5 leuke activiteiten om te doen op Bali

Koken en eten bij locals

Koken is heel belangrijk in Indonesië, Indonesiërs brengen dan ook veel tijd door in de keuken. Als bezoeker is het natuurlijk fantastisch om kennis te kunnen maken met de Indonesische keuken.

Welke specerijen gebruiken ze, en hoe bereid je bekende gerechten zoals Nasi Goreng, Rendang en Gado-gado. Het koken en eten bij locals is een leuke ervaring die je niet snel meer zal vergeten. Doe bijvoorbeeld een kookworkshop in Ubud en leer alles over de Indonesische keuken.

Bezoek zeezout makers

Wist je dat ze op Bali op een traditionele wijze zeezout winnen uit het zeewater? Mila en Ketut van Toko Travel namen ons mee naar een plek waar dit op een traditionele wijze gedaan wordt.

Een leuke en leerzame tour waarbij je van dichtbij kunt zien hoe het zeezout gewonnen wordt en waarbij je kennis maakt met de locals die zich hiermee bezighouden. Wat mij betreft echt een must do op Bali.

Sekumpul Waterfall wandeling

Wie van de Balinese natuur wil genieten mag een bezoek aan de Sekumpul Waterfall niet missen. Deze prachtige waterfall ligt in een groene oase en de weg ernaar toe is al een feestje voor natuurliefhebbers

Kijk goed om je heen, want je passeert veel mooie tropische bomen en planten. Maar ook mooie vlinders, spinnen en andere kleurrijke insecten kun je er spotten. Wie aankomt bij de Sekumpul Waterfall kan een verfrissende wandeling maken onder de waterfall en het geweld van het water van dichtbij aanschouwen.