Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review Privacy Paspoorthoes: voorkom identiteitsfraude!

Review Privacy Paspoorthoes: voorkom identiteitsfraude!

Review Privacy Paspoorthoes: voorkom identiteitsfraude!

Review Privacy Paspoorthoes: voorkom identiteitsfraude!

Inhoudsopgave

We reizen de hele wereld rond met ons paspoort, van landen in Europa tot de verre continenten. Op steeds meer plekken op de wereld wordt er naar je paspoort gevraagd. Zo is het een gewoonte geworden om in hotels je paspoort te geven voor een kopie of zelfs als borg achter te laten.

Privacy Paspoorthoes

Hoewel het in de meeste gevallen gewoon goed gaat, is er natuurlijk altijd een kans dat het een keer mis gaat en je slachtoffer wordt van identiteitsfraude. Om dit te voorkomen kun je een privacy paspoorthoes aanschaffen. Ik heb de Privacy Paspoorthoes van Spy-Fy getest, hierbij mijn review.

Hoe werkt het?

Het hoesje is gemaakt van polyurethaan, een hoogwaardig alternatief voor leer. De Privacy Paspoorthoes is zo ontworpen dat bij het plaatsen van je paspoort in de hoes het BSN (burgerservicenummer) en de pasfoto’s worden bedekt, waardoor je het paspoort veilig kunt laten kopiëren.

Zo werkt de Privacy Paspoorthoes van Spy-Fy

Security Stickers

Bij het hoesje worden 10 Security Stickers meegeleverd. Deze plak je voordat je het paspoort afgeeft half op het plastic en half op het paspoort. Wanneer deze verwijderd wordt, is dit zichtbaar op de achtergrond van de sticker. Zo zie je precies of jouw paspoort uit de hoes is geweest.

RFID Bescherming

Tegenwoordig bevatten pasporten onzichtbare chips, waarop jouw persoonsgegevens zijn opgeslagen. De RFID bescherming van dit hoesje voorkomt het digitaal uitlezen van deze gevoelige persoonsgegevens.

QR Code

Natuurlijk is niet iedereen op de hoogte van zo’n privacy paspoorthoes. Bij het gebruik ervan ga je ongetwijfeld vragen erover krijgen. Om miscommunicatie te voorkomen kun je in die situaties wijzen naar de QR Code op de voorkant. Deze verwijst naar www.passportprivacy.org, de website waarop in meerdere talen staat uitgelegd waarom de Privacy Paspoorthoes gebruikt wordt.

Ervaring

De Privacy Paspoorthoes voelt licht en het materiaal waarvan de Privacy Paspoorthoes is gemaakt oogt stevig. Het paspoort schuif je er makkelijk in en zit stevig in het hoesje. Het hoesje is niet veel groter dan het paspoort zelf, waardoor het makkelijk mee te nemen is. Met 10 Security Stickers kan ik even vooruit en heb ik tijdens het reizen een veiliger gevoel.

Het enige nadeel van de Privacy Paspoorthoes is dat je het niet kunt gebruiken op het vliegveld en het er dan weer uit moet halen. Wanneer je bij de douane bent en door een paspoort scanner gaat moet deze natuurlijk verwijderd zijn uit het hoesje.

Ik kan deze Privacy Paspoorthoes van Spy-Fy absoluut aanraden. Voor €24,95 investeer je in een stukje veiligheid en voorkom je identiteitsfraude. Dat is het zeker waard!! Meer info over de Privacy Paspoorthoes van Spy-Fy

Spy-Fy is een Nederlandse onderneming en zijn bedenkers van o.a de webcam cover.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis