Reisinspiratie

Onze reisbloggers delen op deze pagina hun favoriete restaurants, tours, slaapplekken, activiteiten en bezienswaardigheden.

Daly Waters Pub

📌 16 Stuart St, Daly Waters NT 0852, Australië

Een historische pub langs de roemruchte Stuart Highway in Northern Territory. Dat is wat de Daly Waters Pub is! Het is een historische pub in het kleine plaatsje Daly Waters, wat gebouwd lijkt te zijn rondom deze pub.

Geplaatst door: jesper

Lees meer

Kloof van Berrem

De hoogvlakte tussen de Midden-Atlas en Hoge Atlas is een dorre omgeving. Toch zijn er vele ‘groene pareltjes’ te vinden. Eén van deze pareltjes is de Kloof van Berrem. Vanuit de stad Midelt rijd je in ruim 10 minuten naar het Berberdorpje Berrem, dat aan deze kloof ligt. Van hieruit kun je prachtige wandelingen maken en genieten van spectaculaire uitzichten over het vruchtbare gebied, midden in de dorre hoogvlakte.

Geplaatst door: johanna

Lees meer

Mount Lofty

📌 Mount Lofty Ranges

De Mount Lofty Ranges is een prachtig gebied in Zuid-Australië waar je heerlijk kunt hiken. Wij hebben zelf van de Waterfall Gully naar Mount Lofty gelopen, een pittige klim (veel heuvel op) met uiteindelijk een grandioos uitzicht op de stad Adelaide. Mount Lofty is een aanrader als je in de buurt bent van Adelaide.

Geplaatst door: jesper

Lees meer

De Plaka

📌 Plaka, Athene

De Plaka is een oude historische wijk in Athene. Loop door smalle straatjes en ontdek gezellige tavernes, leuke winkeltjes en authentieke Griekse huizen. In de Plaka kun je de drukte van de mensen opzoeken, maar je kunt ook de wat rustigere straatjes opzoeken, waar je bijna geen toeristen tegenkomt. Je hebt er straten waarbij je hele mooie doorkijkjes hebt en een prachtig uitzicht op de stad. De Plaka is gelegen onderaan de Akropolis in Athene en is een echte must see.

Geplaatst door: jesper

Lees meer

Mindil Beach Sunset Markets

📌 Mindil Beach, Darwin

De Mindil Beach Sunset Markets zijn de grootste en bekendste markten van Darwin. Er zijn in verschillende wijken ochtend-, middag- en avondmarkten, maar die van Mindil Beach zijn het drukst bezocht. De markt staat opgesteld net achter de duinen bij Mindil Beach en er zijn zo’n 60 verschillende eetkraampjes van zeer uiteenlopende keukens en diverse kraampjes met lokale producten.

Lees meer