Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Camper huren? De meest betrouwbare camperreis organisaties

Een camper huren in het buitenland of een georganiseerde camperreis maken? Met een camper ben je lekker flexibel. Je bepaalt namelijk zelf de route, tijd en stops die je maakt. Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om een camper te huren, verschillende reisorganisaties bieden namelijk camperhuur en camperreizen aan. Wij hebben speciaal voor jou de meest betrouwbare camperhuur organisaties op een rijtje gezet. Deze specialisten in camperhuur scoren goed via review websites. 

Betrouwbare reisorganisaties in camperhuur

Onderstaande organisaties scoren op dit moment goed in camperhuur en camperreizen

Travelhome

Travelhome is al jaren gespecialiseerd in camper verhuur en camperreizen en scoort 4,2 sterren op Trustpilot. 

De Jong Intra

De experts van De Jong Intra helpen je graag bij het samenstellen van je camperreis en scoort 4,5 sterren op Trustpilot.

WorldWide Campers

Bij WorldWide Campers vind je eenvoudig en snel de ideale camper en scoort 4,3 sterren op Trustpilot.

Waar moet je op letten bij het huren van een camper?

Kies voor jezelf een budget: Stel een budget op voor het huren van de camper en bekijk verschillende opties binnen dat budget. Houd rekening met de huurprijs, borgstellingen, verzekeringen, brandstofkosten en eventuele extra’s zoals kilometerkosten of schoonmaakkosten.

Kies het juiste formaat: Campers zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, van kleine buscampers tot grote integrale campers. Overweeg hoeveel ruimte je nodig hebt voor slaapplaatsen, opslag, keukenfaciliteiten en leefruimte. Houd ook rekening met het gemak van manoeuvreren en parkeren, vooral als je van plan bent om door stedelijke gebieden te reizen. Houd ook rekening met het aantal slaapplekken. Als je bijvoorbeeld met een groep gaat reizen in een camper is het fijn om genoeg ruimte te hebben.

Bekijk de indeling en voorzieningen: Denk goed na over de indeling van de camper en bepaal of deze past bij je behoeften. Let op de aanwezigheid van slaapplaatsen, een keuken, een badkamer, zithoeken en opslagruimte. Overweeg ook extra voorzieningen zoals airconditioning, verwarming, een tv, een dvd-speler, een zonnescherm en een luifel, afhankelijk van je comforteisen.

Voordat je de weg op gaat: lees je altijd in over de verkeersregels die gelden in het land waar je gaat rijden en kamperen. Wat je bijvoorbeeld gewend ben in Nederland hoeft niet te gelden in het vakantieland. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Waarom een camperreis boeken?

Naast het huren van een camper kun je er ook voor kiezen om een complete camperreis te boeken. Bij het boeken van een camperreis is vaak de reisplanning al bepaald, maar er zijn ook veel reisorganisaties waarbij je op basis van een maatwerk reis nog van alles kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal reisdagen bepalen en met een reisorganisatie de route en bezienswaardigheden bespreken. Wil je zoveel mogelijk vrijheid, dan kun je het beste een losse camper huren en zelf de reis verder uitstippelen. Maar vind je het fijn om hierbij geholpen te worden dan kan het boeken van een camperreis iets voor jou zijn. 

Betrouwbare reisorganisaties voor een camperreis

Onderstaande organisaties scoren op dit moment goed in camperreizen

Travelhome

Travelhome is al jaren gespecialiseerd in camper verhuur en camperreizen en scoort 4,2 sterren op Trustpilot. 

De Jong Intra

De experts van De Jong Intra helpen je graag bij het samenstellen van je camperreis en scoort 4,5 sterren op Trustpilot.

WorldWide Campers

Bij WorldWide Campers vind je eenvoudig en snel de ideale camper en scoort 4,3 sterren op Trustpilot.

Wat zijn de camperreis bestemmingen voor 2024?

Noorwegen: een van de mooiste bestemmingen om te ontdekken met de camper is Noorwegen. Geniet van adembenemende landschappen, prachtige watervallen en slaap op de meest bijzondere plekken ter wereld. Een camperreis door Noorwegen is iets wat je gedaan moet hebben in 2024.

Canada: ook Canada is een schitterende bestemming om te ontdekken met de camper. De weidse landschappen, prachtige flora & fauna, vriendelijke locals en mooie kampeerplaatsen maken Canada zo’n heerlijke camperbestemming. Canada is een groot land en kent veel bijzondere plekken die je met de camper kunt bezoeken. Staat een camperreis door Canada op jouw lijstje? 

Portugal: ook het Europese Portugal kunnen wij tippen als camperreis bestemming. Dit prachtige land in het zuiden van Europa, kent naast een fantastisch klimaat, ook een van de mooiste kustlijnen van Europa. Rij met je camper door dit mooie land en bewonder pittoreske dorpjes, historische kerkjes, ruige kustlijnen en maak kennis met de Portugese tradities. Portugal is het ideale land om met de camper te ontdekken.

Australië: Dit prachtige land in Oceanië is de ideale bestemming om per camper te ontdekken. De adembenemende weidse landschappen, idyllische strandjes en al het wildlife wat je er kunt spotten maken een camperreis door Australië zo veelzijdig. Welke route je ook gaat kiezen, Australië gaat je gegarandeerd verrassen.

Wat kost een camperreis?

De kosten van een camperreis verschillen per reis. Zo speelt de bestemming een grote rol. Ga je dichtbij huis reizen, bijvoorbeeld in Europa, dan betaal je natuurlijk een stuk minder dan dat je een camperreis door Nieuw-Zeeland gaat maken. Ook wordt de prijs bepaald door het aantal reisdagen en of je de camper weer inlevert op dezelfde plek als waar je hem opgehaald hebt. Ook de grootte van de camper en het aantal voorzieningen spelen een grote rol.

Waar je ook een camper gaat huren of een camperreis gaat maken, wij wensen je alvast een hele mooie reis toe.