Rennen met een stapel biljetten om naar huis te kunnen gaan

Shortstory: Rennen met een stapel biljetten om naar huis te kunnen gaan.

Shortstory: Rennen met een stapel biljetten om naar huis te kunnen gaan.

We waren lekker op tijd vertrokken richting Kilimanjaro Airport. Het was de laatste dag van mijn reis en morgen zou ik na 4 maanden mijn vrienden en familie weer zien. Eerst een binnenlandse vlucht en dan terug naar Mokum. Op het vliegveld keken we uit pure gewoonte naar onze vluchtstatus; ‘delayed’. “Uhm, ja maar hoe lang dan?” We hadden 5 uur tussen de vluchten en dat leek ons wel voldoende. “Even informeren.” De beste man bij de balie wist niet hoe lang het ging duren en dat leek hem ook geen probleem. “Anders ga je morgen toch? Pole pole!” (rustig aan). Hoewel ik de Afrikaanse relaxedheid enorm waardeer, kwam op dit moment mijn Nederlandse ordelijkheid als een soort paniekaanval tevoorschijn.

“Oké, wat nu?” We hadden al begrepen dat de vlucht eerder die dag ook al gecanceld was, dus het zag er niet echt rooskleurig uit. We gingen bij alle luchtvaartmaatschappijen langs of ze nog een plekje voor ons hadden. 1 maatschappij had wellicht nog een plekje, maar dat wisten ze pas 10 minuten voor vertrek. En ja hoor, de twee mzungus (blanken) mochten mee, tot grote ergernis van de locals. We moesten alleen wel cash betalen. Heel toevallig was net de pinautomaat kapot. Wonderbaarlijk genoeg had mijn travelbuddy een fortuin aan euro’s op zak, dus dumpten wij onze backpacks en sprinten wij naar een wisselkantoor alsof ons leven ervan af hing. Met een stapel biljetten en klotsende oksels renden wij naar de incheckbalie. We zouden toch nog naar huis gaan…

Deze shortstory is geschreven door: Sara-Jane van der Vegt

Neem ook een kijkje op haar eigen reisblog: Reislustigeloonslaaf.nl

Heb jij ook een leuk reisverhaal?

Deel jouw reisverhaal met duizenden andere reizigers. Schrijf ook een shortstory!

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!