Stedentrip Lissabon


15 jun 2020 |
Foto:

Als je naar Lissabon gaat zijn een aantal zaken handig om vooraf te weten:

 • In Lissabon is het 1 uur eerder dan in Nederland.
 • Je kunt water uit de kraan drinken, maar het heeft wel een lichte chloorsmaak. Kook het water dus eerst om dit te voorkomen of koop flessen water.
 • De meeste winkels in Lissabon zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 09:00u tot 19:00u. Sommige winkels zijn zelfs elke dag van de week geopend van 10:00u tot 23:00u. Kleinere winkels sluiten vaak tussen de middag van 13:00 tot 15:00, maar dit verschilt per winkel/wijk.
 • De Portugezen eten laat op de avond. Als je gaat uiteten, kun je bij de meeste restaurantjes en cafés pas vanaf 19u terecht. Reserveren kan verstandig zijn. Bij veel websites kun je de taal op Engels zetten en anders via website The Fork.
 • Zorg ervoor dat je altijd wat contant geld op zak hebt, aangezien met name supermarkten en winkels niet altijd een pinmogelijkheid bieden.
 • Lissabon is gebouwd op 7 heuvels. De hoogteverschillen geven de stad een speels karakter, maar je voeten zullen het klimmen en dalen wat minder waarderen. Sommige straten zijn bovendien geplaveid met verraderlijk gladde keitjes (geloof me, ik spreek uit ervaring…). Zorg dus voor comfortabele schoenen en neem altijd een flesje water mee.

Meer handige en leuke tips over Lissabon


 1. Reisblogger Jesper

  Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *