Happy Travel Tag: waarom maakt reizen mij zo gelukkig?

Gepubliceerd: 26 apr 2019 | Foto: Waarom maakt reizen mij zo gelukkig!

Ik ben door Jolanda van Jowanderlust gevraagd om mee te doen aan de Happy Travel Tag. 8 reisvragen waarmee je mij nog beter leert kennen en waarmee ik terugdenk aan mijn mooie reismomenten. Lees je mee? 🙂

1. Wat is jouw gelukkigste reisherinnering ?

Dit is best een lastige vraag, omdat elke reis eigenlijk wel bijzonder was. Maar het moment dat ik afgelopen februari vertrok vanuit Darwin in Australië, wetend dat ik dit jaar voorgoed terug zal keren, deed mij best veel en was een heel mooi moment!

2. Van welke keuken word jij blij?

Ik ben echt gek op Aziatisch eten. De Japanse, Indonesische, Thaise en Koreaanse keuken kan ik zo waarderen. Maar ook voor Grieks eten kun je mij wakker maken!

3. Welke films die zich in het buitenland afspelen vind jij het leukst?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik heel weinig films kijk. Meestal als ik een film kijk dan zit ik in het vliegtuig. Tijdens mijn laatste vlucht heb ik de film Australia bekeken, wat ik extra bijzonder vond, door het feit dat ik er ga wonen. Wat ik altijd wel kan waarderen is een goede komedie of een echte horror film.

4. Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Ik word altijd vrolijk en krijg zin in vakantie door de muziek van Vance Joy. Deze singer songwriter maakt in mijn ogen de perfecte reismuziek. Vooral bij de song ‘Saturday Sun’ krijg ik altijd zin in een mooie roadtrip. En…voel jij het ook?

5. Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Het liefst neem ik altijd mijn korte broeken, t-shirts, slippers en zonnebril mee op reis. Ik ben nou eenmaal iemand die van de warmte houd 🙂

6. Van welke verzorgingsproducten wordt je blij op reis?

Als het ergens 30+ graden is, ben ik altijd wel blij met mijn zonnebrand. Ook al is het insmeren niet het leukste wat er is, je voelt je wel meteen een stuk rustiger lopen als je ingesmeerd bent als je in de felle zon loopt.

7. Wat doe je op het moment dat het tegen zit?

In het begin ben ik vaak even chagrijnig en aan het mopperen, maar dat zakt dan langzaam weg. Maar de laatste tijd weet ik wel beter met teleurstellingen om te gaan, omdat het totaal niet helpt om in zo’n bui te blijven hangen.

In het centrum van Olbia
In het centrum van Olbia op Sardinië

8. Noem 3 redenen waarom reizen jou happy maakt.

Creativiteit: Ik ben een jongen die altijd creatief bezig wil zijn. Is het niet op video of fotografie gebied, dan is het wel op muzikaal gebied. Voor mij is reizen echt de ideale manier om nog creatiever te worden. De meeste ideeën ontstaan bij mij ook tijdens het reizen. Zo ook deze song, die ik afgelopen maand heb geproduceerd (laat zeker ook even je reactie achter 🙂 )

Hou je van deze style? Volg mij dan ook op Spotify!

Nieuwe plekken ontdekken en kunnen delen: ik vind het sinds ik een eigen reisblog heb, geweldig om nieuwe plekken te kunnen ontdekken en die later te kunnen delen met onze volgers. Mensen inspireren is het mooiste wat er is.

Nieuwe mensen ontmoeten: ook het ontmoeten van nieuwe mensen en kennismaken met nieuwe culturen vind ik geweldig. Voor mij is het thuisvoelen in een land door de gastvrijheid van de mensen net zo belangrijk als de bezienswaardigheden in een land.

En de Happy Travel Tag gaat naar…

Ik geef met veel plezier deze tag door aan Laura en Yvon van Travelvibe.nl. Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden en waarom reizen jullie zo gelukkig maakt!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy