Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rondreis Egypte, het land van de piramides, tempels en woestijnen

Reisblog over Egypte

Rondreis Egypte, het land van de piramides, tempels en woestijnen

Reisblog over Egypte

Inhoudsopgave

Reis mee naar Egypte in Afrika. Deze reis heb ik een tijd terug gedaan, maar het was ook een superreis om nooit te vergeten. Ik zal hier mijn reis zoveel mogelijk proberen te omschrijven.

Vertrek: Amsterdam – Hurghada

Het vertrek was vanuit Amsterdam Schiphol naar de plaats Hurghada, een badplaats in Egypte. Onderweg hadden we prachtige uitzichten vanuit het vliegtuig en konden we de droge vlaktes van bovenaf zien liggen. Voordat de landing werd ingezet zagen we de vele resorts voor de vele toeristen die toch elke keer weer graag naar deze plaats gaan.Uitzicht vliegtuig

Uitzicht vanuit het vliegtuig

Resorts Hurghada Resorts van Bovenaf – vanuit het vliegtuig

Hotel –  Sunrise Holiday Resort

We verbleven in Hurghada in het Sunrise Holiday Resort, voor mij een absolute luxe, ik was nog nooit in een resort geweest en ik was dan ook zeer verbaasd door het vele eten dat je gewoon ‘gratis’ kon pakken! Ik keek mijn ogen uit. Ook is er bij dit hotel een zwembad en ligt het aan de Rode Zee, wat dat betreft is het een prachtlocatie. Meer informatie over dit hotel?

Sunrise Holiday ResortHet resort

Allergische reactie

En jawel, de dag voordat we zouden gaan crossen op quads in de woestijn kreeg ik een allergische reactie die ik nog nooit had gehad… mijn ogen deden pijn en ik kon ze niet meer openhouden! Ik werd gedwongen om mijn ogen gesloten te houden en in een donkere ruimte te gaan liggen. Na een aantal uur besloten om naar een ziekenhuis te gaan, dit kon gelukkig vanuit het hotel geregeld worden. Naar een ziekenhuis in Egypte is toch ook wel weer een spectakel. We komen aan bij een klein ziekenhuisje met een wachthalletje, gelukkig kon ik vrijwel direct terecht bij een specialist en moest ik allerlei letters opnoemen dit ik zag, hij keek nog even in mijn ogen en klaar… Een zalfje zou het moeten verhelpen. Ik was opgelucht en blij, wel moest ik direct afrekenen. En wat het nu was? Waarschijnlijk de combinatie van zonnebrand en het mega zoute water van de Rode Zee.

Woestijn safari

Vanuit het hotel was het tijd voor een woestijnsafari, gelukkig kon ik alles weer zien en meemaken dus ik had er erg veel zin in! We werden opgehaald met de jeeps en kregen onze outfit, het verkleden is al leuk! Eenmaal gekleed en wel en lappen voor onze benen is het tijd om de woestijn in te gaan op heuse quads! Wat een heerlijk gevoel om over die grote zandvlakte te rijden! Gelukkig werden we wel door een gids geleid anders zou je er volgens mij in no time verdwalen.

Het rondje op de quads is afgelopen, erg jammer, maar ook daarna mogen we iets avontuurlijk doen, boven op het dak zitten van de jeep en dan rondgereden worden, het klinkt misschien wat suf, maar het is stiekem erg leuk!

We rijden verder en komen op een punt met een mooi uitzicht, tijd voor een foto dus.

In de woestijn Uitzicht woestijn

Outfit voor in de woestijn Outfit voor het Quadrijden

In de woestijn In de woestijn

Kameelrijden en op bezoek bij de bedoeïen

Kameel rijden, dat hoort er echt bij. We krijgen een kameel aangewezen, ik ga erop zitten en het opstaan van de kameel is even spannend, het is net alsof je naar voren valt, maar gelukkig weet de kameel dit netjes te corrigeren en zit ik rechtop de kameel.  We mogen op een kameel zitten en worden een klein rondje geleid, helaas hebben de mensen die de kameel aan het touwtje ‘uitlaten’ het te druk met elkaar waardoor de kamelen zo dicht bij elkaar komen dat de benen klem komen te zitten. Oprecht zeg ik een klein rondje, ik kon het begin en eindpunt de gehele tijd zien. Eenmaal weer op de grond wordt er naar je ‘getjssust’ om geld, wanneer je ze geld geeft gaan ze leuk met je op de foto, wanneer je dit niet doet kan je de foto wel vergeten! Gelukkig heb ik de foto mogen nemen, ze hadden dan ook een behoorlijk fooitje gehad.

Kameel rijden

Kameel rijden

Kameel rijden Het kleine rondje

Op de foto met de bedoeine  Een foto na een dikke fooi gegeven te hebben

Zonsondergang in de woestijn

Ja, ik moet zeggen, dat is toch wel een mooi gezicht, de zon zien ondergaan in de woestijn. Verder geen woorden die dat gevoel kunnen omschrijven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zonsondergang

Zonsondergang

Zonsondergang

Abu Simbel

Vanuit het resort doen we een trip met de ‘bewaakte’ bus richting Aswan, onderweg kom je veel armoede en het echte leven van de Egyptenaren tegen. Bijzonder om dat tijdens deze rit te kunnen zien. Op het programma staat de Abu Simbel Tempel, een historische tempel. Deze tempel werd uit een berg gehakt door Ramses II in de 13e eeuw voor Christus. Dit was om de buren onder de indruk te brengen en om zichzelf en Nefertari, zijn koningin, te eren. De tempel is een prachtig en immens groot om te zien.

Onderweg Onderweg

Abu Simbel Abu Simbel

Aswan

Aswan is een plaats in Egypte die zoals waarschijnlijk vele plaatsen vol staat met marktjes, die tot leven komen in de avond. Hier is het afdingen de normaalste zaak van de wereld en wanneer je zelf denkt dat je het goed hebt gedaan, weet je zeker dat zij een enorm goede winstavond hebben. De sfeer is fijn, maar als vrouw alleen over straat is niet een veilig idee, gelukkig zijn we met een groep en kunnen we met zijn allen op pad. Naast de kraampjes zijn ook veel kinderen die spullen proberen te verkopen en kunnen ze erg opdringerig zijn.

Aswan – Luxor

Vanuit Aswan gaan we zeilen naar Luxor op heuse felucca boten over de Nijl heen. De Nijl leent zich helaas niet om te zwemmen, door de enorme vervuiling, maar het eroverheen varen is al een rustgevend idee. Diegene die de boot sturen vinden toeristen wel erg leuk en ze proberen zelfs indruk te maken, zo maakt er een Egyptenaar een foto van mij en noemt mij: ‘Maroesj’ omdat ‘Marloes’ een te lastige naam is, gelukkig bleef het daarbij! Ook kreeg ik de kans om zelf de felucca te besturen, dat was erg leuk en klinkt ook wel stoer vind je niet? Ohja, ik heb stiekem toch het nijlwater aangeraakt (lekker puh).

 Langs de Nijl Langs de Nijl

Zeilen over de NijlDe Nijl

Zelf zeilenZelf de boot besturen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toch het Nijlwater in geweest

Slapen op de Nijl

Ook hebben we geslapen op de zeilboten, het ligt lekker en het is bijzonder om onder de mooie heldere sterrenhemel te liggen. Wel bleven er ’s nachts mensen op om de boten te bewaken, het kwam wel eens voor dat er gejat werd in de nacht… Toch voelde ik mij compleet veilig en heb ik heerlijk geslapen, behalve de keren dat ik wakker werd van het oproepen voor het gebed en er een motorbootje langs kwam varen…

Overnachting
Overnachting

De tweede nacht dat we op de boot hebben geslapen meerden we aan bij een ‘boeren’dorpje. Erg mooi om daar even te kijken. ’s Avonds werden we getrakteerd door de mensen op muziek.

BoerendorpjeAan land

Feest in avond

Het feest in de avond

Felucca in de nacht

De boten waarop we geslapen hebben

Tempels

Er zijn natuurlijk veel tempels in Egypte, de Tempel van Philae in edfu staat niet als hoogte op mijn lijstje, het was mooi om gezien te hebben.

Tempel van Philae

Tempel van Philae

We zijn ook bij de Karnak tempel geweest in Luxor, een foutje die we hebben gemaakt is om overdag te gaan in de enorme hitte! Dat was geen goed idee, maar we hebben het wel overleefd (zoekend naar water). We hebben de taxi vanuit ons hotel genomen, het is belangrijk om vooraf een prijsafspraak met de taxichauffeur te maken, zodat ze je niet achteraf in de ‘maling’ kunnen nemen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Valley of the Kings (De Vallei der Koningen)

De Vallei der Koningen ligt bij de historische stad Thebe en is een collectieve begraafplaats van de farao’s uit het nieuwe rijk. Hier mag je absoluut geen foto’s maken en wanneer je een camera in je handen hebt kan deze zomaar afgepakt worden en moet je een boete betalen, houd je camera maar weg dus! Helaas hebben we hier dan ook niet veel foto’s kunnen nemen.

The Valley of the Kings

The Valley of the Kings

Hatsjepsoet Tempel

Dit vond ik de mooiste tempel als ik eerlijk mag zijn, van een afstand zie je hem liggen en hij ligt er mooi gaaf en stralend bij.

Hatsjepsjoet

Cairo

Cairo hebben we met een bustocht gedaan als excursie vanuit Luxor, een rit van 6 uur heen en 6 uur terug. We hadden een buschauffeur met haast, dus we vlogen de bochten door. Eenmaal aangekomen in Cairo valt direct op dat het een vieze stad is, er ligt een hoop vuil en er is een hoop smog. Hier zijn we naar het Egyptisch Museum gegaan, hier kan je allerlei voorwerpen van de egyptische geschiedenis zien. Hier was ook het masker van Toetanchamon te zien (tegenwoordig zijn deze niet meer op deze locatie te bezichtigen, maar wel elders in Cairo).

Egyptisch Museum

Egyptische Museum

Cairo

Cairo

Cairo

Cairo

Cairo

Terras in Cairo

Piramides van Gizeh

En dan, jawel, de piramides die je vanaf de weg kunt zien liggen. Dit is natuurlijk waar je de toeristische foto’s maakt. Pas hier wel op voor mensen die graag foto’s maken voor geld. Ik liep nietsvermoedend rond en ineens, zelfs nadat ik aangeef het niet te willen, word mijn fotocamera gepakt en maken ze foto’s van mij en zetten ze een doek op mijn hoofd, al doe ik die een aantal keer af en geef ik ze terug. Uiteraard lopen ze vervolgens achter je aan om geld te vangen. Even opletten dus.

Piramides van Gizeh
Piramides van Gizeh

Weer terug in hotel van hurghada

We komen weer aan bij het hotel van Hurghada, een hoop gezien en een hoop beleefd. Nu rest ons natuurlijk nog om te gaan snorkelen in de Rode Zee, dit is echt aan te raden en waanzinnig mooi. Mooie blauwe zee, prachtige koralen en prachtige vissen! Ik ben erg verrast hierdoor.

Rode Zee

Snorkelen in de Rode Zee

Tijd om naar huis te gaan

Helaas moeten we weer terug naar huis! Maar niet zonder een typisch Egyptisch souvernir natuurlijk (de Sisha!).

Ook het mooie Egypte bezoeken?

Bekijk hier dan eens het aanbod aan reizen naar Egypte van de ANWB

Plan je reis door Egypte
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Egypte