Heel de rit in Cuba Amy Winehouse op de radio

Shortstory: hele rit in Cuba Amy Winehouse op de radio

Shortstory: hele rit in Cuba Amy Winehouse op de radio

In 2011 ging ik samen met reporter Martin richting Cuba voor een onvergetelijke muzikale reis. Tijdens onze reis reisden wij regelmatig met de auto van de ene naar de andere plaats. In de auto zat een oude radio waarbij we prima Cubaans muziek konden ontvangen. Dit gaf de reis nog wat extra Cubaanse sfeer.

Amy Winehouse

Op 23 juli 2011 reden wij van de Cienfuegos richting Camagüey. Omdat Cuba een communistisch land is waarbij de media nog erg wordt gecensureerd krijg je niet heel veel vanuit het buitenland mee. Ook tijdens deze rit wilden we weer graag de radio aanzetten. Alleen op de zender die we elke keer luisterden, draaiden ze een nummer van Amy Winehouse, wat erg apart is aangezien ze bijna alleen maar Spaanstalige muziek draaien.

Ik moet eerlijk zeggen, wij zijn niet de grootste fan van Amy en begonnen ons lichtelijk te irriteren toen er daarna opeens nóg een nummer van Amy Winehouse werd gedraaid. Tijd voor een andere zender dus. Met een draai aan zo’n ouderwetse radioknop op zoek naar een andere zender. Tot onze verbazing draaien andere zenders ook muziek van Amy Winehouse. We dachten allebei: het moet niet gekker worden. Toen we eenmaal een tijdje onderweg waren kwamen we erachter (met gebruik van onze mini Spaanse skills) dat ze was overleden. Daar hadden wij natuurlijk wel begrip voor en gingen daarna de muziek wel iets meer waarderen. Telkens als ik nu Amy Winehouse op de radio hoor moet ik weer aan dat ene moment denken. Mooi moment!

Ook een shortstory schrijven?

Schrijf hier een shortstory en promoot je eigen weblog.

 

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?