Interview met Claire van Vrijberghe de Coningh

Interview met travel agent Claire van Vrijberghe de Coningh

Gepubliceerd: 30 mrt 2017 | Foto: Interview met Claire van Vrijberghe de Coningh

Even voorstellen, wie is Claire?

Claire van Vrijberghe de Coningh is 28 jaar en woont in Almere Poort met haar vriend en 2 labradors. In 2011 heeft zij één van de eerste social media bureaus van Nederland opgericht. Claire staat bekent als een early adopter. Ze werkt aan het eerste internationale radio station/podcast die over travel gaat. Daarnaast onderneemt zij alleen maar zaken waar zij energie van krijgt. Zo kun je Claire inhuren als freelance razende reporter (radio & podcasts), franchise reisagent en blogger.

Hoe ziet een gemiddelde (werk)dag er voor jou uit?

Geen dag is hetzelfde en daar geniet ik intens van! De ene dag ben ik bezig met het schrijven van blogs, de andere met audio interviews terwijl ik andere dagen bezig kan zijn met het coachen van ondernemers of het oprichten van een nieuwe onderneming. Dan vergeet ik nog 101 werkzaamheden te benoemen. In het hier en nu leven is daarom voor mij enorm belangrijk. Anders verlies ik het overzicht en raakt mijn hoofd overloaded met nieuwe ideeën.

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Mijn liefde voor reizen is ontstaan op de allereerste vakantie die ik als kind meemaakte. Ik was een jaar of 5. Dit was de eerste keer dat ik meeging naar Denemarken toe, op bezoek bij mijn oma’s familie. Mijn oma’s broer, oom Erik noemde ik hem altijd, was een bereisd man. Hij kon over ieder land wel iets vertellen over de cultuur en een speciaal avontuur die hij daar had meegemaakt. Gezien mijn oma Deens is en iedereen de taal spreekt (ook mijn moeder) werd ik tijdens deze vakantie ook direct het diepe in gegooid om een andere taal te leren. Geweldig hoe eenvoudig dit als kind is! Het was op deze leeftijd dat ik ontdekte dat ieder land iets unieks heeft, ieder mens een bijzonder verhaal heeft en dat we allemaal de behoefte hebben om gehoord te worden.

Reis je veel voor je werk? En in welke landen ben je veel te vinden?

Nog niet maar daar wil ik verandering in brengen! Vorig jaar november ben ik franchise aangesloten als travel agent bij TUI at Home. Nog geen week later maakte ik mijn eerste studiereis naar Londen toe, dit smaakte direct naar meer! In de ideale wereld waarin geld geen hoofdrol speelt, zou ik direct als digital nomad de wereld over willen reizen met mijn vriend en onze twee labradors. Verhalen vangen, delen met de wereld en weer op zoek gaan naar nieuwe verhalen. Daar zou ik graag mijn levenswerk van willen maken.

Je bent zelfstandig ondernemer en durft dus stappen te nemen. Wat voor tips heb je voor mensen die ook graag een grote stap willen maken in hun leven? Bijvoorbeeld een wereldreis willen maken.

Gewoon doen! Toen ik begon met ondernemen zat niets mee. Ik kreeg geen steun uit mijn omgeving, we hadden een veel te duur appartement, geen spaargeld en ik had geen WW. Wat ik wel had was 3 maanden salaris en de wilskracht om iedereen het tegendeel te gaan bewijzen. Deze kracht zorgde er voor dat ik na een maand weer mijn salaris verdiende maar dan als ondernemer. Op dit moment ben ik zelf zoekende naar een manier om als digital nomad de wereld over te kunnen reizen samen met mijn vriend en onze labradors. Dus ik begrijp de struggle als geen ander. Het beste advies wat ik kan geven is, durf te dromen en door te pakken. Je staat er niet alleen voor. Je mag mij altijd mailen.

Zou je zelf een wereldreis kunnen maken?

Absoluut! Als ik het geld zou hebben zou ik vandaag nog gaan.

Welke landen staan hoog op je bucketlist? En waarom juist deze landen?

Wat een heerlijke vraag! Het liefste som ik nu de hele wereldkaart op, maar ik heb een top 5. Ik wil terug naar de USA, Australië, Indonesië, Schotland en Mauritius. In Amerika hebben wij ons hart verloren in 2014. Door een sneeuwstorm werd onze vlucht naar Washington gecanceld en moesten we noodgedwongen naar Chicago toe vliegen en hebben we daar een stopover gemaakt. Hier hebben wij zulke memorabele momenten meegemaakt, dat we in Florida besloten de skyline tussen onze schouderbladen te laten tatoeëren. Terug dus naar Tampa en Chicago! Al hebben we lang niet alles gezien in Amerika. Daar zouden we ook echt verandering in willen brengen. Alaska hoort hier ook zeker bij. Het heeft niet veel gescheeld of ik had mijn vriend nooit leren kennen omdat hij was geëmigreerd naar Australië. Mijn schoonvader is verliefd geworden op dit land in al haar facetten en kan de meest prachtige verhalen vertellen. Mijn vriend is hier op 5 jarige leeftijd heengegaan om kennis te maken met zijn familie. Dus hier moeten we heen. Ik kan niet wachten om in Australië te gaan surfen en duiken! Gesproken over een surf bestemming… Indonesië trekt mij al sinds kind. Mijn opa is geboren en getogen in Java (net zoals de moeder van mijn vriend). Van zijn zus en de rest van de familie heb ik magische verhalen gehoord over dit mystieke land. Ik heb ook altijd het gevoel gehad dat mijn roots er liggen. Anyway, naar Bali wil ik toe om te surfen. Mijn schoonvader is Schots en ik plaag mijn vriend regelmatig met het feit dat ik wil dat hij een kilt draagt op ons huwelijk dit jaar. Ik heb het nog niet voor elkaar wellicht dat een reis naar Schotland daar verandering in kan brengen? Last but certainly not least, Mauritius. Hier zou ik vrijwilligerswerk willen doen.

Claire in Chicago!

Claire en haar vriend in Chicago!

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Fotocamera, laptop en opnameapparatuur! Ik wil alle verhalen en momenten vast kunnen leggen.

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Op 8 jarige leeftijd 3x ten huwelijk worden gevraagd in Egypte in ruil voor een kameel. Not funny. Een suicide net op het moment dat ik in de metro wil stappen in Londen. In de Everglades zijn terwijl er een heftige storm inclusief wervelwinden ontstaat. Dag in dag uit zwerfdieren voeren in o.a. Griekenland en bij iedere keer dat je wegloopt het gevoel hebben dat je hart breekt. Ik heb best wat heftige momenten meegemaakt tijdens het reizen. Toch heeft het 9/11 memorial in New York het meeste indruk op mij gemaakt. Ieder jaar schiet ik nog steeds vol op deze dag.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Ik leef enorm in het heden. Dit betekent ook dat ik van iedere seconden iets unieks kan maken. Door het beantwoorden van deze vraag zal ik zoveel teniet doen. Moet ik bijvoorbeeld één van de hilarische en mooie momenten kiezen van de reis naar Barcelona die ik vorig jaar samen met mijn moeder maakte (zoals die enorm knappe ober die zijn telefoonnummer aan haar gaf terwijl we behoorlijk ver heen waren door de mojito’s), Londen al wandelend in mijn uppie meemaakte of al die bijzondere momenten die we tijdens onze 6 weken in Amerika hebben meegemaakt?

Claire in Barcelona!

Claire in Barcelona!

Welk land kan je iedereen aanraden?

Amerika.

Voor welk gerecht kunnen ze jou wakker maken?

Alles wat plantaardig en vegan is. Ik ben super makkelijk met eten!

Wat is jouw favoriete plek in het buitenland?

Er is een magisch plekje in Tampa (Florida, USA), waar je een kajak kunt huren voor minder dan $10 (nog minder als je een petje draagt van Tampa Bay Rays). Tijdens deze tocht zul je o.a. dolfijnen en manatees in hun natuurlijke habitat meemaken. Intens geluk en nietigheid, dat heb ik ervaren op deze plek.

Magische plek in Florida!

Magische plek in Tampa, Florida!

Wat is jouw favoriete plek in Nederland?

Sinds we in Almere Poort wonen, zijn we de provincie Flevoland aan het ontdekken. Love it! Zo liepen we laatst in Natuurpark Lelystad. Een aanrader voor als je dol bent op prachtige natuur en mooie dieren.

Wat wordt de volgende reisbestemming?

Wat er op ons pad komt. Ik zou graag een persreis of nieuwe studiereis willen maken. Een review schrijven over een bijzondere retraite op bijvoorbeeld Bali of Mallorca, staat ook hoog op mijn verlanglijstje.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Iedere vakantie, ongeacht de reisduur, maak ik honderden foto’s. Ik zou niet weten hoe ik een keuze zou moeten maken! Haha!

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Neem contact met mij op zodra je een reiskriebel voelt. 

Lees meer over Claire op haar website Clairesmission.com

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy