Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Auto huren? Dit zijn de meest betrouwbare autoverhuurders!

Met een huurauto maak je je reis nog specialer. Je bent een stuk flexibeler en ziet veel meer van een omgeving. Een auto huren in het buitenland is niet goedkoop, maar als je goed zoekt en vergelijkt kun je een zo voordelig mogelijke huurauto krijgen. Er zijn tegenwoordig veel autoverhuurders, het aanbod is daarom groot. Maar naast de prijs is een goede service natuurlijk ook heel belangrijk. Op deze pagina hebben wij de best scorende autohuur bedrijven op een rijtje gezet. Deze verhuurmaatschappijen scoren 4 sterren of meer op Trustpilot. Dit zijn de beste autoverhuur bedrijven van 2024.

Betrouwbare autoverhuurders

Deze autoverhuur bedrijven scoren op dit moment heel goed op Trustpilot:

DiscoverCars.com

DiscoverCars.com scoort op dit moment 4.6 sterren van de ruim 135.000 reviews.

Sunny Cars

Sunny Cars scoort op dit moment 4.6 sterren van de ruim 17.000 beoordelingen.

EasyTerra

EasyTerra scoort op dit moment 4 sterren van de ruim 5000 beoordelingen.

Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

Bij het boeken van een huurauto in het buitenland is het belangrijk dat je op de volgende zaken let: 

 • Vergelijk de prijzen en voorwaarden goed van de verschillende verhuurbedrijven om uiteindelijk de beste deal te kunnen vinden. 
 • Zorg dat je de juiste auto kiest die goed past bij je behoeften en het type wegen waarop je uiteindelijk gaat rijden. Let ook op de extra kosten die er nog bij kunnen komen zoals brandstof, verzekeringen en eventuele toeslagen. 
 • Boek de huurauto ruim van te voren en als je echt wilt besparen is het slim om buiten het hoogseizoen te reizen. Hiermee kun je flink op je kosten besparen bij het boeken van een huurauto in het buitenland. 
 • Ook moet je rekening houden met extra kosten wanneer je one way kiest en de auto niet op dezelfde locatie terugbrengt als waar je de auto hebt opgepikt. Het kan dus lonen als je een rondreis uitstippelt waarbij je weer bij je beginpunt uitkomt, dit is vrijwel altijd voordeliger dan de auto op een andere locatie inleveren. 
 • Het kan ook geen kwaad om van tevoren de reviews te lezen van het betreffende autoverhuur bedrijf.

Wat kost een huurauto?

De prijzen van huurauto’s zijn tegenwoordig best hoog. Toch kun je de prijs wel zo laag mogelijk houden door huurauto’s goed te vergelijken en niet voor de de meest luxe huurauto te kiezen. Ook kan er veel verschil zitten bij het huren van een auto tussen de reisbestemmingen. Er kan soms zelfs verschil zitten tussen verschillende plekken in één land. Het kan dus zeker lonen om je geplande route ook eens om te gooien en je reisroute omgekeerd te doen. Het heeft vaak te maken met het aanbod aan auto’s. Kies je voor een zeer populaire reisbestemming dan zullen de prijzen van huurauto’s ook een stuk hoger zijn.

Welke periode ga je een auto huren?

Bij het huren van een auto in het buitenland kan de prijs ook verschillen in de periode dat je een auto huurt. Weekenden zijn vaak duurder dan als je een huurauto voor doordeweekse dagen boekt. En wat altijd belangrijk is: boek zo vroeg mogelijk. Ook zit er een groot verschil tussen seizoenen. In het hoogseizoen betaal je vaak meer voor een huurauto dan in het laagseizoen.

Hoe lang ga je een auto huren?

Let ook bij het huren van een auto in het buitenland op de duur van de huur. Het huren van een auto voor een maand kan bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn dan een korte huur van een paar dagen. 

Wat voor type huurauto kies je?

Wat ook belangrijk is bij het bepalen van de huurprijs is de auto zelf. Ga je voor een economy model in de goedkoopste categorie of kies je liever een middenklasse auto of een SUV of minivan. Terwijl de goedkopere modellen gemiddeld zo’n 30 euro per dag zijn, betaal je voor een minivan of SUV tussen de 50 en 100 euro per dag. Let op: de prijzen zijn gemiddelde. Kijk op de website van Sunnycars.nl, EasyTerra of DiscoverCars voor de meest recente tarieven. 

Waar moet je op letten voordat je de weg op gaat?

Voordat je daadwerkelijk de weg op gaat en je avontuur kan beginnen is het slim om je eerst even voor te bereiden. Lees je alvast in over het land en de verkeersregels die gelden in het land waar je gaat reizen. Controleer of je de juiste rijbewijzen bij je hebt en de juiste verzekeringen hebt afgesloten. 

Bij de sleuteloverdracht is het verstandig om eerst de auto even grondig te inspecteren op eventuele schade vóór vertrek. Zorg dat de krasjes en deuken op papier staan, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Autoverhuurbedrijven hebben altijd een formulier, waarop ze eventuele krasjes en deuken kunnen noteren zodat beiden partijen op de hoogte zijn, en je achteraf bij discussie altijd erbij kunt pakken.

Waarom een huurauto online boeken?

Er zijn veel voordelen aan het online boeken van een huurauto: 

 • Online boeken geeft je de mogelijkheid om op je gemak verschillende maatschappijen en auto’s te kunnen vergelijken. Zo weet je zeker dat je achteraf niet de hoofdprijs hebt betaald. 
 • Door online te boeken hoef je niet last minute bij een lokaal autverhuur bedrijf een auto te regelen. Last minute boeken kan stress geven en vaak zijn het niet de meest betaalbare huurauto’s die overblijven. 
 • Het online boeken van een huurauto geeft je tijdwinst. Die gewonnen tijd kun je weer spenderen aan hetgeen waar je wat eigenlijk wilt: genieten op vakantie!
 • Als je een huurauto online boekt kun je soms ook mooie deals tegenkomen.

Waarom een auto huren in het buitenland?

Met het huren van een auto in het buitenland ben je lekker flexibel. Je kunt vertrekken wanneer je zelf wilt, je eigen route uitstippelen en stoppen wanneer jij dat zelf wil. Daarnaast ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en zit je niet vast aan vaste tijden. Je reis begint al direct op het vliegveld, waar je meteen je huurauto kunt ophalen. Ook na je rondreis kun je de auto weer inleveren bij het vliegveld. Als je met meer personen gaat rondreizen is een huurauto ook ideaal. Je kunt dan de kosten delen waardoor het rondreizen een stuk voordeliger wordt.

Heeft het huren van een auto ook nadelen? Ja zeker! Het kan soms prijzig zijn als je bijvoorbeeld in het hoogseizoen reist. Ook hangt de prijs van een huurauto af van de bestemming en de situaties op de wereld. Zo ben je afhankelijk van de benzineprijzen, prijzen voor de autoverzekering en het aanbod van huurauto’s op de reisbestemming. Het vergelijken van huurauto’s via verschillende partijen kan dus zeker lonen.

Tips bij het huren van een auto​

 • Kies voor een ruime auto: kies altijd voor een ruime auto als je gaat rondreizen. Bij het boeken van een ruime huurauto heb je nooit problemen met je bagage, het scheelt achteraf een hoop getob. Ook kan het heel fijn zijn als je met een groter gezelschap gaat rondreizen met de auto. 
 • Boek slimme tijden: let goed op de tijden die aangeeft bij het huren vane een auto in het buitenland. Boek je bijvoorbeeld een auto op dag 1 vanaf 13.00, zorg dan ook dat je de laatste dag de auto om 13.00 inlevert. Bij het inleveren om bijvoorbeeld 16.00 uur rekenen verhuurmaatschappijen vaak een volle dag extra. Ook kan het geen kwaad om de huurprijs als je enkele dagen een auto nodig hebt te vergelijken met de huurprijs van 1 week.
 • Boek vanuit Nederland:  hoewel je misschien denkt dat het huren op locatie goedkoper is (wat soms wel zo is), is het soms verstandiger om de auto al vanuit Nederland te boeken. De taal in het land kan soms een barrière zijn bij het maken van goede afspraken. Bij het boeken vanuit Nederland kun je op de site rustig alles lezen en weet je precies wat de voorwaarden zijn.
 • Ga voor de all-inclusive formule: partijen zoals Sunnycars.nl bieden een all-inclusive formule aan. Dit zijn standaard all-in prijzen waardoor je geen onverwachtse extra kosten hebt. Onder deze formule valt o.a.: ongelimiteerde kilometers, diefstalverzekering, terugbetaling eigen risico, glas-banden-bodem-dakschadedekking en geen wijzigingskosten. Lees hier meer over de all-inclusive formule van Sunny Cars

Huurauto boeken

Deze autoverhuurbedrijven scoren op dit moment heel goed op Trustpilot.

DiscoverCars.com

DiscoverCars.com scoort op dit moment 4.6 sterren van de ruim 135.000 reviews. Met hun unieke vergelijkingsmethode kun je de ideale auto voor de beste prijs vinden op 8000 locaties in 137 landen.

Sunny Cars

Sunny Cars scoort op dit moment 4.6 sterren van de ruim 17.000 beoordelingen. En staat bekend om de beste kwaliteit tegen een scherpe all-in prijs. Autohuur mét volledige dekking en zónder zorgen.

EasyTerra

EasyTerra scoort op dit moment 4 sterren van de ruim 5000 beoordelingen. Zij werken met de laagste prijsgarantie en geven je een betere aanbieding als je een voordeliger optie vindt.

Meer reisorganisaties

Ben je naast een huurauto ook nog op zoek naar accommodaties, tours of leuke activiteiten. Wij hebben speciaal voor jou de best scorende reisorganisaties op een rijtje gezet. Bekijk de lijst met beste reisorganisaties nu

Op deze pagina maken wij gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer. Het boeken van een huurauto via bovenstaande organisaties verloopt via de website van de desbetreffende organisatie. Wij sturen je alleen door naar hun website en zijn niet verantwoordelijk voor de boeking en verdere communicatie met de betreffende organisatie.