Met de camper naar the Rockies in Canada

Met de camper naar The Rockies in West-Canada

Gepubliceerd: 02 jan 2019 | Foto: Met de camper naar the Rockies in Canada

Na een citytrip in Vancouver (aanrader van formaat!) pikken we onze camper op om (toch een stukje) van West-Canada te ontdekken. Want wie heeft er nog niet gehoord van The Rockies?

Voor ons de eerste keer met een camper, dus best wel spannend. Veel woorden maken ze er niet aan vuil, ’t is zoals een grote auto en je merkt vanzelf wel of je alles goed hebt opgeborgen. Dus, nog de winkel in en de kastjes volladen met eten en drinken en off we go! Canada, here we come!

Adembenemende landschappen
Adembenemende landschappen

Camping in Hope

De eerste camping had ik van thuis een beetje gepland. Kijken welke richting we uit willen (richting The Rockies dus) en wat haalbaar is van afstand de eerste dag (na het ophalen en winkelen). Het wordt een camping in Hope. Keuze genoeg van campings trouwens, dus reservatie is niet nodig. Hebben ze geen plaats meer, kom je op de ‘overflow’ terecht, zeg maar rond het domein. Goedkoper, en je mag alle faciliteiten van de camping evengoed gebruiken. Lees meer over The Rocky Mountains.

Revelstoke

Van Hope naar Revelstoke. De omgeving is omgeven van de rook. Ze hebben hier ontelbare bosbranden te verduren. Maakt dat we onze rit sneller verderzetten dan voorzien, en zoveel mogelijk kilometers op een dag proberen maken. Het is anders de moeite om her en der een nationaal park mee te pakken, zo kan je in een eeuwenoud bos wandelen, echt adembenemend!

Je kunt er prachtige boswandelingen maken
Prachtige boswandelingen in een eeuwenoud bos

Lake Louise en Lake Morraine

Zo komen we uiteindelijk in Banff terecht, op camping Tunnel Mountain Campground. De kans is groot dat je op de overflow staat als je niet gereserveerd hebt.

Aangekomen in Banff

Het is immers dé plek bij uitstek om het gezellige stadje Banff te verkennen (een shuttle is voorzien van op de camping), maar ook het beroemde Lake Louise en Lake Morraine liggen in de buurt, waarvan de eerste het meest gefotografeerde meer is van de ganse wereld! Je kan je voorstellen hoe druk het hier kan zijn…maar prachtig, ik vond het zeker de moeite waard!

Het prachtige Lake Louise
Lake Louise
Selfie bij Lake Louise!
Selfie bij Lake Louise!

Er zijn te weinig parkeerplaatsen in de buurt om je favoriete kiekje te maken, dus er zijn zelfs al shuttles voorzien van verdere plaatsen om hier toch te kunnen komen, al betaal je daar natuurlijk allemaal geld voor.

Kanoën bij op de Bow River
Kanoën bij op de Bow River

Een aanrader van formaat, wij zijn gaan kanoën op de Bow River. Zo heerlijk! Ontspannend! En overal op de camping grote rode eekhoorns! Ik vond het zalig om die rond te zien crossen met dennenappels!

Een aanrader, kanoën op de Bow River
Kanoën op de Bow River
In Canada zie je veel eekhoorns
Eekhoorns, je ziet ze veel in Canada

De Icefield Highway

En dan, de mooiste 230 kilometer van de ganse wereld, de Icefield Highway, van Banff naar Jasper. Achter elke hoek schuilt een prachtig uitzicht. En met wat geluk beren, bighorn sheeps of wapiti’s. Echt waar! Voorzichtig rijden dus!

Mooie camperroute, tussen Banff en Jasper
Mooie route, tussen Banff en Jasper
Onderweg kwamen wij veel Bighorn Sheeps tegen
Bighorn Sheeps

Jasper is, net zoals Banff, een toeristisch stadje. Hier kom je echt de meeste mensen tegen. Maar wel charmant. We bezoeken de Miette Hot Springs, een zwembad met water van warmwaterbronnen, dus op zich niks speciaals, maar het uitzicht! Het uitzicht! Alleen daar al voor!

Miette Hot Springs
Miette Hot Springs

Onderweg terug naar de camping stoppen we langs de kant van de baan aan een plas water, maar zo laag dat je er echt ver in kan wandelen. Een paar andere bezoekers spelen met hun hond, en wij gunnen onze voeten wat rust in het koele water. Hoe heerlijk is dat!

Prince George

Zoveel wow’s en oh’s. Echt prachtig. Met spijt nemen we afscheid van deze regio, en trekken we verder richting Prince George. De naam geeft foute verwachtingen, want we komen naar onze mening in een smerige stinkende stad terecht. Het contrast met de Rockies is gewoon te groot. Veel industrie en fabrieken. De omgeving verandert.

We dalen verder af richting Whistler, een bekend skidorp. Onderweg overnachten we op een camping zonder voorzieningen, goedkoop, en ‘t heeft ook zijn charmes! De enveloppe (met geld voor de overnachting) gaat in de ‘self-registered box’. We zijn hier praktisch alleen, buiten Knabbel en Babbel dan.

Prachtige landschappen onderweg naar Whistler
Prachtige landschappen onderweg naar Whistler
Adembenemende landschappen, tijdens onze campertrip door Canada!
Adembenemende landschappen, tijdens onze campertrip!

Whistler

Het moet gezegd, ook hier is de omgeving best wel prachtig. Je volgt de Gold Trail naar Whistler, met veel houten bruggetjes voor enkel verkeer, en véél bochtenwerk! Beetje Westernachtig. En ook hier, goed uitkijken, want voor je het weet wil die zwarte beer oversteken!

Whistler in Canada
Whistler, Canada

The Lost Lake

Whistler is gekend voor zijn goede skipistes, en in de zomer is het een ware mountainbikerage. De bossen in de omgeving zijn prachtig om te wandelen, en ja, we vinden The Lost Lake!

The Lost Lake in Canada
The Lost Lake

Squamish is kleiner, maar voor mij minstens even charmant. Het is het seizoen dat de zalmen terugkomen naar hun geboorteplaats, dus het is enorm druk in de rivier achter de camping. Bewonderenswaardig om te zien hoe die vissen tegen de stroom in toch vooruit geraken, en zelfs over niveauverschillen springen!

Squamish
Squamish
Camping in Squamish

Zo gaan we via de Sea to Sky Highway terug richting Vancouver. De laatste restjes worden opgegeten, en dan is het tijd om onze camper terug binnen te leveren. Wat een rit! Wat een verlof! Voor ons zeker niet de laatste keer om met een camper te gaan kamperen. En wat Canada betreft, we’ll be back! I just love the Rockies!

Deze leuke gastblog over Canada is geschreven door gastblogger Sandra. Neem ook een kijkje op haar eigen reisblog Thekameleontrail.be.

Staan the Rockies op jouw bucketlist?

Ben je ook enthousiast geworden door deze blog over de Canadese Rockies? Laat je reactie achter. Wil je het een keer zelf ervaren? Bekijk dan snel de mogelijkheden en maak ook zelf die droomreis door Canada.

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy