De vakantietrend van 2015

Dé vakantietrend van 2015 - Reizen naar de locals

Dé vakantietrend van 2015. Het reizen in 2015 gaat veranderen. Reizen alleen is namelijk niet meer voldoende voor de algemene reiziger. Reizigers willen namelijk meer ‘connecten met locals’. Dit is dan ook dé reistrend / vakantietrend van 2015. Bij deze trend moet je vooral denken aan eten, blijven slapen en activiteiten bij de locals zelf in ruil voor een vergoeding. Dit vertelde vakantietrendwatcher Tessa aan de Stegge deze week op de vakdag Vakantiebeurs in Utrecht.  

Het verbinden van reizigers aan locals

Verschillende reisorganisaties zijn afgelopen jaar (2014) al begonnen met het verbinden van reizigers aan locals in verschillende landen. Voorbeelden van reisorganisaties die dit doen zijn: Sleeping with the Locals, Withlocals, Doozze & TravelMoodz.

Airb&b 

Deze bedrijven zorgen ervoor dat reizigers direct aan lokale experts worden gekoppeld en dat er direct online geboekt kan worden. De trend komt voort uit de eerder verschenen trend ‘social travelling’. Hierbij logeren reizigers bij lokale verhuurders. Dit verschijnsel speelde zich voornamelijk binnen de westerse wereld af. Een sociaal platform wat hiermee groot is geworden is Airb&b. 

Bron: Door ANP

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?