Generic selectors
Exacte overeenkomsten
Zoeken op titel
Zoeken in content
Zoeken in blogs
Zoeken op pagina's

5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner


5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner
5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner | / Budgettips

Grote kans dat je er wel eens van gehoord hebt, of dat je het een keer zelfs hebt gebruikt. Skyscanner: de gratis reiszoekmachine die razendsnel 1200 verschillende partijen wereldwijd vergelijkt op het gebied van vliegtickets, hotels, autoverhuur en vakantie aanbiedingen. Ook wij gebruiken Skyscanner steeds vaker met onze zoektocht naar de goedkoopste vliegtickets. En het werkt echt, wij besparen namelijk behoorlijk op onze vliegtickets. Benieuwd hoe wij dat doen? Lees dan snel verder. 

Besparen op je vliegtickets 

Waarom zou je teveel betalen voor je vliegtickets en hotel, terwijl het vrij eenvoudig is om hiermee te besparen op je reis. Maar waar moet je nou eigenlijk om letten bij het gebruik van Skyscanner? Wij hebben 5 hele handige tips op een rijtje gezet, waarmee jij ook eenvoudig geld kunt besparen met het gebruik van Skyscanner. 

Hoe werkt Skyscanner? 

In de volgende 5 stappen leggen wij uit hoe je het beste kunt zoeken naar goedkope vliegtickets met Skyscanner. De afgelopen jaren hebben wij zelf flink wat bespaard op vliegtickets, daarom delen wij deze bespaartips ook graag met jou. 

1 – Gebruik de inspiratiekaart

De meest eenvoudige manier is het gebruik van de inspiratiekaart (map) van Skyscanner. Deze manier is ideaal als je heel flexibel bent met de data. Je kunt namelijk door middel van het kiezen van een luchthaven in 1 oogopslag zien waar je in de gewenste maand het goedkoopste heen kunt vliegen.

Inspiratiemap van Skyscanner

Inspiratiekaart (map) van Skyscanner

Kies bijvoorbeeld ‘vliegend vanaf Amsterdam Schiphol’ met de ‘vertrek in april 2018’ en zie direct waar je goedkoop heen kunt vliegen. Wij zijn zelf erg fan van deze functie, vooral omdat wij bijna nooit zoeken met een specifieke datum, maar zo flexibel mogelijk proberen te zoeken. Bekijk zelf de inspiratiekaart van Skyscanner

2 – Bekijk de maanddeals

Een groot voordeel van Skyscanner is dat zij verschillende manieren van zoeken beschikbaar hebben. Zo is het zoeken op maand er ook één van. Kies bijvoorbeeld weer Amsterdam Schiphol en selecteer bij ‘naar’ de optie ‘overal’. Nu zal je een waslijst krijgen met reisbestemmingen waar je in de maand het goedkoopste heen kunt vliegen. De prijzen zijn gerangschikt van laag naar hoog. Een handige manier als je de maand wel weet alleen nog niet uit de reisbestemming bent. Bekijk de maanddeals van Skyscanner

Maandeals van Skyscanner

Maandeals van Skyscanner

3 – Zoek met een andere vertreklocatie

Stel je woont net als ons precies tussen 2 luchthavens in, dan is het soms ook slim om te kijken naar de andere luchthaven. Zoek met verschillende vertreklocaties en vergelijk de prijzen, dit kan soms wel aardig wat euro’s schelen. Ook kan het wel eens voorkomen dat je de luchthaven van je reisbestemming moet aanpassen, omdat het wellicht handiger is om vanaf een andere luchthaven je reis te beginnen. Dit kan te maken hebben met het openbaar vervoer in het land of het feit dat de eerdere luchthaven te ver van je accommodatie afligt. 

Vertrekken vanaf een andere luchthaven

Vertrekken vanaf een andere luchthaven

4 – Maak je eigen vliegcombinaties 

Als je naar vliegtickets zoekt dan gebruik je vaak een vertreklocatie en de uiteindelijke eindbestemming. Met het zoeken op deze manier krijg je 9 van de 10 keer rechtstreekste vluchten en vluchten die het beste aansluiten. Als je extra wilt besparen, kun je ook eigen vliegcombinaties maken. Je kunt dan bijvoorbeeld 2 losse vluchten (van bijvoorbeeld 2 verschillende vliegmaatschappijen) boeken die natuurlijk wel qua tijdschema prima op elkaar aansluiten. Dit kan soms ook honderden euro’s schelen.

Vliegcombinaties samenstellen

Vliegcombinaties samenstellen

Let er hierbij wel op dat bijvoorbeeld bij vertragingen je tweede vlucht wel in de problemen kan komen. Omdat je niet bij 1 maatschappij hebt geboekt kan dit soms vervelende consequenties hebben. Het is daarom altijd een risico wat je neemt. 

5 – Volg de Skyscanner blogs en social media posts

Voor reizigers die nog geen reisbestemming weten en die erg flexibel zijn, raden wij aan om het uitgelichte nieuws op de website en social media van Skyscanner in de gaten te houden. Wij zien regelmatig interessante artikelen voorbij komen, vol met leuke reistips en de mogelijkheid om direct deze bestemming te boeken. Ook kun je je bijvoorbeeld net als ons inschrijven voor de nieuwsbrief van Skyscanner. Je ontvangt dan interessante vliegticket aanbiedingen en blijft zo op de hoogte. 

Wanneer moet je Skyscanner gebruiken?

  • Als je snel en op een overzichtelijke manier vliegtickets wilt vergelijken 
  • Als je bang bent dat je teveel gaat betalen voor je vliegtickets
  • Als je naast vliegtickets ook op zoek bent naar hotels en autohuur 

De voordelen van Skyscanner op een rijtje: 

  • overzichtelijke website die razendsnel honderden vliegmaatschappijen vergelijkt. 
  • tijdens het zoeken is het makkelijk om te filteren met je eigen wensen. 
  • Skyscanner heeft handige pagina’s waarop je bijvoorbeeld in 1 oogopslag de aanbiedingen van een bepaalde maand ziet. 

Ook besparen met Skyscanner? 

Zoek ook zelf naar de voordeligste vliegtickets met Skyscanner. Start je zoektocht nu via Skyscanner. Gegarandeerd de goedkoopste vliegtickets! 

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, autohuur en vakantiedeals. Download ook de handige Skyscanner app.

Wat wordt de volgende reisbestemming voor jou? 

Laat je reactie achter. Ook als je vragen hebt over dit artikel over Skyscanner. Misschien vind je dit ook leuk:

Deze blog is geschreven door:
De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends, het laatste reisnieuws en andere leuke reisberichten. Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
CONTACT