Maeklong railway market: trein rijdt door markt in Bangkok

Gepubliceerd: 12 feb 2017 | Foto: Trein rijdt door markt in Bangkok!

Trein rijdt door markt in Bangkok!
Reisblog Liefde voor Reizen

Ga je binnenkort richting Bangkok? Vergeet dan niet om de Maeklong railway market te bezoeken. Deze markt staat bekend om de spoorlijn die dwars door deze markt heen loopt. Een trein die dwars door een markt heen rijdt, in Bangkok kijkt niemand er meer van op. De markt Maeklong weigerde te verhuizen toen er een spoorlijn door de wijk en door de markt werd gebouwd. Deze Maeklong markt in Thailand staat nu bekend om deze spoorlijn die dwars door de markt heen rijdt. 

Maeklong railway market

Bij de markt in Maeklong moeten verkopers 8 keer per dag hun kraampjes afbreken om de trein er door te laten gaan. Bij het passeren van de trein schuiven de verkopers hun schalen met fruit, groente en vis net ietsje opzij om te voorkomen dat deze door de treinwielen worden vermorzeld. Als eenmaal de trein gepasseerd is, gaat de bedrijvigheid van de markt door alsof er niks is gebeurd. Bizar toch? 

Video over de Maeklong railway market

Wil je meer tips over Thailand? 

Op Liefde voor Reizen delen wij regelmatig nieuwe reistips over Thailand. Waar moet je geweest zijn en wat moet je gedaan hebben in Thailand. Lees het op de speciale Thailand pagina

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Thailand

Reisblog over bruisend Bangkok
Thailand

Wat te doen in bruisend Bangkok? Tips en ervaringen!

In mijn vorige blog heb ik verteld over het prachtige eiland Koh Tao. Om daar te komen zijn mijn vriend en ik eerst met het vliegtuig naar Bangkok gevlogen. Spannend voor mij omdat ik nog nooit buiten Europa was geweest. In de weken voor ons vertrek had ik wel een aantal leuke plekken opgezocht om Wat te doen in bruisend Bangkok? Tips en ervaringen!

Koh Tao - het indrukwekkendste snorkelparadijs van Thailand
Thailand

Koh Tao: het indrukwekkendste snorkelparadijs van Thailand

Koh Tao – In 2017 hebben mijn vriend en ik een prachtige reis door Thailand gemaakt. Na het ontdekken van Bangkok zijn wij met de nachttrein naar het Zuiden van Thailand gereisd. Nachttrein vanuit Bangkok De nachttrein vanuit Bangkok is een ervaring op zich. Voor een kleine meer prijs bestel je een waar diner. De Koh Tao: het indrukwekkendste snorkelparadijs van Thailand

Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?
Thailand

Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?

Bangkok was voor mij het begin van mijn reis naar Thailand. Ik had mij enigszins voorbereid op deze wereldstad. Zo moest ik oppassen voor oplichters en shopgeld meenemen. Laat shoppen nou een van mijn grootste hobby’s zijn. Heb jij een reis naar Thailand geboekt en is Bangkok een van je bestemmingen? In deze blog neem Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy