Shortstory: Ik zie beren op de weg

Als je graag beren wilt zien dan zou je in Canada goed moeten zitten.. dachten we tijdens onze reis door Canada. Door de prachtige natuur keken we geduldig door de ramen van de auto, of we een glimp konden opvangen van onze vriend, beer Balou! Tijdens wandeltochten, ritjes door de bergen, werden we steeds meer ongeduldiger, aangezien we niet veel tijd meer hadden om er eentje te kunnen spotten, aangezien onze reis ook nog eens ten einde ging lopen.

We wandelde door prachtige natuurparken met mooie watervallen, met onze berenbel vast, want het risico bestaat altijd dat je er eentje treft. Terug de auto in gaven we het op.. we zouden er nooit eentje in het echt hebben gezien helaas… we besloten om s’avonds een keer bij een chinees te gaan eten. Hoe zou dat er in Canada aan toe gaan, we wilde dat wel eens meemaken. We reden uit het natuurpark, waar we ze nog net hadden kunnen zien..nu gingen we het spoorweg overgangetje over en was het voor mij einde berenverhaal. We waren in een dorpje om de chinees te bezoeken. We sloegen rechts af en gingen door een straat met bomen, noem het een heel klein bos midden in het dorp.

Terwijl we nietsvermoedend de radio aan hadden en heerlijk zaten te kletsen, gebeurde er iets wat we nooit meer hadden durven dromen. Daar stond onze Balou de beer aan de kant van de weg! Dit kon niet waar zijn?? was hij uit het natuurpark ontsnapt? of liepen ze blijkbaar dus ook in een dorp rond? Wat waren we blij en wat was het fijn van de beer dat die lekker zijn gang ging en ons de fotos liet maken van hem. Wow! Het blijkt dus echt, het wachten wordt (bijna) altijd beloond.

Auteur: M. Hendriks

Ook meedoen aan het item shortstory?

Klik dan hier en stuur je shortstory op!

 

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!