Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interview met travelblogger Sofie Couwenbergh

Interview met Sofie Couwenbergh van de reisblog Wonderful wanderings!

Interview met travelblogger Sofie Couwenbergh

Interview met Sofie Couwenbergh van de reisblog Wonderful wanderings!

Inhoudsopgave

Deze week hebben wij een inspirerend interview met de Belgische travelblogger Sofie Couwenbergh van de reisblog Wonderful Wanderings. Ontdek haar bucketlist en favoriete reisbestemmingen en laat je inspireren. 

Even voorstellen, wie is Sofie?

Hoi! Ik ben een Belgische die begin 2015 haar vaste kantoorjob vaarwel zei om voltijds te gaan bloggen en schrijven voor merken uit de toerismesector. Ik woon in het Vlaamse Leuven, samen met mijn vriend, en ben lichtelijk verslaafd aan thee. Wanneer ik niet aan het reizen of het werken ben, vind je me meestal op de dansles.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Dat hangt er wat vanaf. Wanneer ik thuis in België ben, sta ik op tussen 6u.30 en 7u. Dat is vroeg, maar mijn vriend moet er voor zijn werk om 6u.30 uit en dus probeer ik zijn ritme aan te houden. Ik check Instagram terwijl ik ontbijt en ga daarna, rond 7u.30, aan de slag. Wanneer ik moet schrijven of to do’s heb die veel concentratie vergen, plan ik die taken ‘s ochtends in omdat ik er dan het best mijn aandacht kan bijhouden.

Ik lunch rond 12u.-12u.30 en sta mezelf dan meestal ook toe Facebook even te checken (ik zit veel te vaak op dat platform!), mijn mail te bekijken of iets anders niet-werkgerelateerd te doen.

Sofie tijdens 1 van haar reizen!
Sofie tijdens 1 van haar reizen!

Na de middag volgen dingen als social media marketing, contacten onderhouden met (mogelijke) klanten, wijzigingen aanbrengen op de website en andere “kortere” taken of dingen waarbij ik niet zo diep moet nadenken. Na de middag heb ik meestal echt last van een dip en moet ik mezelf echt motiveren om even te blijven doorgaan.

Sinds kort maak ik rond 16u. een wandeling van een uurtje omdat ik anders echt de hele dag achter mijn laptop blijf zitten en dus enkel wat hersenenergie verbruik. Op vrijdagen ga ik wel steeds dansles volgen, en dat al verschillende jaren.

Rond 17u.30 komt mijn vriend thuis en dan zit ook het grootste deel van mijn werkdag erop. Vroeger werkte ik vaak gezwind door, soms tot in de vroege uurtjes, maar dat lukt me tegenwoordig niet zo goed meer en eigenlijk was dat ook helemaal niet zo gezond.

Nu doe ik ‘s avonds nog wat kleine taakjes, eet ik samen met men vriend en probeer ik wat te lezen of kijk ik een serie met hem. Meestal ga ik slapen tussen 22u.30 en 23u. al durf ik wel eens te laat op te blijven.

Wanneer ik op reis ben, ziet mijn dag er volledig anders uit. Dan Instagram ik ook tijdens het ontbijt, maar daarna trek ik er op uit, meestal tot na het avondeten. Indien ik geen avondactiviteiten gepland heb, probeer ik mijn e-mail wat bij te houden, zet ik foto’s over op mijn laptop en maak ik daaruit een eerste selectie. Ik werk, maar meestal gaat het om kleine dingen aangezien ik na een dag verkennen meestal goed moe ben.

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Mijn ouders hebben men zes jaar jongere broertje en mij altijd meegenomen naar het buitenland, maar ik denk dat die liefde echt begonnen is toen ik 12 was en mijn vader me twee dagen meenam naar Londen. Ik ben echt verliefd geworden op die stad en ben sindsdien ook een grote van fan citytrippen in het algemeen.

Sofie heeft veel liefde voor reizen!
Sofie heeft veel liefde voor reizen!

Welke landen heb je tot nu toe al bezocht?

Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Turkije, Egypte, Sri Lanka, Canada, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Liechtenstein, Polen en Tsjechië. Oh, en Bulgarije!

Welke landen staan hoog op je bucketlist? En waarom juist deze landen?

Ik wil super graag eens naar Zuid-Afrika. Alles wat ik van het land zie, lijkt me geweldig, plus, je kan er walvissen spotten en dat is wat ik echt het allerliefst eens wil doen. Daarna zou ik ook graag naar Australië reizen omdat een goede vriendin van me daar momenteel woont.

Wat is het leukste aan reisblogger zijn?

Je voortdurend met je passie (reizen) kunnen bezighouden en zelf je tijd kunnen indelen.

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Mijn laptop en proper ondergoed 🙂

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Gelukkig is dat al erg lang geleden. Toen ik 10 was, misschien nog jonger, waren we met mijn ouders in Zuid-Frankrijk. Op een avond bezochten we een klein dorpje en toen we terugreden naar het hotel, stonden we plots tegenover een mensenmassa. Blijkbaar was het die avond de finale van de Wereldbeker Voetbal – wisten we niet – en had Frankrijk gewonnen. De menigte kwam op ons af, tilde de wagen omhoog en begon hem heen en weer te schudden. Daarnaast probeerden verschillende mensen ook de deuren open te trekken en zelfs langs het dakraampje binnen te komen. Echt supereng was dat. Ze lieten pas los toen mijn vader even gas gaf.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Er zijn er zoveel! Maar een reis die in zijn volledigheid speciaal was, was die naar Quebec in Canada met mijn vriend in 2014. Hij is een echt snowboard- en sneeuwliefhebber terwijl ik hoogtevrees heb en liefst naar de zon trek. Ik was dus nog nooit met hem op wintersportvakantie geweest, ook al waren we op dat moment al jaren samen. En toen werd ik plots uitgenodigd om twee skiresorts in Quebec te gaan ontdekken. Gezien de situatie, reisden we er samen heen. Zo kon mijn vriend alle moeilijke pistes en het sneeuwpark uitproberen, terwijl ik mijn eerste skiles en snowboardles nam. Het was heerlijk om zijn passie met hem te kunnen delen en hem ondertussen ook te kunnen betrekken bij mijn werk.

Sofie in een ijsbar!
Sofie in een ijsbar!

Welk land kan je iedereen aanraden?

Portugal! Mooi, rustig en goedkoop. Jammer genoeg zijn de mensen er echt arm, dus ze kunnen de toerisme-inkomsten wel gebruiken.

Voor welk gerecht kunnen ze jou wakker maken?

Tacos met kip!

Wat is jouw favoriete plek in het buitenland?

Degene die ik nog moet ontdekken 🙂

Wat is jouw favoriete plek in Nederland?

Rotterdam vind ik echt een fijne stad, maar er zijn nog zoveel plaatsen waar ik nog niet geweest ben!

Wat wordt de volgende reisbestemming?

Oostenrijk! Ik ga er een rondrit maken, maar eerst trek ik naar Wenen om daar een les Weense Wals te volgen. Ik doe dit jaar namelijk een project – #Anydaysgood – waarvoor ik 30 reismissies tracht te volbrengen terwijl ik 30 ben, en een lokale dans aanleren is er daar eentje van.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Dat is een moeilijke! Deze vind ik wel erg leuk, al heb ik hem niet zelf getrokken 🙂

Reisfoto waar Sofie Couwenbergh trots op is!
Reisfoto waar Sofie Couwenbergh trots op is!

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Zorg dat je alles opzoekt en plant en vergeet je planning zodra je aankomt. Op die manier heb je iets om op terug te vallen wanneer het ronddwalen niet veel oplevert 🙂

 

Bekijk ook haar eigen reisblog

Sofie Couwenbergh is de Belgische blogster achter reisblog WonderfulWanderings.com, waar ze schrijft over citytrippen en culturele avonturen. Ze houdt ervan locals te leren kennen en functioneert niet zonder een kopje thee. Je vindt haar ook op Facebook en Instagram.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis