Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interview met reporter Jesper

Interview met reporter Jesper van reisblog Liefde voor Reizen!

Interview met reporter Jesper

Interview met reporter Jesper van reisblog Liefde voor Reizen!

Inhoudsopgave

Lees nu het interview met reporter Jesper, oprichter en reisblogger van Liefde voor Reizen. Wat is zijn verhaal en welke landen bezoekt hij graag. 

Wanneer begon voor jou je liefde voor reizen?

Mijn echte liefde voor reizen begon toen ik als klein jongetje met mijn ouders mee mocht naar Spanje en Griekenland. Voor mij was dit een hele belevenis en het vliegen en even helemaal in een andere omgeving zijn beviel mij toen al. Vooral het ontdekken van nieuwe dingen zoals taal, cultuur en eten vond ik toen al interessant. Ik had vaker heimwee terug naar het vakantieland dan terug naar mijn geboorteland Nederland. 

Wat is jouw favoriete land en waarom?

Mijn favoriete land is zonder enige twijfel Australië. Sinds ik in 2008 stage heb gelopen in Australië ben ik enorm verliefd geworden op dit prachtige en vooral relaxte land. Als mensen zouden vragen, wat is voor jou een echt paradijs, dan antwoord ik meteen Australië, haha!

Interview met reporter Jesper!
Interview met reporter Jesper!

Welk land is jou tegengevallen?

Tot nu toe vind ik Amerika tegenvallen. Ik ben met name in New York geweest en kwam erachter dat het niet mijn stad is. Of ik dat ook met andere steden in de USA heb ga ik ooit achterkomen. 

Wat is voor jou de kern van een goede en geslaagde reis?

Ik kan pas spreken van een goede reis als ik voor mijn gevoel het land goed heb leren kennen. Ik vind het belangrijk dat ik een goed beeld heb gekregen van een land. Zowel de cultuur als de natuur vind ik belangrijke aspecten. En ik vind het fijn om met mooie verhalen thuis te komen. Zo kan ik mijn familie, vrienden en volgers overtuigen om ook een keer die reis te gaan maken. 

Wat is het vervelendste wat jou tijdens het reizen is overgekomen?

Het vervelendste moment wat ik tot nu toe heb meegemaakt was denk ik in Maleisië. Na een lange busreis van Kuala Lumpur naar Lumut kwamen we in het donker aan bij de laatste busstop. Zo gaar als we waren, gingen we op zoek naar een goede taxichauffeur. In de periode dat wij daar reisden waren er verschillende waarschuwingen over kidnappers en personen die toeristen lastigvallen om zo aan geld en spullen te komen. Ook hadden wij gehoord dat je altijd in een ‘officiële’ taxi moet stappen en altijd even bij de taxichauffeur moet vragen naar zijn taxipas waarop zijn gegevens staan. Wij hadden die dag het ‘geluk’ dat er maar 1 meneer stond die ons wel heel graag bij het hotel wilde afzetten. Deze meneer deed zich in onze ogen voor als taxichauffeur maar had geen echte taxi en de kaart die hij bij zich had hadden wij ook onze twijfels over. In alle paniek vroegen we hem of hij een taxi wist, waarnaar hij meerdere keren herhaalde dat hij de enige taxichauffeur hier is. Met trillende benen zijn we uiteindelijk op goed geluk met hem meegereden. Dit was in mijn ogen 1 van de spannendste ritten van mijn leven, omdat de twijfel tot aan het hotel aanwezig bleef. Gelukkig is het goed afgelopen, alleen zou ik dit niet nog een keer willen meemaken. 

Bijkomen in Lumut na een spannende taxirit!
Bijkomen in Lumut na een spannende taxirit!

Wat heeft het reizen jou gebracht?

Reizen heeft echt mijn leven verrijkt. Sinds ik reis kijk ik heel anders tegen bepaalde dingen aan. Ik sta veel meer open voor andere culturen en mijn interesse in culturen is alleen maar toegenomen. Reizen maakt je ook snel volwassen en maakt mij ook vaak creatiever. Als webdesigner en reisblogger heb ik soms een andere omgeving nodig om weer frisse nieuwe ideeën te krijgen. Als ik een tijd niet reis merk ik dat de creativiteit afneemt. Ik raad dan ook iedereen aan om regelmatig even naar een andere omgeving te gaan, dit kan natuurlijk ook gewoon in ons mooie Nederland, dit motiveert en maakt je een stuk creatiever waardoor je ook weer productiever wordt. 

Wat zijn je favoriete landen en plekken tot nu toe? 

Ierland vind ik een heel fijn land waar ik regelmatig te vinden ben en Spanje en Griekenland heb ik ook heel hoog staan. Als we iets verder kijken dan Europa, ben ik zeer enthousiast over Australië, maar Indonesië heeft ook mijn hart gestolen. 

In Valencia, Spanje
In Valencia, Spanje

Waarom ben je gaan bloggen?

Een paar jaar geleden reisde ik nog zonder er verhalen over te schrijven. Ik plaatste wel regelmatig wat mooie foto’s op Facebook, wat veel leuke reacties opleverde. Toch merkte ik dat ik er meer mee wilde doen. Ik wilde graag mensen helpen, inspireren en overtuigen. De enige oplossing; begin een reisblog. Liefde voor Reizen was geboren! 

Wat is het meest bijzondere wat je tijdens het reizen hebt meegemaakt?

Poeh.. dat is echt een lastige vraag. Ik vind bijna elke reis die ik gemaakt heb heel bijzonder. Als ik landen moet noemen zijn het Cuba, Indonesië en Australië. Als ik een moment moet noemen is het denk ik het moment met een Indonesisch band tijdens mijn Indonesië reis. In Jogjakarta trad in een hotel een hele leuke band op en die vroegen of ik ook nog een paar nummers wilde zingen. Die avond was zo geweldig, vooral omdat ik ook erg van muziek hou. De liefde voor muziek en reizen kwamen hier perfect samen. 

Ontdek het bijzondere Indonesië!
Rondreis, Java + Bali, Indonesië!

Welk land zou je graag nog willen bezoeken?

Ik zou heel graag nog naar IJsland en Japan willen. Deze landen staan momenteel bovenaan op mijn lijstje. Zoals het er nu uitziet gaat IJsland mijn volgende bestemming (na Australië) worden en ga ik dit bijzondere land volgend jaar ontdekken. Japan volgt denk ik in de komende jaren. Ik ga dit nog niet plannen, aangezien ik ook van dag tot dag leef. Maar genoeg moois nog te ontdekken. 

De wereld is zo mooi!
De wereld is zo mooi! – Op eiland Pangkor, Maleisië!

Is er een persoon die jou als persoon in het reizen heeft geïnspireerd?

Ik denk als ik 1 persoon moet noemen die mij kennis heeft laten maken met het ‘verre’ reizen en mij heeft geïnspireerd, dan is het wel mijn eigen zus. Zij heeft namelijk vanaf haar zestiende ontzettend veel mooie reizen gemaakt, waar ik op dat moment vol bewondering naar keek. Ik dacht toen vaak: dit wil ik ook! Gelukkig kan ik nu zelf ook de wereld gaan ontdekken!

Wat zou je de lezers van je blog willen meegeven?

Ik wil graag de lezers meegeven om nog meer te gaan reizen. De wereld is zo mooi, veel mooier dan op televisie. Probeer ook eens in je eigen omgeving in plaats van linksaf een keer rechtsaf te gaan. Zo ontdek je nieuwe plekken en maak je van elke dag een bijzondere dag. Geniet ervan, veel reisplezier alvast!

 

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis