reis naar Los Angeles met een tussenstop op Atlanta Airport. Vlak voordat wij moesten landen was er een tropische storm langs Atlanta geraasd… we vlogen met Delta Airlines en het toestel kon door de verstoorde lucht niet landen. We hebben toen een uur lang rondjes gevlogen totdat de brandstof bijna op was en we wel moesten. Dat was echt één van de meest enge momenten uit mijn leven.


Wat is de vakantiefoto waar je het meest trots op bent?
 

Favoriete foto van Kevin Brouwer

Favoriete foto van Kevin Brouwer

 

We hebben een familie in Sri Lanka (financieel) geholpen met de aanleg van een waterleiding. Heel bijzonder om dan die blije gezichten te zien zodra de kraan open gedraaid wordt en er ook daadwerkelijk water uit de kraan komt. Voor ons de gewoonste zaak van de wereld…..


Ga je met RTL Trips & Travel ook nog in het buitenland opnames maken?

We hebben met het hele team inmiddels Curaçao mogen bezoeken en voor seizoen 3 zitten onze buurlanden Duitsland en België in de planning.


Welk land zou je graag willen vastleggen voor RTL Trips & Travel?

Tja, Sri Lanka. Dat zou natuurlijk geweldig zijn. Dan kan ik laten zien hoe fantastisch dit land is om te bezoeken. Soms krijg ik dan van mensen te horen van ‘oh, maar dat zijn toch vieze mensen’… en dat vind ik dan heel jammer en kortzichtig om te horen. Ze zijn arm en hebben weinig te besteden maar ze genieten van de kleine dingen, dat is toch een geschenk?


Wat is jouw ideale klimaat?

Tropisch.


Wat zou je de kijkers nog willen meegeven over reizen?

Kijk eens verder dan de geijkte bestemmingen en landen. Ga eens off road en kies voor een wat minder bekend land. Pas dan kom je met echte verhalen en herinneringen terug.

Trips & Travel is iedere zaterdag te zien om 16:30 uur op RTL4.
Voor meer informatie zie: www.tripsandtravel.tv 


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *