Stedentrips met de trein

Ontdek de mooiste Europese steden met de trein. Wij hebben een paar pareltjes op een rijtje gezet. Welke stad zou jij graag met de trein willen bezoeken?

Stedentrip Luik met de trein

Laten we dichtbij huis beginnen, in het altijd sfeervolle België. Heb je wel eens aan een stedentrip Luik gedacht. Vanuit Utrecht zit je al in 2 uur en 15 minuten in het mooie Luik.  Terwijl menig toeristen kiezen voor Antwerpen, Brussel of Brugge, mag Luik ook zeker niet ontbreken op je stedentrip lijstje.  Een stad in België die ja zeker gaat verassen en ook qua reiskosten. Je koopt namelijk al treintickets naar Luik vanaf 18 euro.

Stedentrip PRAAG met de trein

Het Tsjechische Praag is een stad die zeer wordt gewaardeerd onder stedentrippers. Het wordt ook wel gezien als een van de mooiste steden van Europa. Wil je ook een keer milieubewust reizen dan is treinen naar Praag zeker een goede optie.  Vanaf 50 euro heb je al enkele reis tickets naar deze mooie oude stad. Praag is een stad waar je echt een keer geweest moet zijn. Geniet van de mooie Burcht en oude gebouwen gecombineerd met moderne architectuur.

Stedentrip BERLIJN met de trein

Berlijn lijkt altijd ver weg, tot dat je in de trein stapt en er al binnen 6 uurtjes bent. Geen gedoe met inchecken, paspoort controles of het gewicht van je koffer, maar gewoon instappen en direct genieten van je Berlijn trip. Berlijn is een enorme stad, met veel geschiedenis, hippe tentjes en ontzettend veel mooie bezienswaardigheden.  Wie eenmaal Berlijn heeft ontdek keert snel weer een keer terug. Treintickets voor Berlijn zijn er al vanaf 39 euro enkele reis met Intercity Berlijn.

Stedentrip LONDEN met de trein

Een bezoek aan Londen is altijd een goed idee en zeker met de trein. Want wie voor een duurzame treinreis naar Londen kiest is er al in een kleine 5 uur en dat zonder die luchthaven drukte en al die controles. Geniet van de meest iconische gebouwen, zoals de Big Ben, de Tower Bridge en Buckingham Palace of ga heerlijk relaxen in Hyde Park.  Geniet van een typisch Engelse high tea en eindig de dag met een koude pint in een Engelse pub. Een bezoek aan Londen is altijd een goed idee en staat garant voor een geslaagde stedentrip.

Stedentrip KEULEN met de trein

Ken je de stad Berlijn dromen en wil je graag een andere mooie stad in Duitsland bezoeken, dan is Keulen zeker een aanrader. Keulen is een ruim opgezette stad, met veel leuke plekjes en veel leuke bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Altstadt, het Belgisch Kwartier, de Kölner Dom of het Chocolademuseum.  Vanaf Amsterdam ben je in ruim 2,5 uur al met de trein in het gezellige Keulen.

MEER LEUKE TIPS OVER STEDENTRIPPEN MET DE TREIN?