Snorkelen in het Great Barrier Reef

Ik moest bijna huilen van geluk toen één van mijn grootste dromen in vervulling ging: het Great Barrier Reef in Australië zien. Ik had nog getwijfeld om een duikinitiatie te doen, maar je hoeft niet te duiken om veel te zien. Op nog geen meter onder mij zag ik prachtig koraal en de meest kleurrijke vissen. Eén van de beste aankopen ooit? Onze Olympus onderwatercamera dat wel tot 10m diep gaat. En het moet gezegd, dat leverde geen slechte beelden op! Op een bepaald moment ging het echter mis met de camera. Het touwtje dat aan de camera vast hing gleed plots open waardoor ik enkel nog een touwtje in m’n handen vast had. Verschrikt keek ik om me heen…

Ik vreesde voor het ergste: een nieuw, goed en degelijk toestel verdwenen, om nog maar te zwijgen van de mooie beelden die ik net gekiekt had! Ik had echter geluk. De camera lag maar een 2 meter diep, het was geland op een mooi stevig stuk koraal. Het koraal leek op sommige plaatsen als wolkenkrabbers op te doemen in het water met af en toe een groot diep gat ertussen van meer dan 20m diep. Snorkelaars zie je normaal gezien languit gestrekt, vlak onder het water drijven. In de verte zag mijn reismaatje plots mijn zwemvliezen in de lucht waarop ik een grote duik naar beneden nam. Met een snorkel duiken is niet echt handig, gelukkig had ik heel wat zwemervaring en kon ik mijn camera opnieuw boven halen. Oef!

Auteur: Davina Dhondt
Weblog: https://goeiereis.wordpress.com

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!