Onbeperkt eten in Borgomaro – Liguria, Italië

Onbeperkt eten in Borgomaro – Liguria, Italië

Onbeperkt eten in Borgomaro – Liguria, Italië

We zijn er samen op uit. Ons kindje is bij opa en oma in Genua en wij trekken het Ligurische binnenland in. Over bochtige wegen rijden we langs middeleeuwse dorpen, groene bergen kleuren ons uitzicht. Bestemming: Borgomaro, net boven Imperia. Zo’n dorp waar weinig te beleven is, maar de berglucht ons goed zal doen. We slapen in het Relais del Maro. Door een fout in het systeem krijgen we de beste kamer. Het buitenzwembad kijkt uit op het stadje en nodigt half oktober nog steeds uit voor een duik. Stom, we hebben geen zwemkleding bij ons.

‘Kunnen we hier ook een hapje eten?’ vraag ik de receptioniste. Het dorp is zo klein, we hebben geen restaurant gezien. ‘Honderd meter terug zit Censin da Bea,’ wijst ze. Ze hebben een vast menu voor 30 euro. Inclusief drank.’ Klinkt goed, gaan we doen. We zitten nog niet of de eerste hapjes worden gebracht. De eerste karaf wijn ook. Er volgen meerdere pasta’s, vlees- en visgerechten en toetjes. Er valt niets te kiezen, iedereen eet hier hetzelfde. Aan het eind komt er een fles limoncello op tafel. Enigszins beschonken staan we op om te betalen. ‘Je kunt hier niet pinnen, mevrouw. Twee kilometer verderop zit een pinautomaat.’ Twee kilometer? Da’s ver lopen. Rijden lijkt ons geen goed idee. ‘O, jullie logeren in het Relais del Maro? Dan kun je daar morgen betalen, we kennen elkaar. En neem nog een laatste limoncello.’

 

Auteur: Miriam Bunnik
Weblog: Miriamblogt.nl

 

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!