Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maeklong railway market: trein rijdt door markt in Bangkok

Trein rijdt door markt in Bangkok!

Maeklong railway market: trein rijdt door markt in Bangkok

Trein rijdt door markt in Bangkok!

Inhoudsopgave

Ga je binnenkort richting Bangkok? Vergeet dan niet om de Maeklong railway market te bezoeken. Deze markt staat bekend om de spoorlijn die dwars door deze markt heen loopt. Een trein die dwars door een markt heen rijdt, in Bangkok kijkt niemand er meer van op. De markt Maeklong weigerde te verhuizen toen er een spoorlijn door de wijk en door de markt werd gebouwd. Deze Maeklong markt in Thailand staat nu bekend om deze spoorlijn die dwars door de markt heen rijdt. 

Maeklong railway market

Bij de markt in Maeklong moeten verkopers 8 keer per dag hun kraampjes afbreken om de trein er door te laten gaan. Bij het passeren van de trein schuiven de verkopers hun schalen met fruit, groente en vis net ietsje opzij om te voorkomen dat deze door de treinwielen worden vermorzeld. Als eenmaal de trein gepasseerd is, gaat de bedrijvigheid van de markt door alsof er niks is gebeurd. Bizar toch? 

Video over de Maeklong railway market

YouTube video

Wil je meer tips over Thailand? 

Op Liefde voor Reizen delen wij regelmatig nieuwe reistips over Thailand. Waar moet je geweest zijn en wat moet je gedaan hebben in Thailand. Lees het op de speciale Thailand pagina

Plan je reis door Thailand
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Thailand