Oud & Nieuw - Liefde Voor Reizen

Vier oud en nieuw ergens anders!


02 dec 2014 | Reisvideo's
Foto: Oud & Nieuw - Liefde Voor Reizen

4…3…2…1… HAPPY NEW YEAR! Oud en nieuw in Nederland; oliebollen, appelflappen, aftellen en knallen maar! Dit kan ook anders. Ik zet een paar interessante plekken op een rij om oud en nieuw te vieren buiten Nederland. Zo heb ik in Nieuw-Zeeland verstelt gestaan toen er vrijwel geen vuurwerk werd geknald om 00:00 uur! Dit was in het plaatsje Franz Joseph. Toch wel een gekke ervaring.

Vier Oud en Nieuw in Nieuw- Zeeland

Oud en nieuw in je korte broek achter een barbecue, dat is wel even heel erg anders! Toch staan ook hier de kerstbomen opgetuigd en lopen er kerstmannen rond. De feestdagen in Nieuw-Zeeland worden vooral gevierd met een hoop drank en eten. Een stad waar wel vuurwerk te vinden is, is in Wellington.  Hier wordt wel het jaar ingeluid met prachtig vuurwerk! En je bent eerder in het nieuwe jaar dan in Nederland!

Vier Oud en Nieuw in Australië

Enorm veel nieuwjaarsvuurwerk (de grootse ter wereld) en spektakel kun je vinden bij de Sydney Harbour Bridge. Daarbij is er speciaal voor dit evenement een soundtrack gecomponeerd. Al met al is dit de plek om je nieuwe jaar in te luiden. Niet voor niets wordt Sydney de ‘New Year’s Eve Capital of the World’ genoemd.

Verlichte bootjes tijdens New Years Eve Sydney
Verlichte bootjes tijdens New Years Eve Sydney

Bekijk onze sfeervideo over het vieren van Oud & Nieuw in Sydney:

Vier Oud & Nieuw in Afrika

Oud en nieuw in Kaapstad, niet erg veel anders dan wij het vieren, behalve dat het daar natuurlijk een andere temperatuur is! Daarbij een buitengewoon mooie omgeving. Toch mag je de Kaapse Klopse niet missen! Dit Maleier-feest is in de Bo-Kaap kleurlingenwijk van Kaapstad. Lang geleden was 2 januari de enige dag die de slaven vrij hadden, deze dag wordt dan ook herdacht. Kaapse Klopse is een combinatie van muziek, eten, drank, veel lachen, optochten, dans allemaal in mooie feestkleuren. Vanaf 1 januari is er al een eerste feest, dit begint met 50 Maleier-koren die in een stoet door Kaapstad trekken, waarbij andere Klopse-groepen zich aansluiten bij de stoet. Al met al is het een feestje om dat mee te maken, dus mocht je er tegen die tijd zijn…

Vier Oud & Nieuw in Rusland

Sint Petersburg. Oud & Nieuw is de belangrijkste feestdag in Rusland. De Nevski Prospekt stroomt na twaalf uur helemaal vol. Er is groot vuurwerk bij het Peter- en Paul Fort en op het Paleisplein zijn tot vroeg in de ochtend allerlei optredens. Wie weet de plek voor jou?

Dit zijn voor mij wel een aantal opvallende plekken, heb jij nog meer ideeën of heb je zelf een keer op een gekke plek oud en nieuw gevierd? Laat het ons weten! Wij horen het graag.


  1. Reisblogger Marloes

    Auteur

    Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!