Apen in het Makasutu National Park

5 reden waarom je Gambia zeker moet overwegen als winterzon-bestemming!

Gepubliceerd: 16 jul 2018 | Foto: Apen in het Makasutu National Park

Ben jij op zoek naar een heerlijke zonvakantie in de wintermaanden? Overweeg dan zeker eens een reisje naar Gambia! Waarom? Dat vertel ik je graag!

1. Het heerlijke weer

Tja, dit is toch wel een fijne bijkomstigheid als je op zoek bent naar een zonnige bestemming. In Gambia is het bijna altijd mooi weer. De beste reisperiode is in het droge seizoen, tussen december en maart. Het is dan iedere dag tussen de 25 en 30 graden. Het is hier heerlijk vertoeven met het fijne briesje vanaf zee.

Brufut strand

Brufut strand

2. Het is helemaal niet zo ver weg

Het is een stukje verder vliegen dan bijvoorbeeld de Canarische Eilanden, maar het is daarentegen ook weer een stuk dichterbij dan de Carribean. Vanaf Amsterdam vlieg je in 6 á 7 uur naar de luchthaven van de hoofdstad Banjul. En wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat het tijdsverschil met Nederland maar 1 uur in de winter en 2 uur in de zomer bedraagt. #geenjetlag

3. De prachtige natuurgebieden

Voor wie naast het relaxen op het strand ook nog iets wil ondernemen, is Gambia ook een geweldige bestemming. Eén van de mooie natuurgebieden is het Makasutu National Park. Dit park omvat zo’n 1.000 hectare aan mangrovegebied, wetlands, struiksavanne en palmbossen. Een heerlijke plek om doorheen te varen en te wandelen!

Apen in het Makasutu National Park

Apen in het Makasutu National Park

Je kunt hier ook nog een bezoek brengen aan de medicijnman diep in het bos om je hand te laten lezen. Dan weet je direct of je toekomst er rooskleurig uit ziet! 🙂 Ben je op zoek naar meer avontuur? Trek dan het binnenland in richting Georgetown. Wie weet spot je hier wel een nijlpaard! Je kunt hier ook overnachten in een traditioneel dorp.

Makasutu National Park, Gambia

Makasutu National Park, Gambia

4. Maak kennis met het dagelijkse leven

Naast de mooie natuur, kun je ook op cultureel gebied je ogen uitkijken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de dagelijkse markt in Serrekunda, een school of de vissersmarkt in Tanji. Ook kun je in Yundum een bezoek brengen aan de veemarkt, waar de lokale bevolking terecht kan voor een geit of een koe. De chaos, al die dieren en het onderhandelen is echt bijzonder om te zien!

Dorpje in Gambia

Dorpje in Gambia

Een bezoek aan de hoofdstad Banjul mag ook niet ontbreken aan je reis. Een drukke, chaotische en stoffige stad, waar je ook duidelijk de armoede van het land terug ziet. Een van de grootste belevenissen is het oversteken van de Gambia-rivier met de ferry. Deze vaart tussen Banjul en Barra. Het is hier een grote chaos. Voor ons dan, de locals lijken daar weinig last van te hebben. Het is een hele ervaring om zoveel mensen op een boot te zien gaan, samen met bussen, auto’s koeien, kippen, matrassen, koelkasten, tv’s etc. Heel bizar, maar heel gaaf om mee te maken!

5. Je kunt op safari in het buurland Senegal

Wanneer je de rivier bent overgestoken naar Barra, kun je hier gemakkelijk doorrijden naar de grens met Senegal. Maar waarom zou je dat doen? In eerste instantie is het al een hele belevenis om de grensovergang mee te maken. De lange rij met vrachtwagens die wachten op controle en alle mensen die je iets proberen te verkopen. Wederom: chaos :-). Ten tweede kun je in Senegal, net over de grens, een safari maken in het Fathala Wildlife Reserve. Je zult hier niet de big five spotten, maar je ziet hier wel leuke dieren zoals giraffen, buffels, zebra’s en de zeldzame Derby-eland.

Fathala Wildlife Reserve (Senegal)

Fathala Wildlife Reserve (Senegal)

Van je vakantie naar Gambia kun je dus echt meer maken dan een standaard zonvakantie. Ik was zelf erg onder de indruk van de prachtige natuur en het dagelijkse leven in dit Afrikaanse land. Ik vond het vooral bijzonder om te beseffen dat de mensen in Gambia zo weinig hebben, maar wel oprecht gelukkig zijn met wat ze wel hebben. Al is dat soms niet meer dan een dak boven hun hoofd, hun familie om zich heen en waterput.

Ben jij wel eens in Gambia geweest?

Wat vond jij van deze bestemming? Laat je reactie achter!

Ook een mooie reis maken door Gambia? Bekijk het aanbod!

 

Deze leuke gastblog is geschreven door Kim Hobo. Neem ook eens een kijkje op haar eigen reisblog Ontdekjebestemming.nl

Meer leuke reistips lezen over Gambia of andere mooie bestemmingen?

Volg ons team dan op Facebook!

Meer interessante blogs over Gambia

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Meer reistips over Gambia


Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy