Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interview met Milou van Explorista.nl

Interview met Milou van Explorista

Interview met Milou van Explorista.nl

Interview met Milou van Explorista

Inhoudsopgave

Elke maand delen wij een inspirerend interview met een reiziger. Deze keer zetten wij Milou van Explorista.nl in de spotlights. Wanneer is haar liefde voor reizen begonnen, wat is haar mooiste reismoment ever geweest en welke landen staan er hoog op haar bucketlist?

Even voorstellen, wie is Milou?

Hi! Ik ben Milou. Ik ben 27 jaar, en ik kom oorspronkelijk uit Noord-Brabant, maar in 2017 ben ik samen met mijn vriend digital nomad geworden en is dus eigenlijk de hele wereld mijn thuis. Sinds begin dit jaar leef ik fulltime van mijn reisblogs. Mijn grootste hobby’s zijn tegelijkertijd mijn werk: schrijven, fotograferen en reizen. Ik ben dan ook best wel een blij ei, en heel erg gelukkig met mijn leven zoals het nu is!

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Mijn reisliefde is er al zo lang als dat ik me kan herinneren. Als kind vroeg ik altijd in September al waar de volgende zomervakantie heen zou gaan, en het plannen daarvan was altijd één van mijn lievelingsdingen om te doen. Tijdens geschiedenisles droomde ik weg over Frankrijk ten tijde van de Franse Revolutie of Mexico ten tijde van de Azteken. Het heeft er dus altijd ingezeten, denk ik.

Milou in Parijs
Milou in Parijs

Je bent je eigen reisblog Explorista.nl begonnen, wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik startte mijn reisblog in November 2013, na een paar maanden voorbereiding. Ik begon de blog Explorista.nl omdat ik op dat moment in een heel duistere periode zat in mijn leven: ik worstelde met depressie en vanwege de economische crisis had ik het financieel ook erg moeilijk (wat elkaar natuurlijk alleen maar versterkte).

Toen ik na een tijdje besefte wat er aan de hand was, maakte ik een beslissing: ik moest weer gelukkig worden. Of ik ooit meer geld zou verdienen wist ik niet, en daar kon ik mijn geluk niet van af laten hangen. Ik dacht terug aan wat me altijd gelukkig maakte, en dat was reizen. Ik besloot dus maar gewoon met het kleine beetje geld dat ik verdiende zoveel mogelijk te reizen, en daarover te schrijven. Ik wilde andere mensen helpen ook zo vaak mogelijk en zo leuk mogelijk te reizen, en eigenlijk doe ik dat nog steeds! Al heb ik gelukkig wel iets meer te besteden nu.

Wat is het mooiste aan reisblogger zijn?

Het allerleukste vind ik mijn informatie delen en weten dat er mensen zijn die mijn tips op gaan volgen en daardoor leuke herinneringen maken. Hoe gaaf is het dat ik daaraan bij kan dragen? Dat ik een kleine rol kan spelen in iemands vakantie en vakantieherinneringen? Ik vind dat echt fantastisch.

Wat was de eerste reis die je gemaakt hebt?

Ik heb geen idee, haha. Ik heb altijd als kind al gereisd. Ik heb overigens nooit heel lange reizen gemaakt. Ik werk al sinds ik 20 ben voor mezelf, dus ik ben nooit een backpacker geweest die maandenlang over de wereld zwierf. Ergens wel jammer, trouwens. De langste reis aan één stuk was denk ik mijn reis dit voorjaar. Ik woonde toen bijna twee maanden op Bali, bezocht voor een week familie in Melbourne, en reisde toen nog drie weken solo door Maleisië.

Op Langkawi, Maleisië
Op Langkawi, Maleisië

Welk land kan jij iedereen aanraden?

Ik denk dat mijn favoriete land toch de Verenigde Staten blijft. Het land is zó divers qua natuur, en het is het ultieme roadtrip-land.

Hoevaak reis je ongeveer per jaar?

Ik reis echt heel veel, meerdere maanden per jaar.

Welke landen staan hoog op jouw bucketlist? En waarom juist deze landen?

Op dit moment staan IJsland en Japan denk ik het hoogst op mijn wensenlijstje. IJsland vanwege de prachtige natuur, en Japan vanwege de cultuur. Qua steden wil ik heel graag terug naar New York. Dure wensen, zoals je ziet haha!

Als je één reis over mocht doen, welke zou dat dan zijn?

Ik kies in dit geval geen reis, maar de zeven maanden die ik in Londen woonde. Ik vond het zó geweldig om daar te wonen. Ik heb er enorm van genoten. Als ik het over mocht doen zou ik denk ik minder werken, en meer kansen hebben gecreëerd om meer van het land te zien.

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

De enige dingen waar ik echt het land niet verlaat als ik die niet bij me heb zijn mijn laptop, paspoort, portemonnee en telefoon. Maar dat is logisch, al het andere is namelijk vervangbaar. Dingen die altijd in mijn koffer zitten: packing cubes, mijn noise cancelling headphone en mijn e-reader.

Interview met Milou van Explorista
Interview met Milou van Explorista

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Ik denk het zwemmen met manta rays op Nusa Lembongan. Mijn vriend regelde kapitein met een bootje dat ons meenam op het water en we hadden echt geluk dat we een groep mantaroggen tegenkwamen. Wat een nieuwsgierige beesten! Ik zal nooit vergeten hoe het voelt als er zo’n groot zwart beest van vier meter breedte op je af komt zwemmen met zijn mond open en pas op het allerlaatste moment onder je duikt.

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Ik maak gelukkig niet heel veel heftige dingen mee. Het vervelendste vond ik toen ik aangerand werd in een bus, overdag in Malta.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Dat is echt alsof je me vraagt om te kiezen tussen mijn niet-bestaande kinderen. Ik vind fotograferen zo leuk! Op dit moment is een foto van de Transfagarasan-weg mijn schermafbeelding op mijn laptop. Het was daar zo waanzinnig mooi en zo rustig. Een paar uur later reden we zelfs langs een bruine beer!

Transfagarasan weg in Roemenië
Transfagarasan weg in Roemenië

Welke reizen staan er op de planning?

We zijn tot eind November in Vietnam, daarna gaan we weer terug naar Nederland. Ik denk dat ik in December nog wel even een tripje naar Londen inplan, dat doe ik namelijk elk jaar zodat ik mijn vrienden weer kan zien.

Wat is je favoriete stad in Nederland? En buiten Nederland?

Naast Amsterdam en Rotterdam is toch mijn eigen Breda mijn favoriete stad. Zo gezellig en knus! Buiten Nederland is de meest logische keuze natuurlijk Londen, maar dat is een beetje saai, dus dan deel ik mijn tweede favoriete stad: Parijs. Daar ben ik ook al zeven keer geweest, en heb ik onlangs nog een paar heerlijk relaxte dagen doorgebracht met niets anders dan rondstruinen, foto’s maken en lekker eten. Ik zou er heel graag nog eens wonen.

Milou in Parijs
Milou in Parijs

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Volg Explorista.nl voor de beste reistips! Haha, even serieus: doe eens dingen die je eigenlijk spannend vindt. Ik vind eerlijk gezegd best wel veel dingen eng, of het nou zwemmen met manta roggen, scooter rijden, of een nieuw gerecht proberen is. En toch komen daar altijd de mooiste herinneringen van.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis