Review: maak jezelf goed verstaanbaar met de Travis Touch translator!

Gepubliceerd: 26 jul 2019 | Foto: Review Travis Touch translator

Steeds meer Nederlanders vinden het leuk om een nieuw leven te beginnen in het buitenland. Het beginnen van een bed & breakfast in Duitsland, een chateau in Frankrijk of een camping in Italië, je ziet het allemaal voorbij komen op televisie.

Ongemakkelijke situaties

Wat mij telkens weer verbaasd, is het feit dat deze beginnende ondernemers bijna geen woord spreken van de taal van het land waar ze gaan wonen. Zo zitten ze bijvoorbeeld regelmatig met de burgemeester rond de tafel en ontstaan er al snel heel ongemakkelijke situaties omdat zij totaal niet begrijpen waar de burgemeester het over heeft. Op die momenten denk ik: hadden ze nou maar zo’n Travis Touch translator.

Travis Touch

De Travis Touch is handzaam, spreekt 100 talen en wordt geleverd met een USB kabel waarmee je het apparaatje eenvoudig via de computer kunt opladen. In eerste instantie kun je de Travis Touch laten werken via de WIFI, maar je begrijpt dat je niet op elke plek WIFI tot je beschikking hebt. Daarom levert Travis ook een Global data SIM card met 1GB data. Hiermee kun je waar je ook bent op de wereld de Travis Touch translator gebruiken.

Voor de test start ik de Travis Touch met het knopje aan de rechterkant, deze houd ik lang ingedrukt. Ik zie dat hij gebruik maakt van Android software en dat het opstarten ongeveer 15 seconden duurt. Ik ben iemand die bijna nooit een gebruikershandleiding leest en op gevoel gaat testen.

Talen selecteren

Na het laden verschijnt het hoofdscherm waarin ik 2 vlaggen zie. Het linker vlaggetje is de taal die ik spreek en de rechter is de taal waarin ik het wil laten vertalen. Ik klik op de rechtervlag en selecteer Grieks om een test te doen. Al snel heb ik door dat het knopje linksonder bedoelt is om te spreken in je eigen taal en het rechterknopje om je gesprekspartner te laten spreken.

Zo werkt de Travis Touch translator
Zo werkt de Travis Touch translator

Het valt mij meteen op dat hij goed oppakt wat ik zeg. Bij alle 5 de keren proberen pakt hij letterlijk de zin die ik ook daadwerkelijk insprak. Met andere vertaalsoftware zoals bijvoorbeeld Google Translate gaat dit nog wel eens mis. Ik merk wel dat hij soms wat traag kan reageren, als ik overschakel op mijn WIFI verbinding, concludeer ik dat het dus aan de 4G verbinding ligt. Waarschijnlijk is hij een stuk stabieler op mijn goede WIFI verbinding, wat ook wel weer logisch is.

Specificaties

De Travel Touch is qua gewicht ongeveer hetzelfde als mijn Samsung Galaxy J5, maar is een stuk kleiner en daarom makkelijker mee te nemen. De Travis Touch heeft een accuduur van 12 uur, wat best lang is en kan via pc en zelfs via Qi Wireless Charging opgeladen worden.

Travis Touch translator specificaties
Specificaties Travel Touch translator

Travis Touch vs Google Translate

Ik hoor je denken: je hebt toch ook gewoon Google Translate en dat werkt toch ook prima? Dat klopt, met Google Translate is ook zeker niks mis. Toch zitten er aan het gebruik van Travis Touch veel voordelen en zeker als je vaak een tolk nodig hebt. Het apparaat is ontwikkeld als tolk, waardoor je volledig de focus hebt op vertalen. Hierdoor gaat de batterij een stuk langer mee (je gebruikt namelijk geen andere apps tegelijk) en hebt ook geen afleiding van notifications van andere apps.

Doordat de knopjes op de Travis Touch dienen als vertaalfuncties, kun je snel aan de slag en jezelf of anderen verstaanbaar maken.

Hierbij de voor- en nadelen van de Travis Touch:

Voordelen:

  • Handzaam, lichtgewicht en makkelijk in gebruik;
  • Volledige focus op het vertalen en geen afleiding;
  • Meer dan 100 talen beschikbaar;
  • Pakt goed de ingesproken zinnen op;
  • Vertaalt direct en laat de vertaling via de speaker horen;
  • Onthoudt de ingesproken zinnen in een archief.

Nadelen:

  • Je hebt een los apparaatje wat je extra moet meenemen, naast je telefoon, camera etc.;
  • Kan af en toe blijven hangen door een instabiele 4G verbinding;
  • Het opstarten is wat aan de lange kant: 15 seconden;
  • Bij te snel drukken op de knopjes en het scherm kan hij soms wat vastlopen / vertragen.

Ideaal voor ondernemende Nederlanders in het buitenland

Nu ik de Travis Touch een dag heb gebruikt kan ik concluderen dat het een handig apparaatje is. Zeker voor Nederlanders die aan een avontuur beginnen en naar een land emigreren waarvan ze de taal niet spreken. Het communiceren in een bouwmarkt, bij het gemeentehuis of bij de burgemeester wordt hiermee een stuk makkelijker en leuker.

Lees meer over de Travis Touch

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Review Privacy Paspoorthoes: voorkom identiteitsfraude!

We reizen de hele wereld rond met ons paspoort, van landen in Europa tot de verre continenten. Op steeds meer...

Review: Bluetooth Attitude oordopjes van Cellularline

Als reis- en muziekliefhebber was ik al maanden op zoek naar de perfecte oordopjes. Jarenlang heb ik mijn muziek tijdens...

Handige hotspot voor op reis! (review + winactie)

- Als blogger en schrijver voor deze website kan je bijna niet anders dan overal internet nodig hebben. Nu...

Wegdronen met deze prachtige DJI Spark!

Als je video's maakt, kan je bijna niet meer zonder de drone! Al lang koesterde ik deze wens en nu...

Bambook Notebook review – Het uitwisbare notitieboek

Bambook Notebook review - Even snel een iets noteren, we doen het soms wel een paar keer per dag. Van boodschappenlijstjes...

Hip & beschermd de zomer door met deze houten zonnebril

Reizen zonder zonnebril? Ik kan dat dus echt niet. Elke vakantie gaat mijn zonnebril mee. Ik kan er namelijk niet tegen om...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy