Grootste ijstunnel in Europa geopend voor publiek

Into the Glacier / IJstunnel in IJsland

Into the Glacier / IJstunnel in IJsland

Wil je eens dwars door een gletsjer lopen? Het nieuwe project ‘Into the Glacier’ maakt dit nu mogelijk. De gigantische ijstunnel werd vorige week door de Langjökull-gletsjer in Ijsland voor het publiek geopend. Het is de bedoeling dat de ijstunnel een enorme trekpleister gaat worden voor toeristen.

Het project

De ingenieurs en arbeiders hebben meer dan 5 jaar gezwoegd om de 500 meter lange tunnel uit de ijsmassa te beitelen. Nu is de tunnel eindelijk klaar en toegankelijk voor publiek. De ijstunnel loopt dwars door de op één na grootste gletsjer in IJsland: de Langjökull-gletser. De grootste ijstunnel van Europa is hiermee een feit geworden.

Into the Glacier in IJsland Into the Glacier in IJsland / Photo by Into the Glacier Facebook Page

Tour naar de ijstunnel 

Vanaf vorige week konden de eerste toeristen de ijstunnel bezoeken. De toeristen worden met een speciale bus naar de tunnel gebracht. Zelfs in de avond is het mogelijk om de ijstunnel te bezoeken. Wanneer het schemerig wordt beginnen namelijk duizenden blauwe LED-lampjes in de ijswanden te branden. Afhankelijk van de dikte van het ijs kun je zelfs verschillende ijstinten waarnemen. Het hoogtepunt van de tocht is toch wel de kapel die precies in het midden van de gletsjer pronkt. Het idee achter de kapel is dat er tentoonstellingen en huwelijken worden georganiseerd. 

Into the Glacier in IJsland Into the Glacier in IJsland / Photo by Into the Glacier Facebook page

Verantwoord toeristenplek? 

Een probleem wat al jaren speelt is het smelten van de gletsjers. De vraag is dan ook: is dit project dan wel verantwoord? CEO Sigurdur Skarphedinsson stelt sceptici echter gerust. Hij zegt: “Vergelijk het met een volgelopen bad water waar je één druppel uithaalt. De tunnel is miniem vergeleken met de totale grootte van de gletsjer. Het is daarom onwaarschijnlijk dat deze nieuwe ijstunnel een bedreiging vormt voor het bestaan ervan”. Wij van Liefde Voor Reizen zijn erg enthousiast geworden en gaan er wellicht een keer een bezoek aan brengen. Hou onze laatste updates daarom goed in de gaten!

Meer informatie over ‘Into the Glacier’:

http://intotheglacier.isReageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?