Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Thijmse Berg: genieten in een bosrijke omgeving

Vakantiepark De Thijmse Berg en omgeving

De Thijmse Berg: genieten in een bosrijke omgeving

Vakantiepark De Thijmse Berg en omgeving

Inhoudsopgave

Op uitnodiging van vakantiepark De Thijmse Berg verbleven reporters Marlous en Andy in de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Overnachten in het groene hart van Nederland betekent relaxen en ultiem genieten van de natuur, maar ook voor de actieve reiziger is er veel te doen en te ontdekken. Lees nu hun ervaringen en tips en ontdek hoe leuk het is om in eigen land op vakantie te gaan.

Receptie van vakantiepark De Thijmse Berg
De entree / receptie

Vakantiepark de Thijmse Berg

Het vakantiepark waar wij verbleven ligt aan de voet van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het bos, de heide en Nederlands wildlife is daarom nooit ver weg. Ook het park zelf ziet er erg bosrijk uit, waardoor je vakantiegevoel bij aankomst al meteen begint. De ligging is in ieder geval al prachtig.

Het vakantiepark is voorzien van een brasserie, een mooi buitenzwembad, een buitenspeelplaats met water speeltoestellen, een leuke speeltuin en een kids club. Kinderen hoeven zich hier absoluut niet te vervelen. Ook onze kids vermaakten zich heel goed op het park.

Heuvelrug Cottage

Wij verbleven zelf in de heuvelrug cottage (nummer 81) die geschikt is voor 4 personen. Ons vakantiehuisje lag dichtbij de receptie en aan de rand van het bos. We hadden daarom een heerlijk vakantiegevoel zo met het uitzicht op de bossen. De cottage was voorzien van een moderne keuken (met o.a. een combi magnetron en vaatwasser), een ruime woonkamer met grote hoekbank en een grote eettafel. Buiten konden we genieten van de lounge set, wat de cottage extra fijn maakt bij mooi weer. In de tuin was zelfs een speelhuisje met glijbaan, wat leuk is voor de kleintjes.

Heuvelrug Cottage

De woonkamer is ruim en van alles voorzien waaronder zelfs Netflix, om zo niet je favoriete series te hoeven missen. Kies je puur voor rust kom je zeker aan je trekken, ga heerlijk onderuit op de bank of de veranda met een boek en een verse koffie uit het Nespresso apparaat. De badkamer is mooi en ruim genoeg. De inloopdouche is heerlijk ruim en je handdoeken kunnen ondertussen worden opgewarmd aan de radiator. De slaapkamers zijn modern en voorzien van kasten en in de hoofdslaapkamer vind je zelfs een televisie. Eigenlijk alles wat je nodig hebt is er!

Wandelen en fietsen

Vakantiepark de Thijmse Berg is het ideale vertrekpunt voor een wandel- en fietstocht. Vanuit het vakantiepark kun je heerlijk wandelen en er zijn diverse fietstochten die je dwars door het groene hart leiden. Je kunt er uren genieten van de de rust en natuur. Bekijk hier mooie wandelingen in de omgeving

Grebbeberg

Wij zijn zelf naar Grebbeberg geweest en hebben hier o.a. een bezoek gebracht aan het Militair Ereveld. Grebbeberg is een indrukwekkende omgeving, zowel door de gedachte aan deze heftige periode uit de geschiedenis, maar ook door de prachtige vergezichten die je hier hebt. Bij helder zicht (zoals wij hadden) kun je zelfs naar Duitsland, het land van Maas en Waal en Brabant kijken.

Militair Ereveld

Militair Ereveld Grebbeberg is de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland, de laatste rustplaats voor meer dan 800 militairen en 1 burger die zijn gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een indrukwekkende plek om te bezoeken, wetende dat deze mensen hard gevochten hebben voor de bescherming van hun land en medeburgers.

Koningstafel op de Grebbeberg

Aan de rand van de Grebbeberg vind je de Koningstafel, een plateau dat zich boven de Rijn bevindt en waar vroeger vele feestjes werden gehouden door Frederik V van de Palts. Ook werd deze plek gebruikt om vanaf dit punt het omliggende land goed in de gaten te kunnen houden. Vandaag de dag is dit een mooie (rustige) plek om te bezoeken en te genieten van het mooie uitzicht. De Koningstafel is een rustiek plekje wat je niet mag missen bij je bezoek aan Grebbeberg.

Koningstafel op de Grebbeberg
Koningstafel op de Grebbeberg
Uitzicht vanaf Koningstafel op de Grebbeberg

Meer leuke bezienswaardigheden

In de omgeving kun je nog veel meer leuke bezienswaardigheden bezoeken. Laat je inspireren!

De Pyramide van Austerlitz

Bezoek de Pyramide van Austerlitz. Deze door mensen gemaakte heuvel van 17 meter is uniek in zijn soort. De pyramide werd gemaakt door soldaten van Napoleon die hier in 1804 met duizenden soldaten was gestationeerd.

Kasteel Amerongen

Dit prachtige kasteel vind je in de uiterwaarden van de Nederrijn in de buurt van het Utrechtse dorp Amerongen en behoort tot de top 100 van de Rijksdienst van de Monumentenzorg uit 1990.

Amerongse berg en bos

Dit prachtige stukje natuur is onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug en heeft een hoogte van bijna 70 meter hoog. Maak hier een mooie wandeling en laat je verrassen door de indrukwekkende natuur.

Ouwehands Dierenpark

Deze mooie dierentuin ligt op maar 5 minuten rijden van vakantiepark De Thijmse Berg. Breng een bezoek aan de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen en geniet van andere bijzondere dieren. Een bezoek aan Ouwehands Dierenpark is leuk voor jong en oud.

Bezoek een leuke stad

Ben jij graag onder de mensen en op zoek naar wat meer reuring, dan is een bezoek aan het gezellige Arnhem ook zo gemaakt. Deze mooie stad ligt op een half uurtje rijden vanaf het park. Maar ook het bruisende Utrecht is niet ver weg, wat een kleine 40 minuten rijden is. Maar ook de wat kleinere steden zijn dichtbij. Zo ligt het mooie Rhenen zelfs op loopafstand (1,5km vanaf De Thijmse Berg), waar je goede restaurants vindt voor de fijnproevers en Bourgondiërs onder ons.

Onze ervaringen

Wij hebben ons uitstekend vermaakt op vakantiepark de Thijmse Berg en in de omgeving. Het was genieten in zo’n bosrijke omgeving. We hadden het weer ook mee, wat extra fijn was tijdens de wandelingen in de natuur. In de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug ben je niet snel uitgekeken, elke wandeling of fietstocht is weer een verrassing. Maar ook qua bezienswaardigheden en activiteiten is het een omgeving waar je je goed kunt vermaken. Een aanrader!

Meer informatie over vakantiepark De Thijmse Berg

Bekijk de sfeervideo

YouTube video
Plan je reis door Nederland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nederland