Een bezoek aan de Verboden Stad in Beijing

Shortstory: een bezoek aan de verboden stad in Beijing

Shortstory: een bezoek aan de verboden stad in Beijing

Een standaard bezoek aan de Verboden Stad in Beijing… Allereerst wacht de gebruikelijke rij voor de loketten want zonder kaartjes kom je natuurlijk niet binnen! Omdat ze niets aan het toeval over willen laten wordt je bij de ingang gecontroleerd en gaan alle tassen door de scanner. Hoera, je bent eindelijk binnen in de verboden stad. De stad waar tot begin 20e eeuw alleen de keizer met zijn familie en bedienden leefde in weelde. Vandaag de dag komen er echter 80.000 bezoekers per dag waarvan zo’n 80% alleen gekomen is om met een selfie stick de ene na de andere foto van zichzelf te maken. Daarnaast lopen er veel gidsen met vlaggetjes rond en een microfoon met luidspreker om hun groep toeristen van alle essentiele informatie te voorzien. Zie dan maar eens een mooie foto van de verboden stad te maken.
 
Buiten de”hoofdroute” die van Zuid naar noord loopt kun je ook nog links en rechts wat kleinere straatjes inlopen en kleine museu bezoeken. Sommige zijn niet inbegrepen bij de entree, andere wel en zijn daardoor dus vaak afgeladen vol met andere toeristen. Met wat geluk heb je met al die mensen om je heen na een klein uurtje de tuin bereikt waar tevens de meeste groepen verzamelen voor ze richting de uitgang gaan. Succes om hier doorheen te komen dus! Eenmaal bij de uitgang kan de jacht op vervoer beginnen. De metro is ver weg van de uitgang, de taxi’s willen alleen zonder meter tegen extreme prijzen rijden en zelfs de bus is achterlijk duur.

 

Auteur: Thijs van den Tillart
Weblog: http://thijsvdtillart.wix.com/thezke

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!