Het Magische Bagan, Myanmar

Na een lokale busrit waarvan ik dacht dat die de hele nacht zou duren stond ik ineens midden op straat in New Bagan in Myanmar. Het was 3 uur in de nacht. De straat was breed en alle gebouwen waren dicht met grote houten openslaande deuren. Het straatbeeld liet me denken dat ik in een western film was beland. Ik had voor de verandering eens een hotel geboekt maar die verwachtten mij pas de volgende dag. Toch heb ik een ‘taxi’ genomen en ben naar Old Bagan gegaan. De taxi was deze keer een jongeman op een scooter. Hij was eigenlijk iets te klein en te licht om mijn zware backpack te dragen dus die deed ik op mijn rug en hij had mijn kleine rugtas tussen zijn benen. We gingen in het donker op pad naar mijn hotel.

Ik had hoge verwachtingen van Bagan, ik had er veel over gelezen en ik wilde al lang naar deze magische plek. Ik zat achterop de scooter en keek om mij heen om alvast wat van de omgeving op te vangen. We reden New Bagan uit en gingen op weg naar Old Bagan. Het was donker, geen verlichting op de weg en geen huizen te zien. Ineens zag ik in de verte een lichtschijnsel. Toen ik beter keek en we dichterbij kwamen zag ik dat dit een tempel was!! De eerste tempel die ik zag, een eeuwenoude tempel van Bagan. Hij stond minstens 50 meter van de weg. Het was een hoge tempel en ik zag de vormen verlicht door de schijnwerpers. Ik had dit niet verwacht, wat was dit gaaf!! Ik was met stomheid geslagen en zat met mijn mond open achterop de scooter te kijken. Ik voelde mij op dat moment de gelukkigste vrouw op de wereld!!

Auteur: Safe and Healthy Travel
Weblog: http://safeandhealthytravel.com

 

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?