Auto huren? Dit zijn de meest betrouwbare autoverhuurders!

Meest betrouwbare autoverhuurders
Reisblog Liefde voor Reizen

Met een huurauto maak je je reis nog specialer. Je bent een stuk flexibeler en ziet veel meer van een omgeving. Een auto huren in het buitenland is niet goedkoop, maar als je goed zoekt en vergelijkt kun je een zo voordelig mogelijke huurauto krijgen. Er zijn tegenwoordig veel autoverhuurders, het aanbod is daarom groot. Maar naast de prijs is een goede service natuurlijk ook heel belangrijk. Op deze pagina hebben wij de best scorende autohuur bedrijven op een rijtje gezet. Deze verhuurmaatschappijen scoren 4 sterren of meer op Trustpilot.

Betrouwbare autoverhuurders

Onderstaande partijen scoren op dit moment goed op Trustpilot

Sunny Cars

Sunny Cars scoort op dit moment 4.5 sterren van de ruim 17.000 beoordelingen.

DiscoverCars.com

Sunny Cars scoort op dit moment 4.6 sterren van de ruim 135.000 reviews.

Easy Terra

Easy Terra scoort op dit moment 4 sterren van de ruim 5000 beoordelingen.

Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

Bij het boeken van een huurauto in het buitenland is het belangrijk dat je op de volgende zaken let: 

Vergelijk de prijzen en voorwaarden goed van de verschillende verhuurbedrijven om uiteindelijk de beste deal te kunnen vinden. Zorg dat je de juiste auto kiest die goed past bij je behoeften en het type wegen waarop je uiteindelijk gaat rijden. Let ook op de extra kosten die er nog bij kunnen komen zoals brandstof, verzekeringen en eventuele toeslagen. Boek de huurauto ruim van te voren en als je echt wilt besparen is het slim om buiten het hoogseizoen te reizen. Hiermee kun je flink op je kosten besparen bij het boeken van een huurauto in het buitenland. Ook moet je rekening houden met extra kosten wanneer je one way kiest en de auto niet op dezelfde locatie terugbrengt als waar je de auto hebt opgepikt. Het kan dus lonen als je een rondreis uitstippelt waarbij je weer bij je beginpunt uitkomt, dit is vrijwel altijd voordeliger dan de auto op een andere locatie inleveren. Het kan ook geen kwaad om van tevoren de reviews te lezen van de betreffende verhuurmaatschappij.

Wat kost een huurauto?

De prijzen van huurauto’s zijn tegenwoordig hoog. Toch maakt het wel echt uit welke reisbestemming je kiest. Ook kan er zelfs verschil zitten tussen verschillende plekken in één land. Het kan dus zeker lonen om je geplande route ook eens om te gooien en je reisroute omgekeerd te doen. Het heeft vaak te maken met het aanbod aan auto’s. Kies je voor een zeer populaire reisbestemming dan zullen de prijzen van huurauto’s ook een stuk hoger zijn. 

Bij het huren van een auto in het buitenland kan de prijs ook verschillen in de periode dat je een auto huurt. Weekenden zijn vaak duurder dan als je een huurauto voor doordeweekse dagen boekt. En wat altijd belangrijk is: boek zo vroeg mogelijk! 

Waar moet je op letten voordat je de weg op gaat?

Voordat je daadwerkelijk de weg op gaat en je avontuur kan beginnen is het slim om je eerst even voor te bereiden. Lees je alvast in over het land en de verkeersregels die gelden in het land waar je gaat reizen. Controleer of je de juiste rijbewijzen bij je hebt en de juiste verzekeringen hebt afgesloten. 

Bij de sleuteloverdracht is het verstandig om eerst de auto even grondig te inspecteren op eventuele schade vóór vertrek. Zorg dat de krasjes en deuken op papier staan, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Autoverhuurbedrijven hebben altijd een formulier, waarop ze eventuele krasjes en deuken kunnen noteren zodat beiden partijen op de hoogte zijn, en je achteraf bij discussie altijd erbij kunt pakken.

Waarom een huurauto online boeken?

Er zijn veel voordelen aan het online boeken van een huurauto: 

  • Online boeken geeft je de mogelijkheid om op je gemak verschillende maatschappijen en auto’s te kunnen vergelijken. Zo weet je zeker dat je achteraf niet de hoofdprijs hebt betaald. 
  • Door online te boeken hoef je niet last minute bij een lokaal autverhuur bedrijf een auto te regelen. Last minute boeken kan stress geven en vaak zijn het niet de meest betaalbare huurauto’s die overblijven. 
  • Het online boeken van een huurauto geeft je tijdwinst. Die gewonnen tijd kun je weer spenderen aan hetgeen waar je wat eigenlijk wilt: genieten op vakantie!
  • Als je een huurauto online boekt kun je soms ook mooie deals tegenkomen.

Huurauto boeken

Sunny Cars

Sunny Cars scoort op dit moment 4.5 sterren van de ruim 17.000 reviews.

DiscoverCars.com

Sunny Cars scoort op dit moment 4.6 sterren van de ruim 135.000 reviews.

Easy Terra

Easy Terra scoort op dit moment 4 sterren van de ruim 5000 beoordelingen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy