Mooiste plekken van Java en Bali

Rondreis Indonesië: de mooiste plekken op Java en Bali

Gepubliceerd: 13 jul 2023 | Foto: Mooiste plekken van Java en Bali

Als er een land is waar je vol verbazing kunt rondreizen dan is het wel Indonesië. Tijdens een rondreis door Java en Bali staan cultuur, natuur en culinaire hoogstandjes centraal. Op het eiland Java vind je ’s werelds mooiste bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende Borobudur en de Prambanan. Maar ook op het paradijselijke Bali kom je ogen te kort. Hier kun je genieten van de mooiste rijstvelden, watervallen, stranden en tempels. Ontdek nu de mooiste plekken op Java en Bali.

De mooiste plekken op Java

Van prachtige tempels tot reusachtige vulkanen, Java heeft het allemaal. Dit zijn de mooiste plekken op Java:

Borobudur

Een van de mooiste plekken van Java vond ik zelf de Borobudur, een boeddhistisch tempelcomplex bestaande uit 9 verschillende platforms waarop je 500 boeddhabeelden ziet staan. Het is het grootste Boeddhistische monument van de wereld en écht een bezoek waard. Wanneer je hier rondloopt voel je je even heel klein en voel je direct dat je op een hele bijzondere plek op de wereld bent. Helemaal tijdens zonsondergang, wanneer de zon prachtig op de beelden en platen schijnt. De Borobudur is misschien wel de meest betoverende plek van Indonesië.

Borobudur

Prambanan

Nog een bijzondere plek op Java is Prambanan. De Prambanan-tempels vind je in de buurt van Yogyakarta en is de grootste hindoetempel van Indonesië. Dit bijzondere tempelcomplex werd gebouwd rond 850 na Christus door Rakai Pikatan, de koning van de tweede dynastie van Mataram. Veel tempels raakten helaas beschadigd door een zware aardbeving in 2006. Van de 244 tempels (waarvan Lara Jonggrang de belangrijkste is) zijn er tot nu toe slechts 3 gerestaureerd, maar ondanks dat is het wel echt de moeite waard om te bezoeken.

Prambanan - mooiste plekken op Java

De Bromo vulkaan

Een van de hoogtepunten van mijn reis door Java was het bezoeken van de 2329 meter hoge Bromo vulkaan. Deze mooie vulkaan ligt in Oost-Java en is een populaire attractie. Zelf gingen wij hier vroeg in de ochtend naartoe om de zonsopkomst met elkaar te bewonderen. Met jeeps reden wij naar de Bromo Vulkaan waar we tegen de lage temperaturen ook een dikke jas kregen. Een adembenemend moment om hier de zon op te zien komen, een geweldige ervaring was het.

Treinreis van Bandung – Yogyakarta

Nog een absoluut hoogtepunt op Java is de treinreis van Bandung naar Yogyakarta. Tijdens een prachtige treinrit rij je door de meest adembenemende landschappen van Java. Tijdens de stops ontmoet je locals op het perron en heb je het gevoel het echte Indonesische te leren kennen. Een rit waarbij je fotocamera niet mag ontbreken.

Treinreis Jogjakarta naar Bandung - mooiste plekken op Java

De mooiste plekken op Bali

Van prachtige rijstvelden tot idyllische watervallen, Bali heeft het allemaal. Dit zijn de mooiste plekken om te ontdekken tijdens een rondreis Bali.

Tegalalang rijstvelden

Tijdens je rondreis op Bali mag een bezoek aan de Tegalalang rijstterrassen niet ontbreken. Deze prachtige groene oase ligt in het noorden van Ubud en is de ideale plek om heerlijk in rond te dwalen. Het hoogteverschil zorgt ervoor dat je een mooi uitzicht hebt over de velden en waardoor je indrukwekkende foto’s kunt maken.

Reisvideo over Bali Indonesië

Ubud

Ook Ubud zelf is een bijzondere plek om te bezoeken tijdens je reis door Bali. Ubud staat naast de terrasvormige rijstvelden ook bekend om de cultuur en de levensstijl. Handwerk speelt bijvoorbeeld in Ubud een grote rol. Ubud is misschien wel het meest authentieke deel van Bali en is een fijne plek om te verblijven.

Vulkaan Agung

De Agung Vulkaan is de hoogste berg op het eiland en is de meest actieve vulkaan op Bali en ligt in Oostelijk Bali. De berg vormt een belangrijk spiritueel centrum voor de locals op Bali. De lokale bevolking gelooft namelijk dat er op de berg geesten van hun voorouders ronddwalen. Let op: beklim nooit op eigen initiatief de vulkaan, actieve vulkanen kunnen namelijk zeer gevaarlijk zijn.

Vulkaan Agung

Sekumpul Waterfall

De Sekumpul Waterfall is een van de mooiste watervallen op Bali. Je kunt de waterval vanaf boven bewonderen maar het is nog gaver om dichterbij te komen. Via een mooie wandelroute kun je zelfs helemaal onder de Sekumpul Waterfall komen. Heerlijk verfrissend tijdens die tropische temperaturen.

Sekumpul Waterfall - mooiste plekken op Bali

Zoals je ziet heeft Indonesië ontzettend veel moois te bieden. Staat een rondreis Indonesië op jouw lijstje?

Dit leuke artikel over Indonesië is een samenwerking met Van Verre Reizen. Van Verre Reizen biedt individuele rondreizen op maat aan. De reisspecialisten helpen je graag met uitstippelen van jouw ultieme reis naar Bali en/of Java.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy