Onthaasten in eigen land: BoerenBed Hoeve Meskenwier

Gepubliceerd: 08 jun 2016 | Foto: Heerenboer tent - BoerenBed - Hoeve Meskenwier!

Heerenboer tent - BoerenBed - Hoeve Meskenwier!
Reisblog Liefde voor Reizen

We hebben er volgens mij allemaal wel een beetje last van: haast, stress en sociale druk. Zou het niet lekker zijn om een keer terug in de tijd te gaan en helemaal te onthaasten? Ja? Ik heb dan het perfecte medicijn voor jou! Boek een vakantie naar BoerenBed Hoeve Meskenwier in Akkrum, Friesland. Het werkt gegarandeerd!

Afgelopen weekend mocht ik het zelf ondervinden en heb ik afstand gedaan van mijn telefoon, elektriciteit en het koken op gas. Ik zal je zeggen, het beviel mij eigenlijk prima. Bij aankomst ontdek je al meteen dat het er heerlijk rustig is en dat alles om het boerenleven draait. Terwijl wij het terrein oprijden staan Tette en Jantsje Hofstra ons al op te wachten om ons vriendelijk te verwelkomen. We voelen ons meteen thuis. Na de kennismaking geeft Tette ons een rondleiding over de glamping. Glamping staat overigens voor ‘glamorous camping’, een wat luxere manier om te kamperen.

Jong kalfje verwelkomt ons!

Jong kalfje verwelkomt ons!

Na de korte rondleiding is het tijd om ons te gaan installeren in de HeerenBoer tent. De HeerenBoer tent bestaat uit een woonkamer met grote eettafel, zitbank, keukenblok en natuurlijk de houtkachel. Er zijn 3 slaapplekken: 1 slaapkamer met tweepersoonsbed, 1 bedstee en 1 slaapkamer met stapelbed. Het fijne aan een HeerenBoer tent is dat er ook een eigen WC en soms ook douche of hottub beschikbaar is. Zo heb je volledige privacy en hoef je in de nacht als je naar de wc moet niet over het terrein te lopen. De inrichting is precies wat je op een boerderij zou verwachten, namelijk landelijk en met leuke boeren elementen. Alle meubels zijn van hout en dat geeft een warme sfeer.

HeerenBoer tent

HeerenBoer tent

Na het installeren is het tijd om zelf even Hoeve Meskenwier te gaan ontdekken. We beginnen met een wandeling over het weiland waarop wij uitkijken vanuit de tent. Een prachtig vergezicht met overdag zicht op de boeren die hard aan het werk zijn op het land. We lopen het weiland over en komen terecht bij de rivier de Boarn waar diverse mooie boten aangemeerd zijn. Het is een staplaats voor schepen die in de omgeving van Akkrum willen overnachten of gewoon van het zonnetje willen genieten. Fijn sfeertje hier! Als je nu omdraait kijk je vanuit de verte prachtig op de HeerenBoer tenten van Hoeve Meskenwier. Hier ga ik wel tot rust komen, bedacht ik mij meerdere malen.

Uitzicht vanuit de HeerenBoer tent!

Uitzicht vanuit de HeerenBoer tent!

Uitzicht op de tenten van BoerenBed Hoeve Meskenwier

Uitzicht op de tenten van BoerenBed Hoeve Meskenwier

We hebben zelf eten meegenomen, wat bewaard kan blijven in de koelkist. Een grote houten kist, die je koel kunt houden met bevroren kruiken, die in het winkeltje van de hoeve om te ruilen zijn. Het eten kun je zelf koken op de houtkachel in de tent. Hiervoor moet natuurlijk wel eerst de houtkachel worden opgestookt. Het hout ligt al klaar in een kistje in de tent, samen met kranten en aanmaakblokjes. De eerste keer is het even uitproberen met kleine stukjes hout en papier en aanmaakblokjes, maar de volgende keren gaat het al een stuk makkelijker en krijg je de kneepjes van het hout aansteken wel door. Het duurt dus allemaal wel even voordat je het eten echt op tafel hebt, maar je krijgt echt het gevoel van rust over je. Precies wat je graag wilt als je hier verblijft.

HeerenBoer tent - De binnenkant!

Het boerenwinkeltje

In het winkeltje waar de kruiken in de dievrieskast liggen is ook van alles te krijgen om te eten en te drinken, dus als je niet alles zelf mee wilt nemen, kun je op de hoeve ook nog van alles krijgen om zelf klaar te maken. De potten, pannen, glazen, kopjes en bestek zijn allemaal in de tent aanwezig. Ook stond er voor ons een welkomstpakketje klaar in de tent met wat friese producten, zoals vruchtensap en chocolade uit Friesland en natuurlijk een Fries biertje en een flesje wijn.

Kaarsen aan om de tent te verlichten!

Kaarsen aan om de tent te verlichten!

Wij genieten die eerste avond van ons welkomstpakketje naast onze zelf gekookte maaltijd op de houtkachel. De kaarsen die in de tent lagen hebben we op de kandelaars gezet en aangestoken, toen het donker werd, wat voor een erg romantische sfeer zorgt in de tent.

Het boerenwinkeltje met Friese producten!

Het boerenwinkeltje met Friese producten!

Het boerenwinkeltje met Friese producten!

Het boerenwinkeltje met Friese producten!

Bij de rondleiding vertelde Tette ons, dat we voor het ontbijt verse broodjes en broden konden bestellen door een lijstje in te vullen in het winkeltje. De volgende dag zouden de broodjes ’s ochtends door de Echte bakker uit het dorp worden gebracht. Dit hadden wij natuurlijk gedaan en de volgende ochtend zaten wij aan de heerlijke verse bolletjes en Fries suikerbrood. Echt perfecte service op deze glamping!

De omgeving

De glamping ligt in Akkrum, wat erg centraal ligt in het waterrijke gebied met natuurgebieden vlakbij als de Alde Veanen en De Deelen. Daarnaast heb je watersportplaatsen als Grou, Joure, Sneek en Leeuwarden allemaal vlakbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bezoek De Alde Feanen, Het Fries Landbouw Museum of camping It Wiid.

Op diverse plekken zijn boten te huur en er zijn ook wat rondvaartboten, zoals op de Alde Feanen. Wij wilden met onze hond Joey graag mee op een rondvaartboot, maar dit is helaas lastig te regelen op een standaard rondvaartboot. Wanneer je iemand vraagt om je rond te varen op zijn boot, dan is er genoeg te regelen. Dit ervoeren we in Grou, waar we op het terras van (Eet)Café De Kade zaten en de eigenaren echt hun best deden om iemand te vinden, die tijd had om een stukje met ons te gaan varen, toen ze ons plan hoorden.

Het gezellige Grou! Drink een biertje bij Café De Kade!

Het gezellige Grou! Drink een biertje bij Café De Kade!

Haventje van Grou - Gezellige sfeer!

Haventje van Grou – Gezellige sfeer!

Wij waren echt aangenaam verrast door de vriendelijkheid en behulpzaamheid. Waar wij vaak hadden gehoord dat Friezen stug zouden zijn, hebben wij dit tijdens ons verblijf niet zo ervaren.

Leeuwarden

Op zaterdagmiddag stond voor ons Leeuwarden op het programma, omdat we er nog nooit geweest waren en er toch wel goede verhalen over gehoord hadden. Tevens was het dit weekend straattheater festival in Leeuwarden, dus er zou sowieso voldoende te zien zijn. Het was dus wel redelijk druk in de stad, maar het was vooral gezellig druk vonden wij.

Straattheater festival in Leeuwarden!

Straattheater festival in Leeuwarden!

Straattheater festival in Leeuwarden!

Straattheater festival in Leeuwarden!

Straattheater festival in Leeuwarden!

Straattheater festival in Leeuwarden!

De stad was ook echt een aanrader voor een gezellig dagje uit. Mooie straten met grachten en terrasjes en mooie oude gebouwen en parken. Ook de mensen die we hier gesproken hebben waren weer heel vriendelijk en vonden wij echte ambassadeurs van de stad. Aangezien we op de glamping bij de boer verbleven vonden we het ook wel gepast om wat te drinken en eten bij een toepasselijke gelegenheid: De lachende Koe!

Terras van de Lachende Koe in Leeuwarden!

Terras van Eetcafé Lachende Koe in Leeuwarden!

Haven van Leeuwarden!

Haven van Leeuwarden!

De Waag, Leeuwarden!

De Waag, Leeuwarden!

Na een middag door de stad lopen was het weer tijd om lekker tot rust te komen op de glamping. En de avond was heerlijk aan het weiland. Met een lekker drankje en een goed hapje eten en een leuk spelletje was de avond voorbij, voor we er erg in hadden. De nacht riep. En als 1 ding echt perfect voor elkaar is bij het Betere Boerenbed, dan zijn het wel de bedden! Wanneer je eenmaal de ogen dicht heb droom je weg tussen de takken en de boeren geluiden om de volgende ochtend wakker te worden met een concert van vogelgeluiden, waaronder o.a. ook een koekoek. Relaxter wakker worden is er niet bij. Ondanks dat wij maar een weekend in Akkrum zijn verbleven zijn we wel helemaal tot rust gekomen in deze heerlijke Heerenboer tent!

Onthaasten op Hoeve Meskenwier!

Onthaasten op Hoeve Meskenwier!

Reporter Jesper onthaast op Hoeve Meskenwier!

Reporter Jesper onthaast op Hoeve Meskenwier!

Boerderij, Hoeve Meskenwier

Boerderij, Hoeve Meskenwier

Varen in de omgeving van Akkrum

Op de terugweg naar huis hebben we in Akkrum eerst nog een bootje gehuurd om nog een paar uurtjes te varen samen met Joey, die het erg naar haar zin had op de boot. Net als wij overigens, want het is een heel mooie omgeving om rond te varen. Met nog een hapje en een drankje bij een pizzeria in Akkrum kwam een eind aan weekendje Friesland, waar wij positief verrast waren door het Friese land, de Friezen zelf en zeker ook erg positief verrast door de glamping Hoeve Meskenwier!

Varen in de omgeving van Akkrum!

Varen in de omgeving van Akkrum!

Heerlijk varen in Friesland!

Heerlijk varen in Friesland!

Wil je dus onthaasten in eigen land? Dan is BoerenBed Hoeve Meskenwier de ideale plek. Met een hele mooie omgeving en centrale ligging is het gegarandeerd een heerlijk weekendje weg! Waar wacht je nog op?

Bekijk ook onze sfeervideo

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Nederland

Doen in Amsterdam - Amsterdam door de ogen van een Vlaming
Nederland

Amsterdam door de ogen van een Vlaming

Amsterdam is een heerlijke stad. Ik weet zeker dat reizigers van over heel de wereld dat zullen beamen. En zeker mijn landgenoten 😉. Onze noorderburen komen in deze blog voor Liefde voor Reizen te weten hoe wij als Belgen en Vlamingen Amsterdam zien. Prachtige grachten Wie kent de Amsterdamse grachten nu niet? De stad bulkt Amsterdam door de ogen van een Vlaming

Vakantiepark De Thijmse Berg en omgeving
Nederland

De Thijmse Berg: genieten in een bosrijke omgeving

Op uitnodiging van vakantiepark De Thijmse Berg verbleven reporters Marlous en Andy in de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Overnachten in het groene hart van Nederland betekent relaxen en ultiem genieten van de natuur, maar ook voor de actieve reiziger is er veel te doen en te ontdekken. Lees nu hun ervaringen en tips De Thijmse Berg: genieten in een bosrijke omgeving

Doen in Rotterdam
Nederland

10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

Zin in een weekendje weg in Nederland? Wat dacht van je een weekendje Rotterdam? Tijdens jouw bezoek aan deze leuke stad in Zuid-Holland hoef je je sowieso niet te vervelen. Deze stad heeft namelijk veel leuke plekken om te bezoeken. In deze blog delen wij 10 leuke dingen om te doen in Rotterdam tijdens een 10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy