Opgejaagd door verhalen in Berlijns verlaten pretpark

Shortstory: Opgejaagd door verhalen in Berlijns verlaten pretpark

Shortstory: Opgejaagd door verhalen in Berlijns verlaten pretpark

Toen wij 2 jaar geleden voor het laatst naar Berlijn afreisden kregen we van te voren de tip om eens het verlaten pretpark; Spreepark op te zoeken. Vol interesse gingen we op zoek naar informatie en al snel lazen we verschillende verhalen over een hermetisch afgesloten park met bewakers die er niet van terugdeinzen om mensen hardhandig van het park te jagen. Maar bovenal verhalen over hoe vet deze locatie zou moeten zijn. Voor ons een reden om dit eens met onze eigen ogen te bekijken dus. Zo gebeurde het dat we bij vertrek niet het adres van het appartement in de navigatie zette, maar de Kiehnwerderallee te Berlijn.

Eenmaal aangekomen begon het bloed direct sneller te stromen door de vette beelden die we hier aantroffen. Het pretpark lijkt wel van de een op de andere dag verlaten te zijn met zelfs de attractiewagentjes nog op de sporen. We troffen een afgesloten park aan, wat nu? Klimmen, kruipen of vanachter het hek slechts enkele foto’s maken?

Na een rondje om het park gelopen te hebben raakten we toch net iets te nieuwsgierig, toch maar eens van dichterbij bekijken dus. We zochten de zwakste plek van het hek uit en werkte onszelf een weg naar binnen. Met het hart in de keel rende we als in een slechte actiefilm van attractie naar attractie, constant kijkend of we achtervolgd zouden worden. Na ongeveer een kwartier tot een half uur rond gerend te hebben en door de adrenaline vergaten veel foto’s te maken besloten we toch maar weer het park te verlaten. Met een voldaan en enthousiast gevoel gingen we terug naar de auto, maar nog steeds zagen we niemand die ons van het park had kunnen verwijderen.

Achteraf kunnen we dan ook alleen maar concluderen: We zijn opgejaagd door verhalen en door onszelf, maar het was het zeker waard. Wat een gave plek.

Auteur: Joyce
Weblog: Thankgoditravel.nl

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Tags: