Maeklong railway market: trein rijdt door markt in Bangkok

Gepubliceerd: 12 feb 2017 | Foto: Trein rijdt door markt in Bangkok!

Ga je binnenkort richting Bangkok? Vergeet dan niet om de Maeklong railway market te bezoeken. Deze markt staat bekend om de spoorlijn die dwars door deze markt heen loopt. Een trein die dwars door een markt heen rijdt, in Bangkok kijkt niemand er meer van op. De markt Maeklong weigerde te verhuizen toen er een spoorlijn door de wijk en door de markt werd gebouwd. Deze Maeklong markt in Thailand staat nu bekend om deze spoorlijn die dwars door de markt heen rijdt. 

Maeklong railway market

Bij de markt in Maeklong moeten verkopers 8 keer per dag hun kraampjes afbreken om de trein er door te laten gaan. Bij het passeren van de trein schuiven de verkopers hun schalen met fruit, groente en vis net ietsje opzij om te voorkomen dat deze door de treinwielen worden vermorzeld. Als eenmaal de trein gepasseerd is, gaat de bedrijvigheid van de markt door alsof er niks is gebeurd. Bizar toch? 

Video over de Maeklong railway market

Wil je meer tips over Thailand? 

Op Liefde voor Reizen delen wij regelmatig nieuwe reistips over Thailand. Waar moet je geweest zijn en wat moet je gedaan hebben in Thailand. Lees het op de speciale Thailand pagina

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Thailand

Wat te doen in bruisend Bangkok? Tips en ervaringen!

In mijn vorige blog heb ik verteld over het prachtige eiland Koh Tao. Om daar te komen zijn mijn vriend...

Koh Tao: het indrukwekkendste snorkelparadijs van Thailand

Koh Tao - In 2017 hebben mijn vriend en ik een prachtige reis door Thailand gemaakt. Na het ontdekken van...

Wat te doen tijdens je eerste dag in Bangkok?

Bangkok was voor mij het begin van mijn reis naar Thailand. Ik had mij enigszins voorbereid op deze wereldstad. Zo...

Maak kennis met de Thaise keuken

Thailand, een indrukwekkend land met veel adembenemende plekken om te kunnen bezoeken. Van paradijselijke bounty eilanden tot aan bruisende steden...

VIDEO: Thailand wat ben je mooi!

Thailand, wat ben je mooi - Bangkok. Een drukke en chaotische metropool, maar steelt desondanks direct je hart. De diversiteit,...

Reisvlog #2: Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail (Krabi, Thailand)

Vlogger Stef neemt je mee op avontuur en ontdekt de Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail in Krabi (Thailand). Een...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy