5 dingen om te doen op Aruba

Gepubliceerd: 03 jul 2018 | Foto: Arikok Nationaal Park

Ben je toe aan prachtig witte stranden en een felblauwe? Dan valt Aruba waarschijnlijk onder een van jouw droomreizen! Aruba staat bekend om de parelwitte stranden, de heerlijk blauwe zee en natuurlijk de zon die bijna het hele jaar door schijnt… Behalve deze heerlijke ingrediënten voor een topvakantie, biedt Aruba ook nog mooie plekken en bezienswaardigheden. Niet voor niets dat dit eiland valt onder de meest populaire verre reizen.

Wat te doen?

Renaissance Island

Renaissance Island is een klein eilandje dat bestaat uit twee prachtig witte stranden. De bekende foto’s van roze flamingo’s op het strand worden op dit eilandje genomen! Namelijk het westelijke strand van dit eilandje is het welbekende Flamingo Beach. Let wel op dat Flamingo Beach alleen toegankelijk is voor volwassenen, ter bescherming van de flamingo’s. Het andere strand is echter wel toegankelijk voor kinderen. Om op Renaissance Island te komen zul je een ticket moeten kopen om bij het Renaissance hotel op de boot te stappen. Niet goedkoop, maar zeker de moeite waard!

Flamingo Beach

Flamingo Beach

Arikok Nationaal Park

Tijdens een bezoek aan Arikok Nationaal Park komen jullie verschillende bezienswaardigheden tegen zoals de Fontein Grot, de Natural Pool en erg veel spuitgaten waaruit het water uit de oceaan omhoog gespoten wordt. Ook kunnen jullie erg bijzondere dieren tegenkomen in Arikok Nationaal Park. Spot bijvoorbeeld de Arubaanse holenuil, ratelslangen en de bladvindergekko.

Arikok Nationaal Park

Arikok Nationaal Park

Oranjestad

Tijdens je vakantie op Aruba, mag een bezoekje aan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. In deze kleurrijke stad kun je erg goed winkelen en bovendien is er een groot aanbod van gezellige terrasjes en restaurants. Niet zo’n behoefte aan winkelen? Andere leuke bezienswaardigheden in Oranjestad zijn het Wilhelmina park, Fort Zoutman en veel mooie koloniale panden.

Oranjestad

Oranjestad

California Lighthouse

In het westen van het eiland staat de vuurtoren California Lighthouse van 30 meter hoog. Deze is vernoemd naar het schip de SS California dat in 1910 voor deze kust gezonken is. Naar aanleiding van deze ramp werd besloten om de vuurtoren te bouwen zodat de boten de kust van een afstand al zien liggen. Het is ook mogelijk om de vuurtoren in te gaan en te genieten van een prachtig uitzicht over Aruba. Tip: combineer een bezoekje aan de California Lighthouse met een wandeling door de hagelwitte zandduinen.

California Lighthouse

California Lighthouse

Butterfly Farm

Gek op hotspots? Bezoek dan zeker deze vijf bezienswaardigheden tijdens je trip naar Aruba. Onder Nederlanders is januari een erg populaire maand om een reis te boeken naar dit prachtige eiland. Even ontsnappen aan de Hollandse kou en het klimaat in Aruba is in januari heerlijk! Opzoek naar goede aanbiedingen naar dit heerlijke eiland? Op VakantieDealz vind je vaak erg goede vakantiedeals naar Aruba.

Butterfly Farm

Butterfly Farm

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Aruba

6 to do’s op Happy Island Aruba

Het eiland Aruba ligt in het Nederlands Caribisch gebied. De levensstijl op het eiland wordt getypeerd door een mengelmoes van...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy