Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interview met Laura van Travelvibe

Interview met Laura van den Biggelaar van Travelvibe

Interview met Laura van Travelvibe

Interview met Laura van den Biggelaar van Travelvibe

Inhoudsopgave

Tijd voor weer een portie reisinspiratie, tijd voor een nieuw interview. Deze keer maken we kennis met Laura van Travelvibe, hét reisblog voor 30 plussers. Wanneer is haar liefde voor reizen begonnen? Wat is haar favoriete Europese bestemming? En wat is het allermooiste reismoment tot nu toe geweest?

Even voorstellen, wie is Laura?

“Ik ben Laura van den Biggelaar (40) en woon in Wageningen. Op freelance-basis werk ik als content creator. Dit is niet alleen gericht op reizen, maar is juist heel divers (lees: van 3D printen tot onderwijs). Om ook te kunnen blijven schrijven over reizen, heb ik samen met Yvon 3 jaar geleden Travelvibe.nl opgericht.”

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

“Ik denk dat ik dat al heel vroeg in mijn kindertijd ontwikkelde. We hadden als gezin fijne vakanties in Europa en maakten nog wel eens avontuurlijke uitstapjes. Ik droomde als 8-jarige van een baan als reisleider of stewardess, maar koos 10 jaar later uiteindelijk voor de studie Tekstschrijven. Daar viel alles op z’n plek. Ik vond een stageplek bij een toeristisch vakblad en na de eerste persreis wilde ik niets anders meer… schrijven en reizen is voor mij zo’n perfecte combinatie. Voeg daar nog wat liefde voor fotografie bij en het plaatje is inmiddels aardig compleet.”

In Matera, Italië
In Matera, Italië

Je bent je eigen reisblog Travelvibe begonnen, wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?

“Samen met Yvon heb ik in 2015 Travelvibe.nl opgezet. Onze doelgroep is de 30-plusser die gek is op reizen, maar ook de verplichtingen heeft van een baan, een huur of hypotheek en de eventuele zorgen voor het gezin. Met Travelvibe inspireren we onze lezers met fijne reisinspiratie, vooral binnen de Europese grenzen. Denk aan stedentrips, zonvakanties, wintersport, dagjes weg, bijzondere slaap- en eetadresjes, maar ook met handige gadgets en reistrends.”

Je reist graag binnen Europa, wat is je favoriete Europese bestemming?

“Ik vind Italië wel een erg prettig land. Het eten, de cultuur, het landschap, de oudheden, de stranden en de mogelijkheden om er in de winter én zomer op reis te kunnen. En van al dat moois is het eiland Sardinië mijn all-time favorite.”

Het prachtige Sardinië vanuit de lucht
Het prachtige Sardinië vanuit de lucht

Wat was de eerste reis die je gemaakt hebt?

“Een ‘echte’ reis met backpacks en avontuur? Haha, die moet nog komen. Ben toch wel iets meer van de koffer en comfort. Maar mijn eerste reis buiten Europa was een persreis Maleisië en daar heb ik enorm goede herinneringen aan. Dat komt ook door het fijne reisgezelschap. Bovendien was deze reis zo’n prettige kennismaking met Azië, dat ik vrij snel terug ben gegaan om daar meer te ontdekken.”

Welke landen staan hoog op jouw bucketlist? En waarom juist deze landen?

“Ik zou heel erg graag hartje winter naar Spitsbergen willen. Dit omdat het qua bestemming nog vrij onbekend is, maar ook vanwege de kou en ongereptheid. Daarnaast kan ik het lijstje nog wel even aanvullen met IJsland, Montenegro, Tulum in Mexico, skiën en beren spotten in Canada, pinguïns zien en meevaren op een ijsbreker in het zuidelijkste puntje van Argentinië, Japan ontdekken en vooral nog heel veel Europese steden bezoeken.”

Welk land kan jij iedereen aanraden?

“Ik ben wel erg onder de indruk van Slovenië… Het is er zo on-Europees mooi en tegelijk relatief dichtbij. Je hebt er fantastische outdoor mogelijkheden, goede accommodaties, prima wegen, er wonen hele lieve mensen en Ljubljana is een erg relaxte hoofdstad.”

Soča in Slovenië
Soča in Slovenië

Als je één reis over mocht doen, welke zou dat dan zijn?

“Ik zou graag nog eens teruggaan naar Jamaica. Ik was ook daar met een persreis, waarin we in een week tijd heel veel gezien en gedaan hebben. Juist daarom zou ik dit land nog wel eens willen bezoeken. Die relaxte vibes die daar hangen wil ik nog wel een keer op mijn eigen tempo ervaren.”

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

“Wat er altijd standaard in zit, is een wereldstekker, oordopjes en een tandenborstel.”

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

“Ik kan niet kiezen tussen het zien van een glimp Noorderlicht in Zweeds Lapland, wandelen langs de azuurblauwe Soça rivier in Slovenië, het bezoek aan de koppensnellers op Borneo, een ijskoude huskysafari, skiën in Noorwegen, zeilen rond Sardinië of vlotvaren op Jamaica…”

Een ijskoude huskysafari
Een ijskoude huskysafari

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

“De foto van mijn dochter op de schommel tijdens een weekendje Noordwijk. Het bewijs dat je echt niet altijd naar een ver tropisch oord hoeft af te reizen…”

Mijn dochter op de schommel tijdens een weekendje Noordwijk
Mijn dochter op de schommel tijdens een weekendje Noordwijk

Welke reizen staan er op de planning?

“Ik sta op het punt om naar Trøndelag in Noorwegen te vertrekken voor een culinaire kennismaking. Ook Mechelen, Graz, Slot Neuwschwanstein en wintersporten staat komende maanden in elk geval nog op de Travelvibe reisplanning.”

Wat is je favoriete stad in Nederland? En buiten Nederland?

“Rotterdam vind ik echt een topstad voor een bruisende citytrip, maar ik word ook heel blij van een weekendje uitwaaien in Oost-Vlieland. Buiten Nederland heeft Nantes mijn hart veroverd; wát een creatieve stad is dat!”

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

“Oriënteer je via Instagram op je volgende bestemming. Je komt dan al snel mooie foto’s tegen die je op allerlei nieuwe ideeën brengen.”

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis