Een roze taxi in Pakistan, alleen voor vrouwen

Een roze taxi in Pakistan, alleen voor vrouwen

Een roze taxi in Pakistan, alleen voor vrouwen

Reizen in het openbaar vervoer in de miljoenenstad Lahore is levensgevaarlijk volgens de Pakistaanse Zara Aslam. Zara is de handtastelijke taxi-chauffeurs helemaal zat en bedacht daarom iets nieuws: vrouwvriendelijke taxi’s.

Seksueel misbruik van vrouwen is in Pakistan een groot probleem. “Vrouwen worden namelijk vaak geïntimideerd in publieke ruimte en in het openbaar vervoer”, vertelt Zara. In Zara’s studententijd wist ze op het nippertje te ontsnappen toen een taxichauffeur een poging deed haar te ontvoeren.

Zara vond het hoog tijd dat ook vrouwen veilig kunnen reizen. Ze kocht daarom een wagentje en knapte hem op. Ze monteerde een goede ventilator, kocht nieuwe deuren en koplampen. Als finishing touch kreeg de taxi een vrouwvriendelijk kleurtje: roze.

Zara wil graag dat er eind dit jaar 25 roze taxi’s rondrijden in Lahore. Maar het kopen en opknappen van de auto’s kost heel veel geld. “Eén auto kost 300.000 roepies en de vrouwelijke chauffeurs moeten ook worden opgeleid”. Daarom is ze nu hard op zoek naar sponsoren, zodat ze de leningen kan terugbetalen en zodat er meer vrouwen de weg op kunnen.

 

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?