Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Gepubliceerd: 19 okt 2022 | Foto: Zo bespaar je makkelijk geld en tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde geld. Toch vinden we het allemaal lastig om te besparen op onze reizen, die liefde blijft gewoon enorm. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen waarmee je op een snelle manier geld kunt besparen en kunt wegzetten voor je toekomstige reizen. Maar ook tijdens het reizen kun je op een eenvoudige manier geld besparen. In deze blog delen wij tips waarmee je vóór en tijdens het reizen makkelijk geld kunt besparen.

Geld besparen vóór je reis

Met deze tips kun je eenvoudig geld besparen en geld opzij zetten voor je vakantie.

Beëindig lopende abonnementen

Het afsluiten van abonnementen kan al snel flink oplopen. Zo heb je tegenwoordig allerlei soorten abonnementen: TV, internet, krant en streaming abonnementen. Vraag jezelf eens af of je zo’n abonnement echt wel nodig hebt. Heb je echt het snelste en duurste abonnement nodig? Misschien zijn er wel voordeligere pakketten of andere alternatieven. Het nieuws kun je bijvoorbeeld tegenwoordig eenvoudig via je mobiel lezen, de fysieke krant heb je dus eigenlijk niet meer nodig. Met het opzeggen van maandelijkse abonnementen kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen.

Stel je hebt de volgende abonnementen: Netflix (12 euro p.m), Spotify (9,99 euro p.m.) + AD krant (20 euro p.m.).

En je zegt deze maandelijkse abonnementen op. Dan bespaar je 42 euro per maand, wat 504 euro per jaar is.

Pak wat minder de auto

Soms lijkt het wel alsof we niet meer zonder de auto kunnen. Maar is dat wel eigenlijk zo? Moet je perse de auto pakken voor een kleine boodschap in de supermarkt of wanneer je bij vrienden of familie in dezelfde woonplaats op visite gaat? Nee! Probeer eens wat vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan. Het bezitten van de auto kost al snel zo’n 275 euro per maand. Wat op jaarbasis zo’n 3300 euro is.

Beperk het aanschaffen van kleding

We lopen er allemaal het liefst op ons mooist bij en kopen regelmatig nieuwe kleding. Maar is dat echt wel nodig? En is het niet zonde dat sommige leuke kledingstukken al maanden niet meer worden gedragen. Met het beperken van het aanschaffen van kleding kun je al snel goed besparen: gemiddeld zo’n 400 euro per jaar.

Wijzig je telefoonabonnement

Het hebben van een goed telefoonabonnement lijkt steeds belangrijker te worden. Maar is dat eigenlijk wel zo belangrijk? Is een goedkoper telefoonabonnement ook niet prima? Kies bijvoorbeeld voor een goedkopere telefoon, minder belminuten en minder data. Tegenwoordig is het vrij makkelijk om overal op WiFi te kunnen en bellen doen we ook 9 van de 10 keer via Whatsapp. Met het wijzigen van je abonnement kun je al snel gemiddeld 20 euro per maand besparen wat op jaarbasis 240 euro is.

Geld besparen tijdens je reis

Met deze handige tips kun je tijdens het reizen geld besparen.

Kies een specifieke accommodatie

Het is heel verleidelijk om op vakantie elke dag uit eten te gaan. Maar deze avondjes kunnen al snel oplopen qua kosten. Kies een accommodatie waarbij je een eigen keuken tot je beschikking hebt. Zo kun je zelf eten halen in de supermarkt en klaarmaken in je accommodatie. Op deze manier kun je heel eenvoudig de kosten voor eten en drinken laag houden.

Verhuur tijdelijk je eigen woning

Ben je eigenaar van een koopwoning? Dan kun je jouw eigen woning bijvoorbeeld tijdelijk verhuren via Airbnb, in de periode dat je zelf op vakantie bent. Dit is een slimme manier om geld te verdienen terwijl je op vakantie bent. Let er wel altijd op dat je verzekerd bent en dat je van te voren goed kijkt wie je laat verblijven in je woning, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tijd besparen tijdens je reis

Ze zeggen wel eens: tijd = geld! Met deze tips kun je eenvoudig tijd besparen op vakantie en nóg meer genieten van je reis.

Vermijd chaotische plekken

Een goede planning is het halve werk. Wil je geen tijd verliezen tijdens je reis dan is het verstandig om bijvoorbeeld chaotische vliegvelden zoals Schiphol te mijden. Misschien is het wel slim om een keer met de trein op reis te gaan, zodat je géén files en géén luchthaven chaos hebt. Bekijk de mogelijkheden

Verwijder social media

Gemiddeld spendeert men zo’n 107 minuten per dag aan social media. Dat is mega veel, vind je niet? Er zijn dus mensen die nog langer op deze verslavende apps zitten. Met het verwijderen van sociale apps kun je veel tijd besparen en geniet je veel meer van de omgeving om je heen. Stel je gaat een maand reizen, dan zou je 55 uur gemiddeld gewonnen hebben qua tijd als je géén gebruik meer maakt van social media. In die tijd kun je héél véél mooie plekken bezocht hebben 😉

Hopelijk heb je wat aan onze tips en kan sparen voor de volgende droomreis beginnen!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy