Ervaar het eilandgevoel op Terschelling.

Gepubliceerd: 05 aug 2015 | Foto: Ervaar het eilandgevoel op Terschelling.

Ervaar het eilandgevoel op Terschelling.
Reisblog Liefde voor Reizen

Terschelling of in het eigen dialect genoemd Schylge is het middelste Waddeneiland. Reporters Marloes en Bert brachten een weekend door op het eiland.

We vertrokken richting Harlingen om daar de veerboot te nemen richting Terschelling. Ben je enkel te voet dan zijn er 2 verschillende manieren om naar overkant te komen, je kan er voor kiezen om de snelle boot te nemen, die doet er 3 kwartier over.

Wil je met de fiets, motor of auto naar de overkant dan kan je enkel met de normale veerboot die er ongeveer 2 uur over doet. Leuke wel van de normale veerboot is dat je vrij kan lopen op het dek en nog de gelegenheid hebt voor een hapje en een drankje. Plus de snelle veerboot is ook nog iets duurder. Wij zelf hebben er voor gekozen om de normale veerboot te nemen op de heenweg en de snelle op de terugweg.

Harlingen
Vertrek vanuit Harlingen
Reporter Bert op het achterdek
Reporter Bert op het achterdek

Verblijf in Hostel H20

Na aankomst in de haven stonden onze fietsen al klaar. Het ideale is dat je van te voren fietsen kan reserveren, zelfs al heb je grote koffers bij je. Ze hebben namelijk ook nog een bezorgservice voor je bagage. En zo stapten wij op de fiets en hadden we windje mee richting het 11 kilometer verderop gelegen plaatsje Hoorn waar ons hostel was gevestigd.

Aangekomen in ons hostel ‘H2o’ werden wij warm ontvangen door de eigenaar van het Hostel. Het pand was 10 jaar geleden nog een vervallen manage en hotel maar is geheel opgeknapt door de huidige eigenaar. Na een goede nacht in het hostel zijn we op de fiets gestapt. Maar eerst is het tijd voor een ontbijtje bij De Bôltsjekoer, gelegen paar honderd meter van het hostel waar je voor € 6 een compleet en lekker vers ontbijtje hebt.

De Bôltsjekoer
Voor een lekker ontbijtje in Hoorn ga je naar de Bôltsjekoer
H2o in Hoorn-Terschelling
H2O in Hoorn-Terschelling

Fietsen richting de zuidkant

Na het overheerlijke ontbijt zijn we op de fiets gestapt richting West-Terschelling. We zijn richting de zuidkant van het eiland gefietst. Grote verschil met de zuidkant ten opzichte van het noorden is dat je er voornamelijk dijken hebt.

Aan de noordkant heb je meer de stranden en duinen waar je prachtig kunt wandelen. Onderweg langs de weilanden rook je de lucht van vers gemaaid gras en liepen de koeien daadwerkelijk langs ons heen, wat een grappig gezicht was. Ook op de dijken kom je overal schapen tegen en hoor en ruik je de zee.

Koeien file
Koeien file

De Brandaris – Oudste vuurtoren van Nederland

En zo zijn wij weer terug beland bij West-Terschelling. West-Terschelling is met 2580 inwoners het grootste dorp op Terschelling. Nu in het hoogseizoen ligt heel de haven vol met zeiljachten en is het gezellig druk in het dorp. Daarom is het ook niet zo gek dat toerisme de voornaamste bron van inkomsten is. 

Terschelling heeft ook een eigen vissersvloot die uitsluitend op garnalen vist. In de West-Terschelling zijn talloze winkels, restaurants, eethuisjes en enkele hotels gevestigd. Het icoon van het eiland is natuurlijk de Brandaris vuurtoren die ook is gelegen aan de Torenstraat. De Brandaris is de oudste vuurtoren van Nederland en stamt uit 1594. Bezoek aan de toren is niet mogelijk, dit met de reden door de toren de functie heeft om een groot deel van de noordkust in de gaten te houden.

De oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris
De oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris

Biologische schapenboederij

Na ons kennismakingsbezoek aan west hebben we de fiets gepakt richting Oosterend om even een paar uurtjes te relaxen aan het strand om vervolgens weer op de fiets te stappen voor een bezoek aan de biologische schapenboederij waar diverse producten uit de streek te koop zijn.

Na het bezoek aan de biologische schapenboederij weer naar het hostel om vervolgens de bus te nemen richting west. Tot op heden kan je (nog) niet gebruik maken van de OV-chipkaart, maar moet je kaartje kopen bij de buschauffeur. In het hoogseizoen rijdt er vrijwel elk uur een bus en vertrekt de laatste bus midden in nacht. Voor een enkeltje betaal je overdag € 2 en het nachttarief wat om 21:00 ingaat betaal je € 3.

Café De Groene Weide van Hessel

Na een hapje en een drankje op West-Terschelling en bezoek aan de braderie gingen we die avond weer richting Hoorn voor een bezoek aan het bekendste café van Terschelling, café de Groene Weide van Hessel. Zanger Hessel treedt ongeveer 250 keer per jaar op in zijn eigen kroeg, waar hij zijn eigen werk afwisselt met bekende klassiekers van onder andere Bruce Springsteen, Joe Jackson en zelfs Avicii.

De volgende dag weer fris en na het ontbijt een wandeling gemaakt van 10 kilometer door het duingebied. Terschelling heeft ongeveer 200 kilometer aan onverharde wandelpaden. Dus voor bijvoorbeeld een weekje wandelen zit je op Terschelling goed.

De heide op Terschelling begint al te bloeien.
De heide op Terschelling begint al te bloeien.

Wij hebben ons bijzonder goed vermaakt op Terschelling, dus hou je van rust, natuur, leuke dorpjes, het strand en wil je een eilandgevoel, dan zit je op Terschelling goed.

2 tevreden reporters voor op weg naar huis.
2 tevreden reporters voor op weg naar huis

Bekijk ook onze sfeervideo over Terschelling

Reisblogger Bert

Auteur:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Nederland ook leuk:

Doen in Rotterdam
Nederland

10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

Zin in een weekendje weg in Nederland? Wat dacht van je een weekendje Rotterdam? Tijdens jouw bezoek aan deze leuke stad in Zuid-Holland hoef je je sowieso niet te vervelen. Deze stad heeft namelijk veel leuke plekken om te bezoeken. In deze blog delen wij 10 leuke dingen om te doen in Rotterdam tijdens een 10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden
Nederland

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het gebied en bieden nieuwe broedplaatsen aan diverse soorten vogels. Een interessante bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars dus. Wil je ook kennismaken met dit bijzondere natuurgebied? Met deze tips voor een bezoek aan de Marker Wadden 7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Natuuractiviteiten - geniet nog intenser van de Nederlandse natuur
Nederland

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform Natuurhuisje.nl in 2009 wisten oprichters Luuk en Tim van Oerle zich te onderscheiden in de vakantiehuizen markt. Met een speciaal platform puur gericht op huisjes in de natuur, werd het voor natuurliefhebbers een stuk makkelijker Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy