Vergelijk hier de prijzen van vliegtickets naar Indonesië via:

Tix.nl Tix.nl Nu bekijken
Skyscanner Nu bekijken

 

Kies een bestemming in Indonesië

De meest populaire luchthavens van Indonesië zijn Jakarta op Java en Denpasar op Bali. Vliegtickets richting Jakarta zijn er al vanaf 400 euro. Vluchten naar Jakarta zijn gemiddeld wat goedkoper dan naar Bali. Je vliegt al vanaf 443 euro richting het Indonesische Bali. Als je richting Java vliegt dan is over het algemeen Singapore Airline het voordeligst. Voor rechtstreekse vluchten zit je bij KLM en Garuda Indonesia aan het goede adres. De vluchten liggen dan wel een stukje hoger, aangezien het een rechtstreekse vlucht is. Voor Bali kun je het voordeligst met Malaysia Airlines of Singepore Airlines vliegen. Hierbij moet je minimaal één keer overstappen.

Zoeken naar goedkope vluchten Indonesië

Om de goedkoopste vliegtickets voor Indonesië te kunnen vinden, kun dit het beste toepassen:

  • Probeer zo flexibel mogelijk te zijn in je data. Pin je niet vast aan een vaste vertrekdag of dag dat je terug wilt zijn. Hoe flexibeler je bent, hoe goedkoper je kunt vliegen.
  • Kijk verder dan Schiphol. Vergelijk andere luchthavens, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.
  • Zoek ook eens op vluchten met 1 of meerdere keren opstappen. Dit kan namelijk een stuk voordeliger zijn. Let er hier wel bij op dat je natuurlijk wel een langere reistijd krijgt.
  • Houdt vergelijkingssites zoals Skyscanner in de gaten. Op zulke websites kun je snel en eenvoudig vliegmaatschappijen vergelijken in verschillende periodes.

Binnenlandse vluchten Indonesië

Als je grote afstanden in Indonesië wilt afleggen, dan kun je het beste binnenlandse vluchten boeken. Zo kun je eenvoudig en betaalbaar reizen tussen de verschillende Indonesische eilanden. Een ticket van Jakarta naar Denpasar (Bali) kost ongeveer 33 euro.

Indonesië in een notendop

Indonesië is een veelzijdig land en is letterlijk een omvangrijk land. Het is namelijk de grootste eilandstaat ter wereld, met een totale oppervlakte van ongeveer 1,9 miljoen vierkante meter. Bekende plekken in Indonesië zijn Borobudur, de Bromo vulkaan, de Gili-eilanden, Prambanan en Pura Tanah Lot. Indonesië grenst direct aan Maleisië,  Papoea-Nieuw-Guinea en Oost-Timor. Andere landen die Indonesië omringen zijn de Filipijnen, Singapore, Brunei, Australië en de door India bestuurde Nicobaren.

Dit zeggen reizigers over Indonesië

Jesper: Indonesië was mijn eerste kennismaking met Azië. Door de natuur, de indrukwekkende bezienswaardigheden en de zeer vriendelijke mensen ben ik echt van Indonesië gaan houden. Reizen door Indonesië is echt een feestje. Elke dag is weer anders en je ontdekt zoveel mooie dingen en maakt kennis met zulke lieve mensen.

Mijn rondreis door Indonesië was er eentje om nooit meer te vergeten. De hoogtepunten van mijn reis door Indonesië waren: bezoek aan de Borobudur, in de ochtend de zonsopgang zien bij de Bromo Vulkaan en het prachtige Prambanan, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. Lees ook mijn reisblog over Indonesië: Reis mee naar het indrukwekkende Java & Bali, Indonesië

De goedkoopste vliegtickets voor Indonesië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Indonesië via:

Tix.nl Tix.nl Nu bekijken
Skyscanner Nu bekijken