Elke Thai heeft een scooter

7 opmerkelijke Thaise gewoontes

Gepubliceerd: 10 apr 2017 | Foto: Elke Thai heeft een scooter

Dat Thailand veel te bieden heeft, dat is inmiddels wel bekend. Maar als je een tijdje door Thailand reist, zie je de meest bijzondere gewoontes. Ik heb een paar van die vreemde gewoontes op een rijtje gezet.

1 – Is het een man of een vrouw? 

In Thailand weet je het maar nooit. Ben je nou aan het flirten met een vrouw, of schuilt er onder die kleding toch wat mannelijks? Ben je in de meer toeristische gebieden van Thailand, zoals Phuket, dan is de kans groot dat je een shemale tegen komt. Voor het geval je twijfelt… Je kunt ze herkennen aan de grote voeten en handen én aan de mannelijke adamsappel. Dit zijn de onderdelen van het lichaam die ze dan weer niet verbouwen. Ik heb je gewaarschuwd!

Is het een man of een vrouw?
Is het een man of een vrouw?

2 – Vrouwen en jonge meisjes met witte make-up

Het ziet er soms best een beetje vreemd uit: jonge meiden met een enorme laag witte make up. Het is zo opvallend, je kunt er gewoon niet omheen. Het ziet er vaak ook echt niet uit. Zullen ze misschien geen spiegel hebben?

Het ware verhaal achter de witte make up laag is vanwege de sociale status. Het schijnt dat als je een meer witte huidskleur hebt meer sociale status geniet. Het lijkt alsof je geen zwaar werk hoeft te doen. Als Thaise vrouwen erg bruin zijn, kan het betekenen dat ze op het land werken. Wanneer Thaise vrouwen in de zon komen, smeren ze zich extra in met zonnebrand waarvan je nog witter lijkt. Het is soms zo erg dat ze de zon vermijden. Z Een hele vervelende gewoonte dus.

Zonnebrand waar je extra wit van wordt!
Zonnebrand waar je extra wit van wordt!

3 – De jas verkeerd om aan op de motor

Het ziet er erg gek uit. Motorrijders die hun jas op de verkeerde manier aan hebben. Dus de rits op de rug. Het schijnt dat ze het dan lekker warm hebben op hun borst en lekker fris op de rug. Volgens mij is zo’n ‘scooterjas’ een gat in de markt!

4 – Bijzondere eetgewoontes

De eetgewoontes van de Aziaten zijn soms een beetje vreemd. Zo krijg je in veel gevallen nooit tegelijk het eten geserveerd. Het kan goed zijn dat je buurman het eten al op heeft en jij je bordje nog moet krijgen. Heeft de keuken je gerecht klaar, dan wordt het direct geserveerd. Dit is zeker niet wat we in Nederland gewend zijn…

En nog zoiets: het wereldrecord ‘snel eten bestellen’. De Aziaten moeten de houder zijn van dit record! Wanneer je de menukaart in handen gekregen hebt, staat de bediening binnen no time aan je tafel om je bestelling op te nemen. Even rustig op de kaart kijken is er niet bij…

5 – Fitness op de meest bijzondere plekken

De Aziaten zijn bezige bijtjes. Ze werken hard en maken lange dagen. Soms schiet sporten er dan een beetje in. Dat betekent dat ze overal en nergens hun muziekinstallatie aanslingeren om er gezamenlijk een work out te doen. Of het nou op een druk metrostation is of op het dak van een lokale markt, ze zijn heel creatief in het vinden van een goede plek om lekker samen te sporten.

In Thailand fitnessen ze op bijzondere plekken!
In Thailand fitnessen ze op bijzondere plekken!
In Thailand fitnessen ze op bijzondere plekken!
In Thailand fitnessen ze op bijzondere plekken!

6 – De reclame-auto door de stad 

Kom je in Thailand, dan is het bezoeken van een potje Muay Thai (thaiboksen) een bijzonder uitje. Een evenement waar je absoluut niet om heen kunt. De hele dag rijden er auto’s door de stad om aan te kondigen dat er een potje thaiboksen is. Doordat ze de meest slechte muziek erbij aanzetten, hoor je de auto’s van verre al aankomen. Deze ouderwetse manier van reclame maken zorgt nog steeds voor goed gevulde Thaise bokszalen.

 De reclame-auto door de stad
De reclame-auto door de stad

7 – Elke Thai heeft een scooter

De scooter is echt heilig in Thailand. Waar elke Nederland een fietst heeft, heeft elke Thai een scooter. En die gebruiken ze echt overal voor. Voor het verhuizen van een complete huisraad of als stoel voor de marktkraam, je kunt het zo gek niet bedenken. En het mooie er van is, je kunt er ook overal mee komen. Te lui om de op de markt te lopen? Dan breng je toch je scooter mee!

Elke Thai heeft een scooter
Elke Thai heeft een scooter
Elke Thai heeft een scooter2
Elke Thai heeft een scooter2

Deze blog is geschreven door gastblogger Stef Bosgoed. Wil je meer blogs van Stef lezen? Kijk dan ook even op zijn eigen reisblog Stefincontrol. 

Wil je goedkoop naar Thailand vliegen? Bekijk deze goedkope vliegtickets richting Bangkok dan eens!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy