Interview met Laura van Travelvibe

Gepubliceerd: 03 sep 2018 | Foto: Interview met Laura van den Biggelaar van Travelvibe

Interview met Laura van den Biggelaar van Travelvibe
Reisblog Liefde voor Reizen

Tijd voor weer een portie reisinspiratie, tijd voor een nieuw interview. Deze keer maken we kennis met Laura van Travelvibe, hét reisblog voor 30 plussers. Wanneer is haar liefde voor reizen begonnen? Wat is haar favoriete Europese bestemming? En wat is het allermooiste reismoment tot nu toe geweest?

Even voorstellen, wie is Laura?

“Ik ben Laura van den Biggelaar (40) en woon in Wageningen. Op freelance-basis werk ik als content creator. Dit is niet alleen gericht op reizen, maar is juist heel divers (lees: van 3D printen tot onderwijs). Om ook te kunnen blijven schrijven over reizen, heb ik samen met Yvon 3 jaar geleden Travelvibe.nl opgericht.”

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

“Ik denk dat ik dat al heel vroeg in mijn kindertijd ontwikkelde. We hadden als gezin fijne vakanties in Europa en maakten nog wel eens avontuurlijke uitstapjes. Ik droomde als 8-jarige van een baan als reisleider of stewardess, maar koos 10 jaar later uiteindelijk voor de studie Tekstschrijven. Daar viel alles op z’n plek. Ik vond een stageplek bij een toeristisch vakblad en na de eerste persreis wilde ik niets anders meer… schrijven en reizen is voor mij zo’n perfecte combinatie. Voeg daar nog wat liefde voor fotografie bij en het plaatje is inmiddels aardig compleet.”

In Matera, Italië

In Matera, Italië

Je bent je eigen reisblog Travelvibe begonnen, wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?

“Samen met Yvon heb ik in 2015 Travelvibe.nl opgezet. Onze doelgroep is de 30-plusser die gek is op reizen, maar ook de verplichtingen heeft van een baan, een huur of hypotheek en de eventuele zorgen voor het gezin. Met Travelvibe inspireren we onze lezers met fijne reisinspiratie, vooral binnen de Europese grenzen. Denk aan stedentrips, zonvakanties, wintersport, dagjes weg, bijzondere slaap- en eetadresjes, maar ook met handige gadgets en reistrends.”

Je reist graag binnen Europa, wat is je favoriete Europese bestemming?

“Ik vind Italië wel een erg prettig land. Het eten, de cultuur, het landschap, de oudheden, de stranden en de mogelijkheden om er in de winter én zomer op reis te kunnen. En van al dat moois is het eiland Sardinië mijn all-time favorite.”

Het prachtige Sardinië vanuit de lucht

Het prachtige Sardinië vanuit de lucht

Wat was de eerste reis die je gemaakt hebt?

“Een ‘echte’ reis met backpacks en avontuur? Haha, die moet nog komen. Ben toch wel iets meer van de koffer en comfort. Maar mijn eerste reis buiten Europa was een persreis Maleisië en daar heb ik enorm goede herinneringen aan. Dat komt ook door het fijne reisgezelschap. Bovendien was deze reis zo’n prettige kennismaking met Azië, dat ik vrij snel terug ben gegaan om daar meer te ontdekken.”

Welke landen staan hoog op jouw bucketlist? En waarom juist deze landen?

“Ik zou heel erg graag hartje winter naar Spitsbergen willen. Dit omdat het qua bestemming nog vrij onbekend is, maar ook vanwege de kou en ongereptheid. Daarnaast kan ik het lijstje nog wel even aanvullen met IJsland, Montenegro, Tulum in Mexico, skiën en beren spotten in Canada, pinguïns zien en meevaren op een ijsbreker in het zuidelijkste puntje van Argentinië, Japan ontdekken en vooral nog heel veel Europese steden bezoeken.”

Welk land kan jij iedereen aanraden?

“Ik ben wel erg onder de indruk van Slovenië… Het is er zo on-Europees mooi en tegelijk relatief dichtbij. Je hebt er fantastische outdoor mogelijkheden, goede accommodaties, prima wegen, er wonen hele lieve mensen en Ljubljana is een erg relaxte hoofdstad.”

Soča in Slovenië

Soča in Slovenië

Als je één reis over mocht doen, welke zou dat dan zijn?

“Ik zou graag nog eens teruggaan naar Jamaica. Ik was ook daar met een persreis, waarin we in een week tijd heel veel gezien en gedaan hebben. Juist daarom zou ik dit land nog wel eens willen bezoeken. Die relaxte vibes die daar hangen wil ik nog wel een keer op mijn eigen tempo ervaren.”

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

“Wat er altijd standaard in zit, is een wereldstekker, oordopjes en een tandenborstel.”

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

“Ik kan niet kiezen tussen het zien van een glimp Noorderlicht in Zweeds Lapland, wandelen langs de azuurblauwe Soça rivier in Slovenië, het bezoek aan de koppensnellers op Borneo, een ijskoude huskysafari, skiën in Noorwegen, zeilen rond Sardinië of vlotvaren op Jamaica…”

Een ijskoude huskysafari

Een ijskoude huskysafari

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

“De foto van mijn dochter op de schommel tijdens een weekendje Noordwijk. Het bewijs dat je echt niet altijd naar een ver tropisch oord hoeft af te reizen…”

Mijn dochter op de schommel tijdens een weekendje Noordwijk

Mijn dochter op de schommel tijdens een weekendje Noordwijk

Welke reizen staan er op de planning?

“Ik sta op het punt om naar Trøndelag in Noorwegen te vertrekken voor een culinaire kennismaking. Ook Mechelen, Graz, Slot Neuwschwanstein en wintersporten staat komende maanden in elk geval nog op de Travelvibe reisplanning.”

Wat is je favoriete stad in Nederland? En buiten Nederland?

“Rotterdam vind ik echt een topstad voor een bruisende citytrip, maar ik word ook heel blij van een weekendje uitwaaien in Oost-Vlieland. Buiten Nederland heeft Nantes mijn hart veroverd; wát een creatieve stad is dat!”

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

“Oriënteer je via Instagram op je volgende bestemming. Je komt dan al snel mooie foto’s tegen die je op allerlei nieuwe ideeën brengen.”

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Interview met gastblogger Johanna - Liefde voor Reizen
Openkoffer interviews

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge en Pompeii. Reizen is haar lust en haar leven, zo’n jaar niet kunnen reizen viel haar dan ook zwaar. Maar wat heeft deze pandemie met Johanna gedaan? Heeft ze een andere kijk op reizen gekregen? ‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy