Marokkaanse pareltjes: ontdek Moulay Idriss en Volubilis

Marokkaanse pareltjes: ontdek Moulay Idriss en Volubilis

Gepubliceerd: 16 aug 2019 | Foto: Marokkaanse pareltjes: ontdek Moulay Idriss en Volubilis

In het centraal-noordelijk deel van Marokko ligt een verborgen pareltje genaamd Moulay Idriss. Dit is een pittoresk stadje met kleurrijke, smalle straatjes en een fenomenale zonsondergang. Om je bezoek compleet te maken, kun je naar de Romeinse ruïnes in Volubilis, op slechts vijf kilometer van Moulay Idriss.

Moulay Idriss

Moulay Idriss is vernoemd naar Idriss I, die dit stadje in 798 oprichtte. Zijn mausoleum is hier te vinden, dit maakt Moulay Idriss een belangrijke bedevaartsplaats voor moslims. Je komt hier dan ook meer pelgrims dan toeristen tegen.

Zomaar een straatje in Moulay Idriss
Zomaar een straatje in Moulay Idriss

Dit mooie dorpje is op twee heuveltoppen gebouwd en heeft hierdoor vele smalle straatjes met trappen. De meeste goederen worden daarom nog met ezels vervoerd. Schrik dus zeker niet op als je ineens een ezel luid hoort balken.

Een ezel in de straten van Moulay Idriss
Een ezel in de straten van Moulay Idriss

Zonsondergang

In de avond werden we door een lokale gids door Moulay Idriss geleid. Een echte aanrader om met een gids door dit kleurrijke stadje te lopen, want je raakt snel de weg kwijt in de vele smalle straatjes. Via het Mausoleum van Idriss I en om wat ezels heen, liepen we naar een mooi uitzichtpunt om de zonsondergang te zien.

Zonsondergang met uitzicht op een deel van Moulay Idriss
Zonsondergang met uitzicht op een deel van Moulay Idriss

Onderweg kwamen we nog langs een lokale bakkerij, waar het brood op olijfhout gebakken wordt.

Vers brood in de lokale bakkerij
Vers brood in de lokale bakkerij

De gastvrije bakker liet ons vol trots zijn bakkerij zien en we kregen allemaal een heerlijk stuk van het warme, zachte brood. Na wat klimmetjes en mooie uitzichten, waren we ruim op tijd bij het uitzichtpunt om de zon achter de horizon te zien verdwijnen.

Uitzicht vanaf het dakterres van La Colombe Blanche
Uitzicht vanaf het dakterres van La Colombe Blanche

Gasthuis

In Moulay Idriss zijn er genoeg plekken waar je kunt overnachten. Wij sliepen in een erg mooi gasthuis genaamd La Colombe Blanche. Dit gasthuis, met een fantastisch uitzicht en enkele leuke huisschildpadden, ligt midden in de kleurige straten van Moulay Idriss.

We werden natuurlijk verwelkomd met een heerlijke kopje Marokkaanse muntthee en kregen zelfs gedemonstreerd hoe deze thee bereid wordt. Naast de heerlijke thee en het prachtige uitzicht kun je hier ook een traditionele Marokkaanse maaltijd eten. Na zonsondergang genoten we van een verrukkelijk diner voor slechts 90 dirham (ongeveer €9).

Vooraf kregen we brood met Marokkaanse salade en harirra. Het hoofdgerecht bestond uit couscous met groenten en kip én een tagine van gehaktballetjes en ei. Als toetje kregen we heerlijk zoetsappige water- en honingmeloen. Meer dan voldaan keken we op het dakterras nog even naar de sterren voordat we gingen slapen. In de ochtend wordt er een traditioneel Marokkaans ontbijt geserveerd met onder andere msemmen, een soort kruising tussen brood en pannenkoek.

Volubilis

Vanuit Moulay Idriss rijd je in zo’n tien minuutjes naar de Romeinse ruïnes van Volubilis. Voor 65 dirham (ongeveer €6,50) kan je de eeuwenoude ruïnes bezichtigen en heb je toegang tot het museum. Bewonder de vele mozaïeken, die erg goed bewaard zijn gebleven.

Volubilis - Marokko
Volubilis, Marokko

Geniet van het uitzicht vanaf de meest zuidelijk gelegen tempel van het Romeinse Rijk. En loop eens over de Decumanus Maximus, de oude hoofdweg.

Ook rondreizen door Marokko?

Droom jij ook over een rondreis door Marokko? Bekijk hier de mogelijkheden en ervaar het ook zelf.

Met liefde geschreven door:

Hi! Ik ben Johanna en schrijf met veel plezier maandelijks een gastblog. Ik ben opgegroeid in het prachtige West-Zeeuws Vlaanderen en momenteel studeer ik in Utrecht. Aangezien ik last heb van een ontembare reislust, ben ik vaak bezig met (dromen over) reizen. Zo organiseer ik bijvoorbeeld de buitenlandse reis voor mijn studievereniging, help ik vrienden bij het plannen van hun vakanties en heb ik zelf ook nog meer dan genoeg reisplannen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy