Visum aanvragen voor Vietnam

Rondreis Vietnam: visum aanvragen voor Vietnam!

Gepubliceerd: 24 apr 2019 | Foto: Visum aanvragen voor Vietnam | (ADV)

Of je nou gaat backpacken of liever voor een luxe rondreis gaat, Vietnam is voor beide type reizen de ideale reisbestemming. Dit prachtige Zuid-Oost-Aziatisch land is een echte must see en wordt vaak ook gecombineerd met een bezoek aan een van de buurlanden.

Bezienswaardigheden Vietnam

Naast de prachtige theeplantages en rijstvelden, die je absoluut niet mag missen, zijn plekken zoals Halong Bay, de Cu Chi tunnels en het betoverende Hoi An ook zeker de moeite waard. Hoi An, wat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, is populair onder backpackers en wordt door velen als één van de highlights van Vietnam gezien.

Hanoi

Daarnaast mag een bezoek aan Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, ook niet ontbreken. Deze charmante stad is één van de topbezienswaardigheden van Vietnam. Highlights van Hanoi zijn o.a. Temple of Literature, het Hoi Chi Minh Mausoleum Complex en de Oude wijk.

Straat in Hoian
Straat in Hoian

Perfume Pagoda

Wie een rondreis maakt door Vietnam en tijd genoeg heeft moet ook zeker even langs Perfume Pagoda, wat zo’n 60 kilometer ten zuidwesten van Hanoi ligt. Deze prachtige plek midden in kalkstenen kliffen is meer dan een bezoek waard. Daarnaast zijn er nog veel mooie nationale parken zoals het Cuc Phuong National Park die door toeristen zeer worden gewaardeerd. Genoeg moois te ontdekken dus!

Authentiek Azië

Vietnam is een land dat nog steeds in ontwikkeling is. Zo wordt de infrastructuur stap voor stap beter en zie je dat het land ook langzaam steeds moderner wordt. Maar als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Thailand, dan loopt Vietnam nog wel flink achter. Maar dit is juist wat reizigers mooi vinden aan Vietnam, het voelt net iets authentieker aan dan andere Aziatische bestemmingen.

Halong Bay, Vietnam
Halong Bay, Vietnam

Visum voor Vietnam

Wie het prachtige Vietnam wil bezoeken heeft een visum nodig. Een visum voor Vietnam kun je tegenwoordig eenvoudig online aanvragen. Sinds januari 2018 kunnen reizigers met Nederlandse of Belgische nationaliteit het visum Vietnam aanvragen. Dit visum wordt al voor vertrekt gekeurd en toegekend. Reizigers kunnen daardoor bij aankomst in Vietnam de wachtrij voor het betalen van de stamping fee voorbij lopen. Dat scheelt weer tijd en hierdoor kun je extra genieten van je reis door Vietnam.

Visum on arrival

Een lange tijd was het aanvragen van het visa on arrival de meest gebruikte methode om Vietnam in te reizen. Tegenwoordig waarschuwt de ambassade van Vietnam om dit type visum niet meer te gebruiken. De ambassade kan niet langer garanderen dat reizigers met een Vietnamees visum on Arrival probleemloos voorbij de paspoortcontrole komen.

Geldigheidsduur en voorwaarden

Wie gaat rondreizen door Vietnam en een visum aanvraagt voor Vietnam moet met de volgende dingen rekening houden. Bij het aanvragen van het visum dien je aan te geven wanneer het visum geldig moet zijn. Een exacte aankomstdatum of vertrekdatum hoef je nog niet te weten. Je hoeft nog geen vervoer (vlucht, boot of bus) te hebben geboekt op het moment dat je het visum aanvraagt. Je mag alleen Vietnam in- en uitreizen op de locaties die je invult in het visumformulier. Jouw verblijf in Vietnam (inclusief de dag van in- en uitreizen) moet binnen de geldigheidstermijn van 30 dagen vallen. Ook moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je moet een geldig visum bezitten voordat je aan de reis begint
  • Jouw paspoort moet minimaal 30 dagen langer geldig zijn dan jouw visum
  • Je mag geen mentale of overdraagbare ziektes hebben die een gevaar kunnen vormen voor jouw omgeving
  • Je mag in de afgelopen 3 jaar niet uit Vietnam gedeporteerd zijn
  • Je mag alleen aankomen en vertrekken op één van deze luchthavens, zeehavens en grensposten
 Sa Pa in Vietnam
Sa Pa in Vietnam

Visum aanvragen

De meest eenvoudige manier om je visum voor Vietnam aan te vragen is online. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via de website van VisumBuitenland. Vul alle gegevens zorgvuldig in (fouten kunnen namelijk vertraging oplopen), upload de benodigde papieren zoals een paspoortscan en pasfoto en wacht tot het visum is goedgekeurd. Easy toch?

Staat een rondreis door Vietnam op jouw lijstje? Laat je reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy