Top 5 surfplekken wereldwijd

Top 5 surfplekken wereldwijd - Reporter Marloes met haar surfboard op het strand bij Kuta!

Reporter Marloes Kuta Beach

Heerlijk die zon! Tijd om een top 5 te maken van de beste surfplekken wereldwijd.  Wij hebben de 5 mooiste surfplekken wereldwijd voor jou op een rijtje gezet. 

Byron Bay, Australië

Een mooie baai voor verschillende niveaus. Er is ook een surfschool voor als je nog niet op de plank hebt gestaan maar dit wel graag zou willen! Er zijn hier ook surftours, deze vertrekken vanuit Bryon Bay en eindigen in Sydney. De sfeer is heerlijk ontspannen. 

 

byron-bay-liefde-voor-reizen Byron Bay, Australië

Foto: Reporter Jesper van der Pol

 

Waikiki, Hawaï

Hawaï, deze mag natuurlijk niet ontbreken in de top 5. Hawaii is immers het land waar surfen bekend door is geworden! Je kunt op dit strand surfplanken huren voor een uur, heerlijk ontspannen gaan over de golfen, want die zullen zeker niet ontbreken!

 

Waikiki Waikiki, Hawaï

 

 

Surfer’s Point, Barbados

Tropisch gelegen aan de Caribische zijde van de kleine Antillen, is de perfecte plek om als beginnende surfer je kans en je board te pakken. Deze plek wordt de beste wave-spot genoemd van de Antillen.

Kelly Slater @ Boost Mobile Pro 2006 Surfer’s Point, Barbados

 

Kuta, Bali

Kuta, hier zijn onze reporters ook geweest en hebben daar ook de surfplank uitgeprobeerd. Kuta heeft een mooi zandstrand en de zee een constante golfslag. Er zijn genoeg gelegenheden om lessen te nemen en te oefenen. Er is tevens ook genoeg kans om een surfplank te huren op het strand. Pas hier wel op voor de masseurs die hier rondlopen, zij kunnen erg opdringerig zijn is onze ervaring!

bali-kuta-liefde-voor-reizen Kuta, Bali

 

Reporter Marloes Kuta Beach Reporter Marloes Kuta Beach

 

Lagos, Portugal

Deze is wat dichter bij huis! Lagos heeft veel diversiteit voor zowel beginners als gevorderden. Je hebt hier veel leermogelijkheden over hoe je bijvoorbeeld stroming en herkent en de branding beoordeelt. Lagos heeft vrijwel altijd zon en golven!

Een strand bij Lagos Lagos, Portugal

 

 

 Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!